Colette Baron-Reid: Kouzelná mapa

Colette Baron-Reid: Kouzelná mapa

Tisk

200liNeuvěřitelná kniha, která v sobě skrývá fantazijní příběh, který vás chytne za srdce jen a pouze tam, kde má… a zároveň vám ukáže cestu ven z životních problémů. S podobnou kombinací žánrů jsem se jako čtenářka ještě nikdy nesetkala. „Když přijmete každé období svého života takové, jaké je, můžete si naplno vychutnat život zasvobodna stejně jako rodičovství nebo období na vrcholu kariéry. Je dobré brát věci tak, jak přicházejí, a přestat nutit život, aby byl v souladu s vaším harmonogramem. Když si uvědomíte svou moc magicky transformovat životní situace, nebudete už tak frustrovaní, když se budou cyklicky opakovat.“

 

Kouzelná mapa od Colette Baron-Reid je mimořádně zajímavou knihou, která nás životními situacemi provází naprosto netypicky. Můžete ji pojmout jako fantazijní pohádkovou a mýtickou cestu, můžete ji pojmout jako ryze duchovní čtení. Způsob, jakým nás autorka provází životními situacemi, je zcela jedinečný, a kdybych měla hodnotit pouhý nápad – excelentní!

Není to příliš složité čtení?

Přiznám se, že zpočátku jsem z této knihy měla trochu strach, je tu příliš mnoho fantazijního, příliš mnoho nových pojmů. Krajina Bouřlivé řeky, Krutého mrazu, Kaňon ozvěn, Země duchů, Makové pole a mnoho dalších se může zdát matoucích, a tak se nejprve podívejte na konec knihy a pročtěte si, o čem která z těchto krajin duší, pocitů a emocí je. Klidně se k nim vracejte v průběhu čtení a jsem si jista, že náhle knize porozumíte v celé její šíři, jak autorka zamýšlela.

li

Najednou svůj život uvidíte ze zcela jiného úhlu a možná najdete cestu, jak se s ním emočně vypořádat. Sympatický mi byl samotný životní příběh autorky, který byl velmi pohnutý a prošla si mnoha nehezkými situacemi. O sebedestruktivním chování, o vítězství strachu a toho sebezraňujícího já má Colette opravdu co vyprávět a myslím, že se s tím vypořádala nadmíru výtečně. Jen houšť knih, které nás učí hledat svou vlastní hodnotu, která opravdu není v tom, co nám diktují naši blízcí nebo společnost obecně.

Jednotlivé oblasti naší mapy života jsou různé. Ošklivé, beznadějné i plné naděje a radosti. S Kouzelnou mapou se naučíte najít způsob, jak v každé situaci hledat cestu ven, jak vidět naději a jak se o ni poprat.

Komu bych knihu doporučila?

Tak tohle je velmi obtížná otázka. Rozhodně tomu, kdo ještě neztratil dětskou duši a svou vlastní jemnost a v tuto chvíli se ocitl v nějaké nelehké až drtivé životní situaci. Znovunalezení smyslu a magie svého vlastního životního příběhu a křehká tapiserie všeho, co nás obklopuje (a není to náhoda), slibuje alespoň šanci na to prohlédnout. A vidět najednou to, co nám do této doby unikalo.

A druhá skupina čtenářů by mohla být klidně z těch, kteří si chtějí přečíst tajuplný příběh, který je tak trochu pohádkový a tak trochu hluboce intimní, a i povrchní čtení vás často dovede do vlastních hlubin.

Naprosto nechápu, jak se autorce tento příběh podařil, ale já smekám. Moc mi tato kniha pomohla v jedné těžké chvíli a určitě nebyla náhoda, že mi přišla do životní cesty.
Colette Baron-Reid je populární intuitivní poradkyně, jasnovidka, pracuje jako rozhlasová moderátorka, vede semináře a zároveň je i hudební umělkyně. Nakladatelství Synergie vydává společně s touto knihou také sadu karet, Karty Kouzelné mapy, které vám tento svět, jež autorka stvořila, rozkryjí do ještě větších detailů.

Název: Kouzelná mapa
Autorka: Colette Baron-Reid
Překladatelka: Denisa Štrbová
Anglický originál: The Map (2011, Hay House Inc., USA)
České vydání: první (2013, Synergie Publishing SE)


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tereza Bartošová: „Pomáhá mi představovat si příběh jako vánočku.“

Tereza Bartošová 200Tereza Bartošová se narodila se v Příbrami. Vystudovala 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy a pracuje jako lékařka. Je matka tří úžasných dětí, miluje čokoládu, metal a turistiku. Debutovala v roce 2023 detektivním románem Kle...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Prší, prší, stopy mizí

dest-smyva-stopy perexDo vod švédského krimi románu vstoupila další autorka – Mikaela Bley. V Česku nyní můžeme číst její prvotinu, která se jmenuje v původním znění Lycke. To je také jméno malé holčičky, po které budeme pátrat. Autorka ukazuje...


Divadlo

Když to nejde vydržet „Ani o den dýl“

ani o den dyl 200Ani o den dýl je název představení francouzského autora Michela Clémenta, které na začátku října vizovskému publiku představilo zájezdové divadlo SemTamFór.

 

...

Film

Opět zavládne Scandi

Scandi 2024 perexS každoročně pořádanou přehlídkou severské filmové tvorby SCANDI se setkáme i letos, a to opět zásluhou distribuční společnosti Film Europe. Všechny zařazené snímky zakoupila pro tuzemské promítání, takže je v příštích měsících budou m...