Soumrak v říši slevových karet

Soumrak v říši slevových karet

Tisk

200hajSpisovatel David Hájek po novele Cestou do pekla chci potkat anděla, na kterou jste si na našem webu mohli přečíst recenzi, vydává v říjnu druhou knihu. Ponese název Soumrak v říši slevových karet.

 

 

 

Nová kniha Davida Hájka začíná v okamžiku, kdy se hlavní hrdina, Dan Morávek, stěhuje se svou přítelkyní Mirkou a jejím malým synem Davidem z Prahy do Plzně, aby začali nový život. Po nějaké době se jejich vztah rozpadá a Dan ze svazku utíká k o mnoho let mladší dívce Ivě, která mu určí zcela jiný životní směr.

Práce v hypermarketu, samozvaný guru Wayne, lesbička Marta, se kterou musí o přízeň Ivy bojovat i za cenu podpásovek, neodbytná nymfomanická ctitelka Bára, paranoidní odpalovač ohňostrojů Tomáš a život na okraji společnosti ve squatu otřesou nejen Danovými prioritami, ale vedou i ke zjištění, že v pořádku není nejen všechno s jeho mladou láskou, ale nejspíš ani s ním samotným. Šokující odhalení ho staví do úplně nové situace, ze které hledá východisko, aby zachránil vlastní zdravý rozum.

haj

Kniha velmi volně navazuje na autorovu prvotinu Cestou do pekla chci potkat anděla. Pokud se vám líbila, zklamaní rozhodně nebudete.

Pan Hájek nám prozradil, jak se kniha psala a co bylo jeho hlavní inspirací:
Kniha se psala velice pomalu, protože nejsem příliš zdatný grafoman. Navíc prakticky nepiju alkohol, což jakoukoli uměleckou činnost do značné míry komplikuje. Nejtěžší je vždycky vymyslet příběh – přestože se v knihách prakticky opakují variace čtyř příběhů dokola. Náměty beru z každodenních situací a osudů nejen mých, ale i lidí v mém okolí – což nemusí nutně znamenat, že se tak události opravdu odehrály. Předpokládám, že Arthur C. Clarke taky nebyl osobně na Jupiteru, aby o něm podal čtivé svědectví. Někdo mnohem chytřejší než já řekl, že by člověk měl psát o tom, co zná. Toho se do jisté míry snažím držet. Pokud se od této poučky spisovatel odchýlí, může vzniknout úžasné dílo (Dracula, Lovecraftovy povídky), nebo taky z druhého konce série Stmívání. Docela by mě zajímalo, jak to má v téhle souvislosti E. L. James. Já se potácím někde na půli cesty. Přesvědčit se čtenáři mohou v říjnu.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Arnošt Vašíček: Musí to být láska na první pohled. Šíleně bláznivá, která vás pohltí

archiv Arnošt VašíčekPZe svých cest za odhalováním záhad a tajemna si přivezl spisovatel a scénárista Arnošt Vašíček řadu velmi zajímavých artefaktů a sám sbírá muzejní repliky záhadných archeologických nálezů. A právě téměř dvě stovky jedinečných exponátů, které ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Zahradnické pokusy s kachnou Justýnou

pigy 200Kachna Justýna je v první knize s prasátkem Pigym prezentovaná jako zahradnice a také trochu popleta – když mluví, vždy něco pomotá. Ale zahradničit umí opravdu dobře, a když je potřeba, moudrá sova Heda vše dovysvětlí!

...

Literatura

Dagmar Sedlická napsala knihu erotických esejů
ImageCopak to mají v kalhotách? Takový název nese kniha esejů o erotice autorky Dagmar Sedlické. Kniha je dílem zralé ženy, která má k tématu co říci.
...

Divadlo

Vražedkyně nebo oběť?

lady macbeth z ujezdu perexMladá Kateřina vede na první pohled záviděníhodný život. Výhodný sňatek jí zabezpečil dobré společenské postavení, bohatství a pohodlí. Okradl ji však o její svobodu a vášnivou touhu žít naplno. Manžela víc ...

Film

Muž z oceli aneb Návrat Supermana na filmová plátna

Superman je asi nejslavnější komiksovou postavou na světě a patří k největším klenotům, jaké tato literatura má. Celovečerní film Richarda Donnera z roku 1978 byl navíc průkopníkem, protože tehdy se podobné adaptace nenosily a šlo o velké riz...