Punisher opět tvrdě nakopává zadky

Punisher opět tvrdě nakopává zadky

Tisk

punisher muz z kamene 200MAX série Punishera pokračuje sedmým komiksem nazvaným Muž z kamene. Tentokrát se Frank Castle vydává až do Afghánistánu, kde svede souboj se zákeřným ruským parchantem jménem Nikolaj Alexandrovič Zacharov. Do hry vstupuje i zákeřný a podlý Rawlins s jeho bývalou ženou, drsňačkou O’Brianovou. Nechybí ani pravá ruka Zacharova – Dolnovič, kterej je zatraceně nebezpečnej a nejhorší na tom všem je, že se mu to zabíjení vážně líbí.

 

Každý s někým řeší nějaký spor. Frank ten hlavní se Zacharovem, O’Brianová zase se sedmi Talibánci, kteří ji násilně přefikli, Dolnovič s každým kromě samotného generála Zacharova. K tomu ještě O’Brianová má v hledáčku svého bývalého Rawlinse, kterej, když jde o kejhák, by prodal i vlastní matku a snaží se z toho vždycky vytěžit maximum.

Sedmý Punisher je nabitý akcí, krví a zase akcí. Garth Ennis s Leandrem Fernandezem si zase berou do rukou kulomety a perou to do nás hlava nehlava, a k tomu ještě jim na krku plandá vojenská známka s nápisem mládeži nepřístupno. Pravý vojenský peklo zažijete s touto knihou a nic jiného. Nic víc, nic míň. Čirá brutalita, hláškující postavy křičí skoro z každé stránky a vy pořád budete chtít víc a víc.

Barvy jsou nádherné. Nevím jak vy, ale já si na černobílé komiksy ne a ne zvyknout. Může být ten komiks sebelepší, ale mě prostě nezaujme. Byly časy, kdy jsem to překousl. Ale přece když si vezmu do ruky komiks, očekávám od něho nejen kvalitní příběh, ale taky, aby ty barvy na mě dělaly nějakej dojem, nemluvě o tom, že barvy charakterizují v některých komiksech například hrdinovu náladu a tak dále.

Scénář je bravurností a ukázkou kvality moderního komiksu. Autor se opět, jak jsme u této série zvyklí, nebál použít vulgarismů, které dialogům jen pomáhají, dodávají jim nezbytně potřebnou sílu a oživují je. A nesmím opět opomenout brilantní překlad Richarda Podaného, který si mistrovsky pohrává s převodem geniálních myšlenek do našeho jazyka.

Nemá moc cenu tady dále básnit. Kdo zná předešlé díly a obdivuje Punishera, tak ví, co se mu dostane do ruky. Pro mě zatím nejkvalitnější série, jakou jsem kdy četl.

punisher muz z kamene

Punisher MAX: Muž z kamene (Punisher Max 7: Man of Stone)
Garth Ennis, Leandro Fernandez

Překlad: Richard Podaný
Kategorie: komiksy
Nakladatelství: BB art
Vyšla: 10. 4. 2013
Stran: 144
Vazba: brožovaná
Hodnocení: 95/100

Zdroj foto: BB art


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michal Šefara o knize Podsvětí
sefara1„Když se podíváte na pražské metro, uvidíte opravdu fascinující stavbu, skutečnou jeskyni města“ říká v našem rozhovoru Michal Šefara, autoru velice zajímavého fantastického thrilleru s názvem Podsvětí. Děj této knihy je zasazen do pražského metra. J...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Vařila jsem pro Picassa - pohádka z jihu Francie

picasso200Snad se nenajde nikdo, kdo by neznal věhlasného mistra kubismu Pabla Picassa. Muž ověnčený slávou a velkou přízní žen. I přesto, že je příběh knihy Vařila jsem pro Picassa smyšlený, můžeme doopravdy vědět, zda k něčemu podobnému nedošlo?


Literatura

Batman má problémy s ptactvem

batman sovi tribunal 200Scott Snyder (Americký upír) s Gregem Capullem (Spawn), který mimo jiné dělal i obaly k deskám kapel jako Korn nebo Disturbed, dali hlavy dohromady a ...

Divadlo

Na podzim do divadla: Soudce v nesnázích

200 divadlo mO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Na britskou komedii můžete vyrazit do Klicperova divadla v Hradci Krá...

Film

Zlín Film festival, sekce Dny dánské kinematografie: Otevřená srdce

otevrena srdce200Zlínský filmový festival je primárně orientován na filmy pro dětského a dospívajícího diváka, zkrátka však nepřicházejí ani diváci, kteří již dětským a teenagerovským střevíčkům odrostli. Krom soutěžních sekcí hraných...