Luděk Munzar oslavuje 80. narozeniny, k jubileu si nadělil vzpomínkové CD

Luděk Munzar oslavuje 80. narozeniny, k jubileu si nadělil vzpomínkové CD

Tisk

munzar mile vzpominky200Luděk Munzar 20. března oslavuje 80té narozeniny. Při příležitosti tohoto jubilea vychází CD Milé vzpomínky Luďka Munzara.

 

 

 

Významný český herec vypráví o svých rolích v Národním divadle i ve filmu, vzpomíná na osobnosti českého divadla, které v životě potkal. Připomíná své přátelství s Danou Medřickou, Ladislavem Peškem, Janem Pivcem, Karlem Högerem a dalšími herci naší první scény. „Už jsem na světě dlouho a žiji vzpomínkami. A mám od pána Boha to štěstí, že mám na co vzpomínat. Vlastně ještě jako kluk, pokud nepočítám roky ve škole, jsem se z vesnice dostal rovnou do Národního divadla. Zažil jsem slavnou éru bardů, která se rodí jednou za třista let a já jsem měl to štěstí, že jsem s nimi mohl stát na jevišti. Každý z nich zanechal v mém srdci hlubokou stopu,“ vzpomíná Luděk Munzar.

munzar1

Zvukový záznam výjimečného představení Luďka Munzara vydává vydavatelství Popron Music.

O svém jubileu známý herec říká: „Jsem rád, že jsem se tohoto čísla dožil, ale ta cifra je strašná,“ dodává s úsměvem. Za svoji velkou vášeň kromě lásky k létání a rychlým autům považuje Luděk Munzar koupání v ledové vodě: „Rodina si ze mne dělá lagraci, že celý rok skáču do studené vody. Teď v zimě si v bazénu krumpáčem z ledu vysekám díru, abych se mohl koupat, paní sousedka na mne volá sanitku, ale to nic nemění na tom, že se v ledové vodě koupu 2x denně. Když se mne páni doktoři ptají, jak to dělám, že tak dobře vypadám, říkám jim, že to dělá ta sudená voda.“

CD Milé vzpomínky Luděk Munzar podrobněji představí na veletrhu Svět knihy při autogramiádě 17.5. na stánku mluveného slova a audioknih L 405 v 16:30.

munzar obalka


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kultura je červená sametová opona a otevřené piano

Tana krockovaVymyslela jsem si fiktivního redaktora, který mi položil pár otázek, jejichž cílem je prozradit o mně pár informací. Jmenuje se Alfréd Lebeda a je to děsný pohodář. Během našeho rozhovoru kouří doutník, popíjí fair...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nahlédněte do života Vincenta

vincent 200Nizozemská autorka Barbara Stok se prostřednictvím komiksu pokusila seznámit dnešní čtenáře se životem malíře Vincenta van Gogha. Na český trh se tato malovaná a půvabná kniha dostala díky nakladatelství Mladá fronta.

...

Literatura

„Při skoro až masové obraně Začarované třídy jsem si s dojetím uvědomila, kolik lidí mi fandí…“

altZačarovaná třída v novém kabátě míří ke čtenářům. Vychází celkem brzy po loňském nespravedlivém nařčení, že její text nabádá k rasismu. Toto hodnocení obdržela od lidí, kteří knihu nečetli, ba dokonce nečetli ani ukázku z čítanky pro druhou tř...

Divadlo

Putování za zaniklým divadlem

Divadla 200V  tematické edici Zmizelá Praha právě teď vydává nakladatelství Paseka ve spolupráci s Národním muzeem (jeho Divadelním oddělením) práci teatroložky Olgy Vlčkové (*1976) s názvem Divadlo a divadelní scény.

...

Film

The Circle nabízí leda tak pěkný pohled na Emmu Watson v upnutých riflích

the circle Irena perex

Do kin vstupuje film The Circle, který byl natočen podle knižní předlohy Davea Eggrese vydané česky pod názvem pod názvem Kruh. Bohužel ale nemá moc co nabídnout! Snad jen dvě herecké ...