Mráz přichází z Hradu! - v nové audioknize podle Michala Viewegha

Mráz přichází z Hradu! - v nové audioknize podle Michala Viewegha

Tisk

mraz-prichazi-z-hradu200Těsně před inaugurací nového prezidenta se na trh dostává audiokniha, kde je jednou z hlavních postav prezident dosluhující, Václav Klaus. Zatím poslední román Michala Viewegha je volným pokračováním Mafie v Praze, která jako audiokniha vyšla v září 2012. Mráz přichází z Hradu i v audio podobě zůstává strhujícím thrillerem a zároveň satirou dnešních mocenských špiček. Audioknihu vydává Audiotéka.cz a čte herec Jiří Dvořák.

 

Vieweghův bestseller Mafie v Praze byl označen za třaskavou knihu o politickém bahně, jeho volné pokračování Mráz přichází z Hradu je neméně výbušnou směsí. Autor tentokrát postavám ponechává pravá jména svých předloh z reálného života a formou koláže skutečných událostí a fabulace skládá dohromady satirický thriller, který je i přes místy groteskní vyznění až nebezpečně blízko současné situaci v nejvyšších patrech české společnosti.

Čtení audioknihy v nekrácené podobě si vychutnal dlouholetý člen souboru Divadla na Vinohradech, populární herec i dabér Jiří Dvořák, už načetl i Mafii v Praze. Audiotéka.cz vydává nahrávku exkluzivně v elektronické podobě, zájemci mohou Mráz přichází z Hradu stahovat ve formátu MP3 přímo na webu www.audioteka.cz nebo v mobilních aplikacích Audiotéka. Více než osmihodinovou audioknihu je možné pořídit jen za 149 Kč.

Mráz přichází z Hradu

Krásná makléřka Diana (v nové roli televizní redaktorky) a novinář Marek Konwicki objeví šokující videonahrávku z tajného setkání Václava Klause s Vladimirem Putinem, pražský primátor Bohuslav Svoboda veřejně vyzve na šermířský souboj kmotra Romana Janouška, na pochod homosexuálů a lesbiček Prague Pride se do Prahy s bombou v batohu chystají dva celostátně hledaní neonacisté a transsexuálka Kristýna přináší do redakce MF DNES Supertajnou knihu neboli deník prezidentova záhadně utonuvšího milence — tak začíná nová kniha Michala Viewegha Mráz přichází z Hradu.

K dalším postavám tohoto nemilosrdně sarkastického společensko-politického panoptika patří premiér Petr Nečas, ředitelka jeho kabinetu Jana Nagyová, Livia Klausová, ministr dopravy Vít Bárta, ministr vnitra Radek John, arcibiskup Dominik Duka či ruský velvyslanec Sergej Kiseljov. V epizodních rolích se objeví například prezidentovi muži Hájek a Jakl, kmotři Palounek, Dlouhý, Oulický a Rittig, zpěvák Landa, ředitel BIS Lang, Martin Roman, Jana Bobošíková, Miloš Zeman a mnozí další. Autor se odvážně pohybuje na nejzazší hranici svobody slova a před očima čtenáře vytváří napínavou a zábavnou koláž, která je navzdory vší nadsázce nebezpečně pravdivým obrazem současného Česka.

mraz-prichazi-z-hradu

Zdroj foto: audioteka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Romantikem jsem byl a zůstávám jím, říká divadelní a televizní herec Josef Vrána

josef vrana200I když má za sebou téměř čtyřicet let u divadla, je Josef Vrána rovněž vyhledávaným filmovým a televizním hercem, jehož určitě znáte. Jednou z divadelních novinek je komedie britského dramatika Davida Lodge Bez zábran, kde hraje slavného au...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Hravou formou na angličtinu pro děti

anglictina 200Děti, rodiče i učitelé se začátkem nového školního roku jistě uvítají Praktickou angličtinu pro děti s výstižným podtitulem Aby se rychle rozmluvily, kterou pro nás připravilo nakladatelství Portál. Zábavnou formou nás provede každodenními si...


Literatura

JLA: Liga spravedlnosti – Kniha první

liga spavedlnosti200Kdo by nechtěl vidět seskupení hrdinů s nadlidskými schopnostmi a jejich každodenní snahu o záchranu světa? Myslím si, že úplně každý. Dokazuje to třeba i návštěvnost filmu The Avengers, jenž byl velice dobře př...

Divadlo

Palmovka přežila. Svou scénu otevře veřejnosti premiérou o Stalinovi.

palmo200Od dob ničivých povodní v roce 2013, proběhla v Divadle pod Palmovkou rozsáhlá rekonstrukce vnitřních prostor budovy  spolu s výměnou vedení a ostatního personálu. Jen díky vstřícnosti a pochopení dalších divadelních scén se podařilo částečný chod divad...

Film

Podivínský Tim Burton se vrací do kin s Temnými stíny

altTim Burton patří k nejosobitějším režisérům celého Hollywoodu. Jeho filmy vždy oplývají zvláštním kouzlem a jsou fanoušky velmi očekávány. Podobně tomu je i u jeho nejnovějšího počinu, fantasy komedie Temné stíny.