PAT A MAT poprvé promluví hlasem Pavla Zedníčka

PAT A MAT poprvé promluví hlasem Pavla Zedníčka

Tisk

pat a mat zednicekHerec Pavel Zedníček oživil svým hlasem postavičky Pata a Mata na novinkové audioknize. CD Pat a Mat vyšlo u vydavatelství FONIA.Jedná se o zvukovou adaptaci slavného večerníčku autorů Lubomíra Beneše a Vladimíra Jiránka.

 


„Snažil  jsem se příhody Pata a Mata namluvit tak, aby z nich posluchač cítil onu charakteristickou atmosféru příhod dvou chlapíků, kteří nás rozesmívají desítky let. Snad se mi to podařilo. Při vyprávění jsem kladl důraz na to, aby si každý dokázal jednotlivé momenty představit a navíc si také poslech lidé užili společně s velkou pohodou,“ prozradil známý herec.

Do vyprávěné podoby, podle scénáře Ivana Rösslera, se podařilo převést šest příběhů z televizního večerníčku „A je to!“. Jedná se o příhody Tapety, Dílna, Koberec, Houpací křeslo, Garáž a Voda. Nahrávka zachovává původní atmosféru Pata a Mata i díky množství typických zvukových efektů.

pat a mat zednicek

Natáčení si Pavel Zedníček velmi užíval, do rolí Pata a Mata se velmi vžil. Dokonce si vyzkoušel jejich typické oblečení při focení obalu na CD. Jak ale prozradil, opravářské práce zvládá velmi dobře: “Nechci se chlubit, ale umím být domácí kutil, práci si promyslím a co můžu, udělám. Dokonce i občas uvařím.“

pat a mat zednicek

Prázdniny měl oblíbený herec pracovní, točil nové pokračování seriálu Sanitka. Čas si ale  našel také na odpočinek, procestoval Chicago. Setkat se s ním v září můžeme v Divadle Kalich nebo  v seriálu Vyprávěj. „Mám rád teplo a sluníčko, chystám si prodloužit léto v Egyptě a moc se těším na zážitky z potápění,“ dodává na závěr Pavel Zedníček.

pat a mat zednicek

Zdroj foto: Popron

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Finský reggae zpěvák Jukka Poika: "Potřebujeme tyhle teplé, slunečné tóny, abychom tady na severu nezmrzli."

JukkaPoika perexJukka Poika je reggae umělec, pocházející z Finska. Svou kariéru začal kolem roku 2000 s kapelou ,,Soul Captain Band,, a vydal s nimi album s názvem ,,Jokaiselle tulta,, ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Červenákova nová knižní série Barbarič a Stein aneb Mrtvý na Pekelném vrchu

Mrtvy na pekelnem vrchu perexDetektivka má mít spád, určitý nádech tajemna, elementy překvapení a také nečekané zvraty. To vše úvodní román nové Červenákovi série o notáři Barbariči, kapitánu Steinovi a kaprálovi Jarošovi splňuje. A př...


Literatura

Road movie příběh Poprava

poprava200V únoru vydalo nakladatelství Kalibr debutovou knihu Matta Wittena Poprava, která pojednává o cestě matky přes celou Ameriku na popravu vraha své dcery. Nebo je to všechno jinak?

...

Divadlo

Festival Setkání Stretnutie nabídne dramaturgické novinky z českých a slovenských divadel

setkani stretnutie200Poslední květnový týden ožije Městské divadlo Zlín česko-slovenským divadelním svátkem - mezinárodním divadelním festivalem Setkání Stretnutie. Program 27. ročníku bude nabitý jak v hlavním, tak doprovodném programu. Představí s...

Film

Nikdo není víc než tým! Tvůrci představují první záběry a první plakát k filmu Děti Nagana

deti nagana 200První hotové záběry a první plakát představují tvůrci rodinného filmu Děti Nagana, který v únoru zamíří do kin. Hynek Čermák v něm vede partu kluků do důležitého hokejového zápasu s tenisákem na plácku proti starším rivalům z vedlejší ves...