Kuchařka Markéty Hrubešové pro vytížené ženy

Tisk

kucharka tak varim jaPopulární herečka je dobře známá svou vášní k vaření. Zúčastnila se i pořadu VIP Prostřeno. Zároveň v roce 2011 vydala kuchařku pod názvem Tak vařím já, kde prezentuje své recepty. Kuchařka je určena především pro pracovně vytížené ženy, ale vařit dle ní může určitě každý.

 

Pro začátek zde máme kategorii studených předkrmů, kde najdeme 16 receptů. Mezi zajímavé určitě patří tatarák z uzeného lososa, několik druhů carpaccio nebo plněná zelenina pro děti. Všechny jsou poměrně snadné na přípravu a nezaberou mnoho času. Následují teplé předkrmy, zde jsou švestky v parmské šunce, kuřecí satay špízky či míchaná vejce s kaviárem. Domácí chléb je zajímavou skupinou, jsou zde pouze tři pokrmy. Dětské mini pizzy, foccacia a zejména pivní chléb patří jistě k lahodným soustům. Mezi polévkami se nedočkáme klasických vývarů, ale gaspacha, cuketové, či gratinované cibulové.

Posuneme se přes zeleninu, brambory, těstoviny, rizota, ryby a plody moře až k očekávanému masu a zvěřině. Zde je hned na prvním místě steak z argentinské svíčkové, nad kterým se člověku opravdu sbíhají sliny. Objevíme zde i mnoho dalších, na pohled a jistě i chuťově, zajímavých pokrmů. Telecí játra s malinovou omáčkou, jehněčí kotlety a kachní prsa s brusinovou omáčkou jsou jen střípkem z výběru.

kucharka tak varim ja hrubesova


Závěrečné dezerty jsou třešničkou na dortu. Kdo má rád sladké, jistě si přijde na své. Čokoládový dortík s hořkým srdcem, tiramisu nebo borůvkový cheescake přináší chuťovky na závěr.

Celá kuchařka je velmi hezky zpracovaná. Jednotlivé recepty doprovází ilustrační fotografie a najdeme v ní i několik fotek autorky. Samozřejmě těžko říct, kdo z nás v dnešní uspěchané době, má čas vařit předkrmy či dezerty. Jestli si však chcete udělat výborný nedělní oběd nebo vás vaření prostě baví, mohu knihu Tak vařím já určitě doporučit.

Tak vařím já
Autor: Markéta Hrubešová
Žánr: Kuchařka
Vydáno: 2011
Stran: 200
Vydalo nakladatelství: Mladá fronta
Hodnocení: 85 %

Zdroj foto: Mladá fronta


 

Zobrazit další články autora >>>