Skandální život Kate Foxové

Skandální život Kate Foxové

Tisk

altPotřebovala jsem si odpočinout od všeho denního stresu, který se na nás hrne ze všech stran. Nechtěla jsem sledovat Ordinaci v růžové zahradě, která je podle upoutávek horší než mexická telenovela a ani jsem nestála o žádnou detektivku, kterých je v televizi až přehršle a člověk se ztrácí v ději a neví, jestli se to už nestalo v předchozím díle nebo dokonce v jiném seriálu. A tak jsem se si řekla, že se po delší době pokusím začíst do knihy z „červené knihovny“, kde je všechno dané a nemůže mě nic překvapit. Ale možná jsem se zmýlila … sáhla jsem po románu Louise Bagshawe Osud v krásné růžové a lesklé obálce se ženou (snad hlavní hrdinka?) vyhlížející na Manhattan.

 

Dospívající Kate Foxová žije sama se svojí matkou v newyorském Bronxu. Matka se je snaží uživit a dře v několika zaměstnáních. Platí Kate soukromou školu, aby jí zajistila patřičné vzdělání. Každý den jí vštěpuje, že si musí najít bohatého muže, který jí zajistí život v luxusu a ten si musí užívat na maximum: Ale kdyby to nevyšlo, tak musí mít patřičné vzdělání pro zajištění dobrého a klidného života. Matka nechce, aby se Kate dřela podobně jako ona sama.

V pouhých šestnácti letech Kate osiří a vezme si všechny matčiny rady a cíle k srdci a rozhodne se je do posledního puntíku splnit. Kontaktuje svého otce, kterého vydírá, aby získala peníze a nemusela putovat do dětského domova. Podařilo se jí získat stipendium a při studiu ještě chodí pracovat, aby mohla zaplatit nájem a měla z čeho žít. Na škole se seznámí s Emily, která se stane její nejlepší přítelkyní. Začnou spolu studovat i stejnou vysokou školu a Kate pokračuje v plnění svých cílů. Stává se z ní redaktorka lifestylového časopisu Cutie a Emily zákládá vlastní magazín Lucky, který se vymyká snad všemu standartnímu. Na jednom z mnoha večírků potkává mediálního magnáta Marcuse Brodera a ten se stane jejím cílem. Netrvá to dlouho a Kate změní své přijmení z Foxová na Broderová. Žije v luxusu, který jí závidí všichni. Byt na Manhattanu, šaty na míru od nejlepších návrhářů, prostě vše, na co si vzpomene. Ale čas běží a Kate začíná chybět redaktorská práce a manžel se jí snaží zakázat i přátelská setkání s Emily. Rozvod propíraný tiskem, ve kterém se stává zlatokopkou, se dal očekávat.

alt

Útočiště nachází u Emily, která jí nabízí práci v redakci Lucky. Kate si pronajímá nový byt v domě patřící Davidu Abramsovi. Práce se pro Kate stává jedinou vzpruhou v životním období porozvodových tahanic, a také v momentě, kdy se dozvídá, že Emily zahynula při vlakovém neštěstí. Kate zdědí Lucky a bojuje za něj, aby se stal výdělečným podnikem. V tom jí má pomoci i David Abrams. Boje o výsluní v médiiích na Manhattanu jsou na spadnutí. Mezi Kate a Davidem to silně jiskří, ale oba dva to popírají. Ex-manžel se pokouší zničit oba, ale zahrává si s ohněm.

Děj se může zdát jako vždy příliš jednoduchý, dva muži a jedna žena, kdo s kým skončí a jak dopadne ten zloun. Za sebe mohu říci, že jsem knihu přečetla jedním dechem, jelikož se v příběhu stále něco děje. Pro ženy, které si chtějí odpočinout a mají rády romantiku s troškou napětí, mohu Osud jen doporučit. Jediné, co bych autorce vytkla jsou dlouhé pasáže o tom, jak se Kate a ostatní strojí do šatů té nebo oné značky a podobně. Kdo módu nesleduje velmi zblízka, tak mu to nic neřekne a navíc, kdo si pamatuje všechny kousky oblečení od všech návrhářů a módních domů za posledních pět let?

alt

O autorce:
Louise Bagshawe se narodila v roce 1971 v Londýně. Vystudovala v Oxfordu anglickou literaturu. Vyšlo jí již čtrnáct románů a sama pomáhala napsat scénáře k adaptacím svých knih pro Hollywood. Nakladatelství BB/art vydalo romány Kariéristky, Film, Závist, Profesionálky, Styl jí sluší, Svět ti leží u nohou, A zrodila se hvězda, Úžasná na pohled, Zítra změním svět, Jiskření, Glamour, Sokyně, Vášeň a Touha. Louise Bagshawe také ve společnosti Sony Music spolupracovala s různými rockovými skupinami. Kromě psaní ji zajímá i politika, od roku 2010 je poslankyní britského parlamentu za Konzervativní stranu. Věnuje se charitě, podporuje bezdomovce, děti a nemocné AIDS. Má tři děti s Američanem Anthonym LoCicerem, s nímž se rozvedla po devítiletém manželství. V roce 2011 se znovu provdala za známého hudebního manažera Petera Mensche.

OSUD
Autor:  Louise Bagshawe
Překlad: Lucie Mikolášková
Žánr: romantický
Stran: 304
Vydalo nakladatelství: BB Art
Hodnocení: 75%

Zdroj info o autorce a foto: BB Art


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Macoun: „Když kluka nebaví číst vymyšlené příběhy, třeba si rád přečte něco o kulometech.“

jiri macounNecelou hodinku po otevření bran veletrhu Svět knihy 2012  jsem náhodou nahlédla, z čiré zvědavosti, do kupodivu už zaplněného sálu ve stánku společnosti Albatros Media. Na první pohled a s velkým potěšením js...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Tak chutná štěstí aneb chuťově vytříbená kuchařka!

Tak chutna stesti perexPřiznám se, že od této knihy jsem jako obyčejná ženská, trpící čtenářka, musela často odcházet. Nejprv si totiž přečtete jakýsi cheesecake na newyorský způsob, což je dobrota s vůní vanilky a pekanových ořechů, hebká a šťa...


Literatura

Expanze na Mars aneb výprava do hlubin duše Marťanů
ImageAlex a Eva, dvě vysokoškolské studentky a kamarádky (nebo mladé intelektuálky?) usoudily, že jejich zážitky s bytostmi z Marsu – nebo-li s muži – jsou natolik nevšední a pozoruhodné, že by z nich měla ...

Divadlo

Moderní zpracování klasického příběhu

Cyrano perexPaříž, 17. století. Cyrano z Bergeracu (Luboš Veselý) je nápadný nejen díky svému vtipu, pohotovosti a básnickému umění, ale především kvůli svému mimořádně velkému nosu. Miluje svou nádhernou sestřenici Roxanu (Natálie Řehořová), o kterou má ...

Film

Páté kolo u vozu

altČeská filmová komedie v režii Bořivoje Zemana je o babičce, která přijede i s husou v košíku bydlet k dceři, s vyhlídkou na klidné stáří. Dcera s manželem a dvěma dětmi babičce slibují, jak ji budou hýčkat a ona si bude užívat štěstí v k...