Jak daleko byste zašli kvůli tomu, abyste zjistili pravdu?

Jak daleko byste zašli kvůli tomu, abyste zjistili pravdu?

Tisk

Stara tajemstvi perexInspektorka Lottie Parkerová řeší další komplikovaný případ. Vyšetřuje vraždu ženy, jejíž tělo bylo nalezeno v domě její dcery. Zmiňovaná dcera se však pohřešuje, a tak se Lottie a její parťák, detektiv Boyd, začnou obávat o bezpečí celé rodiny. A pak kdosi zapálí nedaleký dům.

 


Počet obětí postupně roste a Lottie se svým týmem začínají odhalovat stará tajemství a rozplétat dávné lži. Zdá se, že všechno směřuje daleko do minulosti. K události, kterou vyšetřoval Lottiin otec předtím, než spáchal sebevraždu. Lottie neví, co se tehdy vlastně stalo, ale tuší, že její nový případ by mohl poskytnout vysvětlení, po němž dlouho toužila. Jenže chce opravdu znát pravdu? A jak daleko kvůli tomu dokáže zajít?

Napínavá detektivní série
Knihu Stará tajemství napsala irská autorka Patricia Gibney. Tento román je třetím dílem série o inspektorce Lottie Parkerové, jejíž předchozí díly Andělé smrti a Ukradené životy si získaly velký čtenářský zájem. Napínavá detektivní série, která zaujme sympatickými hrdiny, zejména dvěma vyšetřovateli Lottie a Boydem, potěší všechny milovníky strhujících detektivních příběhů.

Zvrat, ze kterého se vám zastaví srdce
Nápis na obálce, který slibuje dechberoucí zvrat, nelže. Překvapivé a originální vyvrcholení nadchne svou propracovaností. Kromě tohohle velkého zvratu se zde však odehraje i spousta menších, které vás donutí nedočkavě obracet stránky. Čtivost zvyšují i krátké kapitoly.

Někoho však může odradit spousta jmen, komplikované a zamotané vztahy mezi postavami. Pokud se ale při čtení soustředíte, zvládnete si je všechny zapamatovat – pak si můžete naplno vychutnávat příběh, ve kterém se minulost a současnost dokonale doplňují. Konec přímo vybízí k netrpělivému čekání na pokračování. Zaujala vás série? Pokud ano, jistě vás potěší fakt, že v anglickém jazyce vyšlo už osm dílů, takže se je rozhodně na co těšit.

Stara tajemstvi

Stará tajemství
Autorka: Patricia Gibney
Originální název: The Lost Child
Překlad: Lenka Faltejsková
Žánr: detektivka, thriller
Vydáno: Kalibr, 2020
Edice: Světový bestseller
Série: Inspektorka Lottie Parkerová
Počet stran: 360

Hodnocení: 85%

www.knizniklub.cz/knihy/434253-stara-tajemstvi.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rád bych oprášil písně R. A. Dvorského a jiných, říká šansoniér a herec Jiří Bartoň

jiri barton200Už před dvěma lety měl premiéru hudební pořad Staré filmové melodie, které představil zpívající herec Jiří Bartoň. Za tu dobu představil komorní recitál na řadě míst v Česku. Několikrát v Kroměříži, ale také vystoupil ve svém rodném Kyjově,...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Pes, kocour a sirotek

pes kocour a sirotek200V úterý 4. října se v Knihkupectví a kavárně Řehoře Samsy uskutečnilo autorské čtení Františka Kalendy a zároveň vernisá...


Literatura

Před objektvem zvířecí miláčci

Zvirata 200Nakladatelství Computer Press vydalo knihu Antonína Malého Fotografujeme psy a jiná zvířata.

...

Divadlo

Macbethovi ožívají, les se dává na pochod!

macbeth 200Macbeth ztvárněný Markem Němcem vykročil vstříc svému osudu. Na Letních shakespearovských slavnostech, jejichž generálním partnerem je skupina PPF, odstartovaly přípravy letošní premiéry.

...

Film

Zvony nad Tbilisi zvoní umíráček

Zvony 200Dokumentární film Pavla Kolaji Zvony nad Tbilisi (2012) přibližuje stav kinematografie v současné Gruzii - a vyznívá jako nostalgické ohlédnutí na časy, kdy sice s obtížemi, ale přece jen vznikaly výsostně umělecké f...