Nejsem z ledu

Nejsem z ledu

Tisk

nejsem z ledu 200V červenci vyšel u nakladatelství Ikar mrazivý detektivní příběh Anne Frasierové Nejsem z ledu, který pochází ze série Tajemství detektiva Jude Fontaineové a nese pořadové číslo tři. Čtenáře čeká neobvyklý případ pro detektivy a ještě složitější rodinné spletence hlavní hrdinky.



O autorce

Anne Frasierová (*1950, vlastním jménem Theresa Weirová) je úspěšnou autorkou pětadvaceti knih, přeložených do více než dvaceti jazyků, a spisovatelkou, které nečiní nejmenší problém střídat žánry – získala prestižní RITA Award v kategorie romance s napětím (Cool Shade, 1998), za paranormální romanci Bad Karma o rok později cenu Dauphne du Maurier Award, vydala několik sbírek povídek a básní a úspěšně si vedly i její paměti The Orchard (2011). Thriller Nejsem mrtvá (The Body Reader, česky Ikar 2018), v němž se poprvé objevila Jude Fontaineová, obdržel ocenění International Thriller Writers Award za rok 2017 v kategorii nejlepší původní paperback.

O příběhu

V Minneapolis řádí krutá zima, nicméně vyšetřování podezřelého úmrtí nesmí zastavit ani přírodní živly. Na oblíbeném jezeře pro bruslaře je v ledu nalezena mrtvola asi dvanáctiletého chlapce a k případu jsou povoláni ostřílené duo detektivů Jude Fontaineová a Uriah Ashby. Jaké je jejich překvapení, když se posléze objeví na témže místě další mrtvý chlapec – a z doby před dvaceti lety. Ve městě řádí sněhová bouře a v takovém nečasu nalézá Jude před vchodem do svého domu asi čtyřletého chlapce, který jí nedokáže říct, kde se vzal, kde bydlí, ani jak se jmenuje. Díky tomuto zuboženému chlapci dokáže rozplést starý případ a vyřeší i nejednu rodinnou záhadu.

Koho kniha chytí?

Jestliže jste četli předešlé dva díly (Nejsem mrtvá, Nejsem živá), tak je mi jasné, že jste chtivě sáhli i po tomto díle. Autorka dokáže dát dohromady poutavý a napínavý příběh s komplexním dějem a navíc dvojice detektivů jsou sympaťáci k pohledání. Pokud tuto sérii neznáte, vřele vám ji doporučuji – ale raději začněte prvním dílem, aby vám neušly spojitosti a byli jste plně v obraze. Čtení je to čtivé a díky autorčině imaginaci neotřelé.

nejsem z ledu

Název: Nejsem z ledu
Autor: Anne Frasierová
Originální název: The Body Keeper (2019)
Žánr: detektivka, thriller
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 280
Hodnocení: 70 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/nejsem-z-ledu/kniha/11452/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dana Makrlíková: „Zahrada je radost, ne nadarmo psychiatři léčí psychické nemoci zahradnickou prací.“

dana200Dana Makrlíková (*1975) se narodila v Jablonci nad Nisou. Vystudovala Technickou univerzitu v Liberci a Českou zemědělskou univerzitu v Praze. V médiích se pohybuje od roku 1993. Působila na Nově, v České televizi a na Primě, kde moderovala Zpravodajský den...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Holky musí držet spolu

Posli fotky perexNa první pohled se zdá, že se na ospalém předměstí Jonesvillu ve státě Massachusetts nic neděje. Studenti Jonesvillské střední se nemohou dočkat, až uniknou ze spárů maloměsta.

 

...

Literatura

Troufnete si na 100 mozkocvičných hádanek?

100 mozkocviceni 200Jeden moudrý muž kdysi dávno řekl, že „je lépe mozek opotřebovat, než ho nechat zrezivět“. Pro ty, kteří nechtějí nechat mozek zrezivět je určena knížka anglických mozkocvičných hádanek.

 

...

Divadlo

Jak vnímáme divadlo v divadle i mimo ně

scenologie valentaVětšina knih o divadle zkoumá, jak se divadlo tvoří - nedávno byly na těchto stránkách probírány například dvě Hyvnarovy knihy o herectví. Nyní následují další dva svazky, nahlížené ovšem jakoby z opačné strany: sledují, jak diva...

Film

Opět zavládne Scandi

Scandi 2024 perexS každoročně pořádanou přehlídkou severské filmové tvorby SCANDI se setkáme i letos, a to opět zásluhou distribuční společnosti Film Europe. Všechny zařazené snímky zakoupila pro tuzemské promítání, takže je v příštích měsících budou m...