Introverti jako odporní individualisté? Mýtus!

Introverti jako odporní individualisté? Mýtus!

Tisk

Kontakty perexBýt introvertem ve světě plném extrovertů není snadné. Protože introverti jsou vnímáni jako ti divní, ti, kteří se nehodí pro týmovou práci nebo ti, kteří nemají rádi společnost. A přitom to tak vůbec nemusí být! Devora Zack, autorka knihy Jak navazovat kontakty s podtitulem I když nemáte rádi networking, je mezinárodně uznávaná odbornice v oboru rozvoje vůdčích schopností. Poskytuje konzultace a pořádá semináře i teambuildingové akce. „Ukázková extrovertka,“ říkáte si. Není to však pravda.

 

Introverti versus introverti
Devora je ryzí introvertka, a tak dokáže snadno vyvrátit veškeré mýty, které o introvertech kolují. A protože při své práci potkává spoustu lidí, ví také, jaká je povaha extroverta. V knize podrobně rozebírá oba typy. Neporovnává je, nesoudí, nerozhoduje, který je lepší a který horší, nýbrž podrobně vysvětluje silné i slabé stránky obou těchto typů. Během vyprávění, které protkává poutavými příběhy z jejího života, zvládá vyvracet zažité stereotypy a dokazuje, že introvert může dělat i extrovertní práci, například dýdžeje, manažera nebo obchodního zástupce.

Tabulky, cvičení a dotazníky
Odborné poznatky jsou zpracované do čtivého a snadno pochopitelného textu a doplněné praktickými tabulkami. Ty pomáhají snáz pochopit prezentované téma. Cvičení a dotazníky pomohou čtenáři zjistit, k jakému osobnostnímu typu inklinuje, a podle výsledků mu nabídnou rady, jež výrazně usnadní jeho společenský život.

Knihu ocení jak introverti, tak extroverti. Ti první se díky ní naučí lépe navazovat kontakty a propojovat se se svým okolím. Tím druhým pomůže pochopit introverty a jejich pohnutky a ukáže jim, že přemýšlivý introvert může být pro jejich tým cennou posilou.

Kontakty

Jak navazovat kontakty/Networking for People Who Hate Networking
Autorka: Devora Zack
Překlad: Ondřej Fafejta
Žánr: osobní rozvoj
Vydáno: Portál, 2020
Počet stran: 208

Hodnocení: 90%

portal.cz/psychologie/jak-navazovat-kontakty


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Monika Petráková: Seznamování přes internet má své výhody

monika perexV čerstvém rozhovoru s mladou spisovatelkou Monikou Petrákovou se dozvíte nejnom to, že seznamování přes internet má své výhody, ale bude vám odhaleno i tajemství hesla Jazz Dock.

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Vyžene Exorcismus ďábla z mé nejlepší kamarádky?

Exorcismus me nejlepsi kamaradky, perexPtá se Abby, ptám se já. Jestli dostanu odpověď, na to si budu muset chvilku počkat. Minimálně do závěru knihy Gradyho Hendrixe. Filmů o démonech už jsem pár viděla, ale démonskou kn...


Literatura

Nejkrásnější výlety na pevnosti a opevnění

nejkrasnejsi vylet na pevnosti perexV březnu nám nakladatelství Knižní klub přineslo povedenou knížečku z edice Rodinné toulky – Nejkrásnější výlety, tentokráte se zaměřili na pevnosti a opevnění. Pokud vás láká tato často opomíjená ...

Divadlo

Festival Věčná naděje zve s Dismanovým rozhlasovým dětským souborem na představení …a bolelo nebe, inscenaci ze života dětí internovaných v Terezíně

a bolelo nebe200Pátý ročník festivalu Věčná naděje uzavře svou podzimní část 28. listopadu inscenací “…a bolelo nebe” v pražském Divadle Minor. Dismanův rozhlasový dětský soubor uvede literárně-hudební pásmo přibližující obrazy ze života dětí internova...

Film

89. ročník Academy Awards, aneb předávání Oskarů 2017

oscars 2017 perexI letošní ročník předávání Oskarových cen byl plný velkých jmen a také snímků. Slavnostní vyhlášení výsledků bylo prvně vysíláno v rádiu v roce 1930 a v televizi poprvé v roce 1953. Nyní je k vidění ži...