Romantika jako řemen: Milenec ze snů

Romantika jako řemen: Milenec ze snů

Tisk

milenec ze snu 200V červnu potěšilo nakladatelství Ikar fanoušky světoznámé autorky romantických příběhů Sandry Brown, neboť vyšel její román Milenec ze snů. Jde o druhé vydání staršího příběhu z roku 1987, ale to na sentimentálním příběhu o lásce nic nemění.


Kdo by neznal Sandru Brown?

Sandra Brown (* 1948) je úspěšná americká spisovatelka, jejíž dílo zahrnuje desítky bestsellerů. Vystudovala angličtinu a literaturu a vystřídala celou řadu profesí, než zakotvila u psaní. Českým čtenářům rozhodně není neznámá; vyšly u nás například tyto knihy: Alibi, Exkluzivně, Odražená střela, Ostrý střih, Nízký tlak a mnoho dalších.

Příběh o čem jiném, než o lásce?

Vyprávění snad nemůže být kýčovitější a klišovitější, je to prostě slaďárna na jedno odpoledne nebo večer. Elizabeth je krásná mladá žena, vdova, se dvěma mladými dětmi, která dělí svůj čas pendlováním mezi svým malým obchodem a péčí o děti. Jde o romantickou duši, která dva roky po smrti manžela nemá na vztahy ani pomyšlení, ale uniká do své fantazie a snů a zde nachází dokonalého milence. Do života jí nenadále vstupují hned dva muži - na první pohled neurvalý soused Thad a přitažlivý majitel hotelů Adam. Třebaže je lehké uhodnout, komu dá své srdce a příběhová linie je jako přes kopírák k nerozeznání od jiných sladkobolných příběhů, tak si nemyslím, že by byla tato zápletka úplně o ničem.

Koho kniha potěší?

Pro někoho bude 150 stran málo na to, aby se příběh a hloubka postav mohla naplno rozvinout, jiná čtenářka to uvítá jako jednohubku k odpočinku. A o nic jiného tady taky nejde. Jakmile vstoupíme do příběhu, je prakticky jasné, jak to dopadne, jen ty peripetie bývají odlišné. Ale člověk občas potřebuje vypnout a zde určitě najde potřebnou dávku romantiky.

milenec ze snu

Název: Milenec ze snů
Autor: Sandra Brown
Žánr: román
Originální název: Fanta C (1987)
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2020, pevná
Počet stran: 152
Hodnocení: 75 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/milenec-ze-snu/kniha/11164/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Matěj Homola: „S fanynkami jsme měli vždy krásné a kolikrát nadstandardní vztahy. Nerad bych zabíhal do detailů, toto tajemství si střeží každá kapela.“

wohnout homola200Kdo by neznal kapelu Wohnout. Energičtí kluci s výraznými texty a rychlou rytmickou muzikou. Když je slyšíte hrát live, tak vaše nohy zkrátka nezůstanou v klidu a než se nadějete, skáčete jak střelení. Vy si teď můžet...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Odpočiňte si u nenáročných povídek

hlas a jine povidky 200V nakladatelství Brána vyšla kniha Hlas a jiné povídky od známého komika Petra Vydry, která potěší především milovníky krátkých povídek.

...

Literatura

Autor s cenou za nejlepší detektivku roku přichází s novinkou Polednice

polednice200Talentovaný mladý spisovatel Jiří Březina se vrací se svojí třetí detektivkou pojmenovanou Polednice. Samotný název napovídá, že se bude jednat o děsivou krimi.

...

Divadlo

Vánoční zázrak v Divadle Broadway

vanocni zazrak divalo brodway ledeckyRomantický vánoční muzikál Janka Ledeckého, který měl premiéru v loňském roce, se na prkna pražského Divadla Broadway vrací i letos. Vánoční zázrak, aneb Sliby se maj plnit o Vánocích

Film

Čekám až mi umře pes, abych se mohla zastřelit

Olive KitteridgeováSvérázná Olive Kitteridgeová vás rozesměje i rozpláče ve skvělém románu Elisabeth Stroutové, která za byla za tento svůj počin oceněná Pulitzerovou cenou. Olive Kitteridgeová byla...