Nočník neohrožené ženy – životem s úsměvem

Nočník neohrožené ženy – životem s úsměvem

Tisk

nocnikBlog, který už má na Facebooku na dvě desítky tisíc čtenářů vychází momentálně i v knižní podobě. Nočník se jmenuje proto, že jej Eva Bennett píše hlavně v noci. Jak sama říká, píše ho v noci zejména z toho důvodu, že se bojí zhasnout. A tak v době, kdy většina lidí spí - nebo by měla spát - vznikají zápisky plné humoru, vtipných příhod a postřehů, ale taky smutných okamžiků. A to si na knize zamilujete především – tu opravdovost, kterou při čtení cítíte. Ačkoliv sama autorka poznamenává, že má někdy pocit, že jde doslova s kůží na trh, neváhá psát i o svých splínech.

 

Nočník je kniha, kterou můžete číst pořád dokola, klidně i od poloviny. Zvedne vám koutky i náladu a v určitých pasážích se může poznat každá z nás. Pro mě bez přehánění bylo její čtení opravdu pohlazením na duši. Pokud vás kniha zaujme, doporučuju dát like i jeho internetové verzi. Budete tak mít další přísun úžasného humoru, který vám zlepší den. Mohla bych tady ještě toho napsat spoustu, ale opravdu nejlepší bude, když si ho přečtete samy. Místy se budete od srdce smát, místy až plakát, ale jedno vám u čtení nehrozí – nudit se nebudete.

O  autorce:

Eva Benett sice představuje světu knižní prvotinu, ale její blog má už několik let ke dvěma desítkám tisíců čtenářů. Vystudovala dvě střední a jednu vysokou školu. Tvrdí o sobě, že je jasný introvert, což jí ale nikdo nevěří. Adrenalin z veřejného vystupování vyvažuje blahodárným tichem a samotou při literární tvorbě. Žije na venkově. Miluje jaro, uherák a kyselé okurky. Raději zpívá a píše, než mluví. Má ráda všechny psy a některé lidi. S láskou a mimořádnou péčí pěstuje sukulenty a dobré mezilidské vztahy. 

 Ukázka z knihy:

17. 8. 2017 MOJE POJETÍ DOJETÍ

Dneska to bylo fakt krásný ráno. Chvíli jsem měla pocit, že vůbec nejsem Polabský nížině, ale někde v Alpách. Z lesů se pářilo. Na zahradě se mezi stromy povalovaly cáry mlhy. Vzduch byl ostrý a voněl zeleně. Mechem, jehličím a kapkami vody. Na nástupišti postávali lidé s batůžky. No fakt se mi zdálo, že nepřijede příměstský vláček, ale Bernina Express, který mě vezme na výlet do hor. Hory, moře, lesy… mám pro vás slabost. I pro tebe, podzime, mám slabost. Těším se na tebe. Na šípky. Na hrušky. Na sychravá rána. Na tiché večery ušité z tmavého sametu. Na horký čaj s medem.

Dneska mi vůbec nevadilo, že probuzení bolí. Člověk prostě asi musí trošku trpět, aby pak za odměnu dostal něco jako já dnes. Pocit, že život je nejlepší věc, která se vám může stát. Vědomí, že jsem ráda na světě. At´obutá nebo bosky. Pěšky nebo na koni. Sama nebo s družinou věrných. Můj věrný kožicháč, se mi dnes ráno vyčůral do květináče na sukulenty. Chvíli jsme myslela, že ho zabiju. Ale nakonec jsme ho podrbala za uchem. Mě se taky nechtělo do mokrý trávy. NO komu by se chtělo, že jo. Tak pěknej čtvrtek. Zasaďte si dneska nějakou rostlinku a dívejte se, jak roste. Život je největší zázrak.

IMG 20200629 183527

Nočník neohrožené ženy
Autor: Eva Benett
Žánr: blog
Vydáno: 2020
Stran: 318
Vydalo nakladatelství: Albatros Media a.s.

Hodnocení: 98 %

Nočník neohrožené ženy

 



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s kapelou Mennu

200 mennuHudobnú skupinu Mennu založil pred štyrmi rokmi spevák, gitarista, skladateľ a textár Miloš Igaz so svojimi priateľmi. Jeho priatelia chceli zmeniť svoj spôsob života, prísť na nové myšlienky a zabudnúť na horké chvíle v živote. Smrť ich manželie...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Strom – rozvětvená kniha pro nejmenší

strom perex

V rámci květnové akce Zásilka z Knihozemě (viz odkaz pod článkem) byla představena mimo jiné originální dětská publikace s názvem Strom. Jestli se jedná o knihu v pravém slova smyslu, toť...


Literatura

Zachraň planetu, staň se motýlem. Nebo vycestuj s Redline expedition

Putovani za zviraty perexAutorka knihy Putování za zvířaty, podnikatelka, cestovatelka, lektorka a velká milovnice přírody Kamila Paličková, zve prostřednictvím stránek čtenáře na cestu do Afriky. Představuje zdejší fascinující přírodu a z...

Divadlo

Milostný příběh prokletých básníků v podání Matěje Stropnického a Daniela Krejčíka

foto La fabrika perexPoutavou výukou dějepisu je divadelní hra Úplné zatmění, kterou má na programu pražská La fabrika. Divoký život dvou přátel a milenců je totiž příběhem prokletých básníků Paula Marie Verlaine (30. března 1844 Mety – 8. ledn...

Film

Nový film Moje nová tvář vstoupí do kin 26. října – Příběh ženy, která se rozhodla nezemřít

Martina Moje nova tvar 3Celovečerní film oceňované novinářky Jarmily Štukové a producentky Maji Hamplové přináší ojedinělou osobní výpověď Martiny, která se po brutálním útoku bývalého partnera snaží najít sílu...