Život byl pes: Kniha nejen pro všechny milovníky psů

Život byl pes: Kniha nejen pro všechny milovníky psů

Tisk

zivot byl pes 200Že je naše země národ pejskařů, to je všeobecně známo. Ostatně o tom svědčí i fakt, že kniha pro pejskaře Život byl pes od autorky Heleny Rytířové se dočkala druhého vydání, tentokráte v květnu u nakladatelství Grada.



Pár slov k autorce

Helena Rytířová (* 1951) pracovala jako fotografka v několika redakcích časopisů a novin, je autorkou mnoha přebalů na hudební nosiče a majitelkou nahrávacího studia, kde se připravují převážně audioknihy. Napsala několik kuchařek (například Světová kuchařka pro kluky a holky, Moje studentská kuchařka) a vyprávění Život byl pes.

Pár slov ke knize

Už na přebalu knihy se dovídáme, že máme v rukou skutečný příběh a díky zpracování v první osobě, tedy pohledu čtyřnohého psího parťáka, který nese netradiční jméno Život, se dostáváme do děje už od první stránky. Nejde o žádného zhýčkaného palácového psíka a zpočátku ani o domácího mazlíčka, to přijde až později. Daný vzhled a povaha, ale taky události, které prožil, z něj udělaly psa s velkým P. Našel paničku a prožil s ní celou řadu příhod a pokud patříte mezi milovníky psů, vyprávění čtyřnohého protagonisty se vám jistě zalíbí.

Pár slov k hodnocení

Kniha má sice jen něco přes 100 stran, ale najdeme zde 29 kapitol s různými příběhy ze života a myslím, že v závěru vám možná ukápne i slza. Pokud máte rádi příběhy ze zvířecí říše, trochu nadsázky a hlavně chlupaté věrné přátele, tahle kniha vzbudí sympatie i ve vás.

zivot byl pes

Název: Život byl pes
Autor: Helena Rytířová
Žánr: příběh, zvířata
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 112
Hodnocení: 80 %

https://www.grada.cz/zivot-byl-pes-11784/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Merlin Jahodová: „Malování mě zachránilo!“

mer 200Říká, že ve své tvorbě se ráda vyjadřuje spontánně, rychle a podle momentálního rozpoložení. I když se u ní odmala projevoval výtvarný talent, k malování se dostala oklikou – až ve chvíli, kdy se jejímu synovi proměnil život. O to víc si váží daru, který...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Lékař vyvrací stoletími opředený mýtus - X vs. Y

lepsi polovicka 200Slabší pohlaví, slovní spojení, které po staletí popisuje ženu. Spojení, které mě udivuje, protože už jen to, co žena musí zvládnout během těhotenství a porodu, rozhodně není pro slabochy. Přesto se tato náročná úloha bere jako samoz...


Literatura

Mít za přítele samotnou Smrt

smrt a jine vrcholy meho zivota200

Smrt je jedním z mystérií tohoto světa. Je tajemná, někdo se jí bojí, někdo na ni čeká...

Divadlo

Jidáš Noid Bárta Superstar

Jesus perexPředstavení oblíbeného muzikálu Jesus Christ Superstar se po několika letech opět vrátilo na divadelní prkna. Od roku 2010 jej mohou diváci zhlédnout na pódiu Hudebního divadla Karlín.

...

Film

Rostou jako z vody a čekají na Ostrov

ostrov prebal perex

Ostrov (2005) je akční sci-fi velmi akčního režiséra Michaela Baye. Jeho filmy jsou pověstné tím, že při nich je nejen na co koukat, ale taky nad čím přemýšlet. Hlavní hrd...