Thriller, lži a úskoky: Zatímco jsi spala

Thriller, lži a úskoky: Zatímco jsi spala

Tisk

zatimco jsi spala200Ještě včera byl tvůj život dokonalý. Dnes zjistíš, že to všechno byla lež. Těmito slovy nás nakladatelství Ikar láká na nový thriller britské autorky Kathryn Croftové s názvem Zatímco jsi spala.

 



Kdo za tím stojí?

Kathryn Croftová je britská autorka sedmi psychologických thrillerů, která prodala přes milion výtisků. Její knihy se přeložily do třinácti jazyků a díky tomu se může věnovat psaní na plný úvazek. V češtině vyšla ještě její kniha Tvář mojí dcery (2018).

O čem to je?

Mladá učitelka a výtvarnice Tara Loganová má dvě děti, manžela, dobrou práci, no zkrátka dokonalý život. Všechno se ale zvrhne v okamžiku, kdy se ráno probouzí v posteli svého souseda. Ba co víc, soused je mrtvý a ona si nevzpomíná, co se stalo. Její perfektní život začíná dostávat trhliny, jak se této záhadě snaží přijít na kloub. Kdo je vrahem a jaký byl jeho motiv k něčemu tak záludnému?

Jaký mám z knihy pocit?

Ač se námět může zdát okoukaný, v podání autorky mi přijde působivý. Na povrchu máme pohodový rodinný život protagonistky, když se ale podíváme pod lupu, zjistíme, že s manželem to neklape tak, jak má, dospívající dcera je poněkud vyšinutá a problémy přímo překypuje. Do toho pár dalších podivínských postaviček, včetně podivně úlisného kolegy, její sestry s nevyrovnaným novým vztahem, nebo taky hlavním vyšetřovatelem vraždy. Ale utíká to svižně, autorka sází na rychlé dialogy a dynamické kratší věty a ono to funguje velmi dobře. Drží nás v napětí, kdo je vrahem a co se vlastně stalo. A vyvrcholení je opravdu nečekané.

Komu knihu doporučit?

Pokud si libujete v thrillerech, tak vám zatímco jsi spala vřele doporučuji, protože zde najdete ten správný mix napětí, klamů a lží a celé je to umně namícháno. Dáváte-li přednost britské tvorbě, pak se vám tento příběh jistě zalíbí!

zatimco jsi spala

Název: Zatímco jsi spala
Autor: Kathryn Croft
Originální název: While You Were Sleeping (2016)
Žánr: thriller
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2020, pevná
Počet stran: 312
Hodnocení: 75 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/381489-zatimco-jsi-spala.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf bez talentu: „Lidé umí být svině i hrdinové. Je jen na každém z nás, co si vybereme.“

bez talentu 200Fotograf bez talentu má na Facebooku po necelých dvou letech od založení stránky téměř 14 000 členů. Iedntita pro něj není důležitá, má svůj osobitý přístup i styl. Radí jak fotit a jeho posledním projektem je ten s názvem Hrdinové. Nejen o...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Jak to bylo v Kaddáfího Libyi?

Kaddafi 200Můžeme se dozvědět podrobně i z knihy Miroslava Belici Naši lidé v Kaddáfího Libyi. Její podtitul zní: Nejen o zbraních, semtexu a Lockerbie.

 

...

Literatura

Oběšení psi

obeseni psi 200Kniha Oběšení psi čtenáře přenese do Kodaně – domova Nielsa Oxena, bezdomovce, tuláka potloukajícího se ulicemi a živícího se odpadky. Později se dozvídáme, že záhadného muže, který býval členem speciálních jednotek na severu Kodaně, kde z...

Divadlo

Městská divadla pražská: šest ze sedmi premiér bude českých

divadlo rokoko abc shirley valentineCelkem sedm premiér chystají v divadelní sezoně 2012/2013 Městská divadla pražská. Až na jednu výjimku to budou české premiéry. Městská divadla pražská nabídnou divákům v nové s...

Film

Ace Ventura je dětinský parchant s morálními principy

ace ventura plakat200Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) je druhým pokračováním detektivního žánru, který může fungovat i trochu jinak, než jak jsme zvyklí. Schopnost dedukce nemají jenom namyšlení obtloustlí páni, ale i normální ...