25 gramů štěstí: italský bestseller nejen pro milovníky ježků

25 gramů štěstí: italský bestseller nejen pro milovníky ježků

Tisk

25-gramu-stesti 20025 gramů štěstí s podtitulem Jak vám maličký ježek může změnit život je další knihou nakladatelství Kazda z edice Živá příroda. Ty jsou určeny všem milovníkům fauny i flory a přinášejí plno zajímavých informací.

 

 

 

Tato kniha vypráví příběh Massimo Vacchetta, který zaznamenala Antonella Tomaselli. Massimo Vacchetta je soukromý veterinář specializující se na dobytek, který se zamiloval do ježků a zasvětil jim celý svůj život. V roce 2014 otevřel Záchrannou stanici „Ninna” (Centro di Recupero Ricci „La Ninna”), odloučené pracoviště záchranné stanice v Brenezzu a je předsedou asociace „Domov pro ježky” (La Casa dei ricci), jejímž záměrem je ochrana ježků a přírody.

Vše začíná tehdy, když Massimo Vachcetta nabídne pomoc svému kolegovi a dostane se tak k němu opuštěné ježčí mláďátko s váhou 25 gramů. Okamžitě se jej ujímá a dělá všechno proto, aby bylo zvíře spokojené a hlavně zdravé. Chová se k němu na jednu stranu až jako k dítěti, dává mu veškerou lásku a něhu a opomíjí kvůli němu i svou partnerku nebo rodinu. Při čtení je to trefné a úsměvné, ale pro ně musel na jednu stranu působit jako blázen nebo alespoň člověk na zabití.

Samička Ninna přivede Massima Vachcettu až k naplnění jeho snu – k založení Záchranné stanice pro ježky nazvané právě Ninna. Tu rozjíždí a dostává se mu tak pod ruku spoustu dalších tvorů. Ke každému z nich si rychle vytváří vztah, všímá si rozdílů mezi nimi a seznamuje tak čtenáře také se spoustou zajímavostí z ježčího světa.

Součástí knihy je také několikastránková příloha s barevnými fotografiemi ježků na kvalitnějším papíře. Je super, že zde je, protože čtenář díky ní vidí popisované ježky a také si může snáze představit, jak malá byla Ninna, když ji Massima našel a co vše pro tato zvířata udělal.

Knihu jsem četla před Vánoci a musím říct, že jsem si pro toto období snad nemohla vybrat lepší knihu. Svou lidskostí a něhou totiž předčila všechnu Lásku nebeskou i pohádky. Při jejím čtení jsem se velmi často usmívala a přístup Massima Vacchetta k ježkům mě přímo dojímal. Také jsem často předčítala nějaké zajímavosti manželovi a na chvíli také zatoužila si nějakého ježka pořídit i domů. Přečtěte si 25 gramů štěstí i vy a zaručeně mi dáte zapravdu!

Antonella Tomaselli je spolupracovnicí týdeníku Confidenze tra amiche (Důvěrná sdělení mezi kamarádkami; Mondadori) a literárního blogu věnujícího se ochraně zvířat ioleggoconjoy.com. Jakožto odvěká kynoložka se postarala o režii mnoha tematických dokumentů. Aktivně se věnuje zvyšování povědomí lidí o opouštění domácích mazlíčků (Alegra Yes I Am). Je čestnou předsedkyní italské společnosti milovníků jorkšírských teriérů (Società Italiana Amatori Yorkshire Terrier). Napsala řadu knih o různých psích rasách a tematických článků do časopisů.

25-gramu-stesti

25 gramů štěstí
Jak vám maličký ježek může změnit život
Autor: Massimo Vacchetta, Antonella Tomaselli
Překlad: Barbora Šupíková
Žánr: Živá příroda, beletrie
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2019
Počet stran: 182
Hodnocení: 92 %

https://www.knihykazda.cz/25-gramu-stesti/

O knihu můžete soutěžit zde: http://www.kultura21.cz/souteze/20157-25-gramu-stesti-soutez


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

ROZHOVOR: Eva Hölzelová: V Arině jsem vytušila zvířecí duši do mytologického příběhu

eva200Jako by to téma tajemných mýtických příběhů autorku přitahovalo jako magnet. A proč ne, když to umí! Eva Hölzelová je už autorkou knihy motivované řeckými bájemi a pověstmi Hvězdná obloha a její nová kniha Arina je čistá fantazie? Nevíme, zeptáme se, ale ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Urban fantasy z Londýna podruhé: Dominion Petera McLeana

dominion 200V únoru vyšla v nakladatelství Host kniha plná magie a nadpřirozena Dominion od anglického autora Petera McLeana. Toužíte-li poznat multikulturní Londýn nejen z jeho oslnivé strany, autorova představivost vyplodila knihu přesně pro vás!

...

Literatura

Vallgren pokračuje v tématu Stiega Larssona


svine 200S Dannym Katzem jsme se poprvé setkali před rokem touto dobou. Bývalý feťák, který je počítačový a jazykový génius, prošel si prací v armádě a teď už se věnuje projektům ve své firmě. Mezitím zachraňuje životy. Vábení drogy je pro něj ale stá...

Divadlo

Česká premiéra divadelní hry Marka St. Germaina – Poslední sezení u doktora Freuda

DSC 9971Divadlo v Řeznické v pátek 9.března 2018 v 19.30 uvede premiéru „Poslední sezení u doktora Freuda“ autora Marka St. Germaina.

...

Film

Zelinář a nejen jeho televize

200filmO období normalizace, o dusném bezčasí 70. a 80. let minulého století, kdy lidé, pokud se hlasitě nestavěli proti režimu a spokojili se s málem v oblasti hmotné i duchovní, mohli vcelku pohodlně žít, pojednává kniha Pauliny Bren Zelinář a jeho televize. ...