Je zde přehled dalších úžasných mužů, kteří nějakým způsobem učinili svět lepším

Je zde přehled dalších úžasných mužů, kteří nějakým způsobem učinili svět lepším

Tisk

pribehy-pro-kluky-2-kteri-se-neboji-byt-vyjimecni 200Pod značkou Ella a Max vyšel v Presco Group další díl Příběhů pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční.

 

 

 

Příběhy lidí, kteří za sebou zanechali nějakou stopu, jsou poslední dobou stále oblíbenější a vycházejí tak v různých obměnách. Sázkou na jistotu jsou podle mě ty od Bena Brookse.

Ten si zachovává kvalitu a drží s ostatními jeho tituly soudružnost. Každé osobě je věnována dvojstrana, kdy je jedna tvořena ilustrací Quiontona Wintera a druhá textem. Ten je složený ze jména osobnosti, krátké anotace a několika odstavců popisující jejich osudy a především úspěchy. Oceňuji členění textu na odstavce a především jeho přiměřenou délku, což společně nahrává čtivosti.

Jak je již zvykem, v knize se nachází kolem stovky příběhů o mladších i starších mužích jak ze současnosti, tak z minulosti. Všechny opět ukazují, že člověk nemusí být žádným superhrdinou, aby mohl ovlivnit ostatní a stát se jejich vzorem. Moc se mi líbí, jak Ben Brooks dokáže poskládat k sobě spoustu zajímavých lidí a vystihnout jejich příběh. Jistě to vyžaduje velký obecný přehled a také spoustu hledání a to mu patří obdiv i dík.

pribehy-pro-kluky-2-kteri-se-neboji-byt-vyjimecni 1

Ve výčtu známých osobností mě potěšil Emil Zátopek, umělec Banksy nebo nedávno zesnulý hudebník Chester Bennington. A zaujal mě také příběh Ed Sheerana, který ve čtrnácti odešel z domova a dva roky přespával na ulici, než se stal slavným.

„Za co vděčí svému úspěchu? Mimo jiné tomu, že se nikdy nezměnil. ,Buďte sami sebou,‘ říká. ,Buďte pyšní na to, v čem se lišíte od ostatních. Být jiný je skvělá věc. ‘“ (str. 56)

Ben Brooks se narodil v roce 1992, žije v Berlíně a je autorem několika knih, včetně Grow Up a Lilito, které v roce 2015 získaly ocenění Somerset Maugham Award.

pribehy-pro-kluky-2-kteri-se-neboji-byt-vyjimecni

PŘÍBĚHY PRO KLUKY (2), kteří se nebojí být výjimeční
Autor: Ben Brooks, ilustrace Quinton Winter
Překlad: Lucie Kellnerová Kalvachová
Žánr: pro děti
Nakladatelství: Presco Group, edice Ella a Max
Rok vydání: 2019
Počet stran: 208
Hodnocení: 90 %

https://www.presco.cz/pribehy-pro-kluky-2-kteri-se-neboji-byt-vyjimecni/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Litomyšl

zamek litomysl arkady 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašid...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Harry Potter a Ohnivý pohár s ilustracemi od Jima Kaye

HP4 perVšechny fanoušky Harryho Pottera jistě potěší dlouho očekávané ilustrované vydání čtvrtého dílu. Těšit se můžete na legendární příběh o mladém čaroději doplněný neotřelými kresbami Jima Kaye.

 


Literatura

Motelové kroniky. A kolem vás se začne vlnit cesta.
ImageMotely, ty by toho mohly navyprávět, možná vám teď blesklo hlavou. Nedejte se však zmást. Motelové kroniky amerického dramatika, spisovatele, hudebníka, scenáristy, herce a režiséra Sama...

Divadlo

Převychová farář neonacistu, nebo neonacista faráře?

adamova jablka perexFarář Ivan (Jacob Erftemeijer) je prototyp vzorného křesťana. Ve všem vidí jen to dobré a vůbec nepochybuje o tom, že Bůh při něm stojí a pomáhá mu. Proto na faře poskytuje útočiště osobám ve výkonu alternativního trestu ...

Film

Polednice a dnešní doba

poled200Jak mohla vzniknout děsuplná pověst o zalknutých dětech, jak ji působivě zpracoval Karel Jaromír Erben v Kytici? V jejím filmovém ztvárnění, pořízeném před patnácti léty F.A.Brabcem, si onu pod plachetkou osobu, o berličce a s hnáty křivými, zahrál Bol...