Uspěte vaše nejmenší se zvířátky

Uspěte vaše nejmenší se zvířátky

Tisk

jak zviratka chodi spat 200V nakladatelství Kazda vyšlo moc krásné leporelo s názvem Jak zvířátka chodí spát od německých autorek Mariny Rachner a Anny-Kristin zur Brügge.

 

 

 

Leporelo je určeno dětem od 18 měsíců a stane se pomocníkem rodičů při uspávání dětí. Obsahuje totiž informace o tom, jak ulehají ke spánku lvi, myši, opičky, sovy, kočky a ježci. A to skvělou formou v podobě milých básniček.

„V listí si paní Ježková
svoje děťátko uschová
a řeknu mu: „Nic naplat synku,
teď hezky zalez pod peřinku!“

Závěrečná stránka je pak věnovaná uspávání lidí - dětí a spojuje dohromady všechna zmíněná zvířátka.

Graficky je leporelo opravdu povedené, znázorněná zvířátka jsou velká a navíc jsou zasazena do jejich typického prostředí: opičky si hoví na větvi, sovy usínají v hnízdě a myšky na poli. Později si na stránkách mohou děti také všímat dalších detailů, jako je například beruška, klubíčko nebo barevný papoušek či motýl. A ti ještě starší se pak mohou jednotlivé básničky naučit a uspávat s nimi třeba panenky.

jak zviratka chodi spat 1

Leporelo Jak zvířátka chodí spát je opravdu moc pěkné a už se těším, až z něj jednou budu číst mým dětem.

Anne-Kristin zur Brügge se narodila v malé vesnici v severním Německu. Studovala německá a kulturní studia a nyní pracuje jako lektorka v nakladatelství dětských knih a ráda i píše.

Marina Rachner studovala na Vysoké škole designu v Hamburku se zaměřením na ilustraci dětských knih. Od té doby pracuje jako ilustrátor na volné noze pro různé vydavatele.

jak zviratka chodi spat

Jak zvířátka chodí spát
Autor: Marina Rachner, Anne-Kristin zur Brügge
Žánr: leporelo pro nejmenší
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2019
Počet stran: 16
Hodnocení: 90 %

https://www.knihykazda.cz/jak-zviratka-chodi-spat/

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: http://www.kultura21.cz/souteze/19941-jak-zviratka-chodi-spat-soutez


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Berdík, revoluce v pěstování zeleniny. Nová éra městského zemědělství začíná

Berdik perexJe tady jaro a to už je nejvyšší čas, aby se milovníci čerstvé zeleniny poohlédli po nějakých sazeničkách nebo semínkách a dali se do práce. Taková doma vypěstovaná rajčátka nebo mrkev jsou přeci jen voňavější a chutnější, než ty ze supermarket...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nápady pro týdenní detox organismu za pomoci zelených smoothies

smoo200Zima svou vládu ještě neskončila a jaro se s jarní únavou ještě nedostavilo, proto je nyní vhodná doba na týdenní detox! Novou příručku Zelené smoothie  s podtitulem 7 – denní detox si pro nás a naše zdraví připravilo nakladatelství Noxi.

...

Literatura

Pravda, lež, nebo něco mezi?

pravda nebo lez 200Vynikající knihu nám v červnu naservírovalo nakladatelství Ikar, konkrétně psychologicky laděný mrazivý příběh Pravda, nebo lež americké autorky Colleen Hooverové. Čtení vám bude až nepříjemné!

...

Divadlo

Strach jíst duši (Angst essen Seele auf ) Premiéra v divadle Reduta v Brně

Strach jist dusi perexPodtitul opravdu zajímavého díla zni: Romantická kabaretní komedie s pohádkovými rysy, s Ivanou Hloužkovou a Romanem Blumaierem v hlavních rolích!

...

Film

Pečlivě dávkovaná smrt
ImageVálečné drama ze současného divokého východu vypráví přímočarý akční příběh o tom, jak speciální francouzské komando zachraňuje odvážnou novinářku Elsu ze spárů teroristických únosců. Překvapivě snadná záchrana z vězení s...