Kakébo: Japonské umění šetřit peníze. Zakuste japonský minimalismus v zacházení s penězi.

Kakébo: Japonské umění šetřit peníze. Zakuste japonský minimalismus v zacházení s penězi.

Tisk

KakéboPokud chcete mít jasno ve svých financích, pořiďte si knihu od Fumiko Chiba. Moc si v ní nepočtete, ale poslouží vám jako deník příjmů a výdajů. Na prvních několika stranách je vysvětlen původ slova Kakébo, který vám neprozradím, a také manuál na použití zápisníku.



Deník nás má naučit zacházet s penězi pomocí čtyř klíčových otázek a náhledu do budoucnosti výdajů. Pokud pochopíme moudro: “Spoření spočívá ve správném utrácení”, máme z velké části vyhráno.

 Kakébo

www.euromedia.cz

Název: Kakébo: Japonské umění ušetřit peníze (Kakeibo. The Japanese Art of Saving Money)

Autor: Fumiko Chiba
Žánr: Osobní rozvoj; Naučná literatura
Nakladatelství: Pragma
Rok vydání: 2019
Počet stran: 208
Hodnocení: 80%


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

O svobodomyslnosti a lásce ve všech podobách s Adamem Pavlovčinem, vítězem Superstar

adam perexU každého výherce SuperStar jsou lidé zvědaví, jaký bude jeho další osud. Adam Pavlovčin vystupující pod uměleckým jménem Adonxs tuto soutěž vyhrál v roce 2021 a už vydal svoji první píseň s názvem Moving On. Zároveň otevřeně mluví o vztazích, sexuali...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Má cesta za štěstím Karla Gotta aneb autobiografie roku?

Karel Gott 200

Autobiografie Karla Gotta s názvem Má cesta za štěstím spustila v mediální sféře obrovský poprask. Dokáže si získat i jiné čtenáře, než ortodoxní Gottovy fanoušky? Osloví i ostatní, kteří ho třeba zase tolik neposlouchali?


Literatura

Můj otec byl Muž v černém: Syn MIB promluvil... 700 stran záhad

muj-otec-byl-mibPředstavte si, že jste autor kontroverzních knih na téma záhad, mimozemšťanů, neplech světovlád a nic skrytého a tajemného vám není cizí. Jste Jan van Helsing. A jednoho dne za vámi přijde muž, který tvrdí, že jeho otec byl Muž v černém. A ...

Divadlo

Slávek Novák aneb Příběh opravdového herce

Slavek Novak perexCo uděláte, když narazíte skutečný příběh o skutečném umělci, který hrával hlavní role v Národním a zároveň sváděl ženy pod taktovkou STB, aby je režim mohl vydírat? Jste-li dramatikem, pravděpodobně napíšete hru. Jste-li vtipným a...

Film

Raubíř Ralf aneb když padouch začne toužit po uznání!?

taubir ralf disnesyWalt Disney Pictures v posledních dnech uvedl v kinech dlouho avizovaný, originální a vychvalovaný videoherní animák Raubíř Ralf, a soudíme-li podle premiérových tržeb ve výši 49 milionů dolarů, leg...