Lidí, kteří se nebojí být výjimeční, je mnoho

Lidí, kteří se nebojí být výjimeční, je mnoho

Tisk

pribehy-pro-deti-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne 200Ve vydavatelství Presco Group jedou na oblíbené vlně a přináší tak další knihu s Příběhy pro děti, které se nebojí být výjimečné s podtitulem Osudy skutečných kluků a holek, kteří nemlčeli a nestáli při zdi.

 

 

Kniha je tedy nástupcem titulů Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční a Příběhy pro holky, které se nebojí být výjimečné. Jak název napovídá, zde jsou zastoupena oboje pohlaví a čtenáře tak čeká přes 100 velmi zajímavých příběhů.

Stejně jako u minulého titulu tohoto autora je každé osobě věnována dvojstrana, kdy jedna obsahuje text a druhá související ilustraci od Quintona Wintera. Text začíná jménem osobnosti, datací jeho narození a krátkým úvodem. Za tím následuje krátký, leč výstižný příběh přehledně členěný na odstavce.

Jednotlivé příběhy jsou každý jiný, ale ve všech se nachází nějaká unikátní vlastnost. Nejčastěji jde o odvahu, talent nebo píli. Jde o lidi, kteří šli proti davu, nedělali si nic z předsudků a podařilo se jim něco dokázat. Tyto popisované osobnosti si rozhodně zaslouží obdiv a je dobré, že se o nich píše, a to zrovna takovou formou.

Některé „děti“ jsou notoricky známé jako například Björk, Whoopi Goldbergová, Andy Warhol, nebo Andrea Bocelli a o jiných jste možná neslyšeli. Právě takové příběhy jsou nejsilnější a přiznám se, že mě mnohdy až dojaly. Zaujal mě například příběh Chrise Colfera známého ze seriálu Glee, bezruké pilotky Jessicy Coxové nebo Roberta Smitha z kapely The Cure.

 pribehy-pro-deti-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne 1

Pro tyto příběhy lidí, kteří se nebojí být výjimeční mám slabost – moc mě baví si je číst a těším se, jak je budu předávat dál svým dětem.

Ben Brooks se narodil v roce 1992, žije v Berlíně a je autorem několika knih, včetně Grow Up a Lilito, které v roce 2015 získaly ocenění Somerset Maugham Award.

pribehy-pro-deti-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne

Příběhy pro děti, které se nebojí být výjimečné
Autor: Ben Brooks, ilustrace Quinton Winter
Překlad: Lucie Kellnerová Kalvachová
Žánr: pro děti
Nakladatelství: Presco Group, edice Ella a Max
Rok vydání: 2018
Počet stran: 208
Hodnocení: 90 %

www.presco.cz/pribehy-pro-deti-ktere-se-neboji-byt-vyjimecne/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Benjamin Kuras: Spisovatel musí umět pátrat a dávat věci do souvislostí!

kuras200Jeho knihy vynikají nesmírnou precizností a mohly by být učebnicí toho, jak má publicista pracovat s informacemi. A právě tomuto tématu jsem se s Benjaminem Kurasem věnovala a vyptala se ho na zákulisí takové práce. Jeho nová kniha Poslední naděje ci...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Zlé časy – netradiční česká scifi

zle casy200V únoru vydalo nakladatelství Laser novou scifi knihu Michala Březiny s názvem Zlé časy o netradičním cestovali časem. Záměrně neuvádím slovo „hrdina“, ale počkejte sami… Co myslíte, bude hůř?

 

...

Literatura

Mrtvých od Tichého jezera bude přibývat

Mrtvé od Tichého jezera 200Mrtvé od tichého jezera jsou prvním dílem série Případy Kay Sharpové z pera americké spisovatelky Leslie Wolfe. Připravte se na pořádně mrazivý thriller plný mrtvol, ale i napínavého vyšetřování.

...

Divadlo

Cirkus, který vám vyrazí dech

Festival Letní LetnáMezinárodní festival Letní Letná oživí od 19. srpna do 2. září pražské Letenské sady již podeváté atmosférou nového cirkusu a divadla. Vyroste zde pestré a veselé festivalové městečko s cirkusovými šapitó, kde...

Film

Láska bez bariér - romantická komedie, kterou musíte vidět

laskabezbarier-perex-novyJocelyn (Franck Dubosc) je úspěšný a bohatý podnikatel a nenapravitelný sukničkář. Aby ženu okouzlil, používá osvědčené postupy: vytahuje se, přetvaruje se a především neustále lže. Když jej nová he...