Encyklopedie stíhaček a jiných plavidel pro opravdové nadšence do Hvězdných válek

Encyklopedie stíhaček a jiných plavidel pro opravdové nadšence do Hvězdných válek

Tisk

star wars encyklopedie 200V nakladatelství CPress vyšla další kniha určená fanouškům fenoménu Hvězdných válek – Star Wars. Například po Atlasu bytostí a tvorů je tu Encyklopedie stíhaček a jiných plavidel.

 

 

 

V knize se nachází přes 200 strojů, které jsou rozděleny podle místa, kde se běžně používají. První kapitolu tvoří Vzduch, druhou Země, další Voda a tu nejpočetnější pak dle očekávání Vesmír. Na konci knihy najdete rejstřík a Poděkování.

U každého stroje je jeho velký ilustrovaný obrázek, jeho popis, různé zajímavosti a samozřejmě nechybí ani záběry z filmů s relevantními popisy. Čtenáři se tak dozví (nebo si připomenou), kde tyto stroje figurovaly, nebo kdo tvoří jejich posádku. Praktická je také tabulka nazvaná DATA, kde jsou informace o typu, výrobci, rychlosti, modelu, délce a zbraních.

Například u obrněného kráčejícího kolosu AT-AT si přečtete, že jsou tyto nástroje zkázy děsivé už od pohledu a že jejich přítomnost stačí k zaručení poslušnosti jakéhokoli místního odboje. Na obrázku jsou pak popsány jeho části, jako je trup se sedadly pro vojáky, pohyblivá a silně pancéřovaná hlava, postranní poklop a odolná chodidla. Co se týče posádky,AT-AT je ovládána pilotem, střelcem a velitelem a dokáže přepravit až 40 vojáků. Ve filmu trosky AT-AT našla sběračka šrotu Rey a Impérium je použilo proti Povstalecké alianci během invaze na Horthu.

Tato encyklopedie je propracovaná do každého detailu. Popisy v ní nejsou dlouhé a plné nějakých nudných technických detailů, právě naopak. Vše v knize dává smysl a hlavně ukazuje propracovanost celého světa Star Wars. Před tím nepřestanu nikdy smekat. Jediné, co mi přijde škoda je malý formát knihy – nejrůznějším stíhačkám by opravdu slušely větší ilustrace a i fotky jsou opravdu malinké za cenu dostat jich do knihy co nejvíce.

Pro milovníky Star Wars je tato kniha opravdové must have!

star wars encyklopedie

Star Wars™ Encyklopedie stíhaček a jiných plavidel
Autor: Landry Q. Walker
Překlad: Michaela Šprtová
Žánr: dětské naučné knihy
Nakladatelství: CPress pod značkou Albatros Media
Rok vydání: 2019
Počet stran: 208
Hodnocení: 80 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/49126673/star-wars-encyklopedie-stihacek-a-jinych-plavidel/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Plzeň-Lobzy

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Foukneš do pěny – i cesta může být cíl

 

fouknesJednoho dne Vladěna prostě nasedne do auta a jede. Je jí jedno kam, nemá cíl cesty, jen prostě ví, že musí jet. Stále dál, snad až na konec světa. Během cesty se z jejich myšlenek dozvídáme více, z jejího života a o lidech v něm – matce, ...


Literatura

Historická detektivka od úspěšné autorky Diany Gabaldon

loed john200Historická detektivka od Diany Gabaldon, autorky světově úspěšné románové série Cizinka, čtenáře nezklame. Přeneseme se do Londýna osmnáctého století, do prostředí bohatých paláců a chudých příbytků, veřejných domů a páchnoucích nebezpečných temn...

Divadlo

Saturnin místy ani nepotřeboval slova

saturnin 200Předposlední premiérou Městského divadla Zlín se stal Saturnin, notoricky známé humoristické dílo Zdeňka Jirotky.

...

Film

HBO GO přináší třetí řadu Temného případu!

TP TP perexHBO GO aktuálně napíná diváky Temného případu. První dva díly třetí série rozhodně dobře nalákaly a čekáme na další. Znovu je úspěch dán výběrem bezvýhradně charismatických herců v roli detektivů, kteří se v každé sérii dostávají divákovi pod k...