Nové Velké knížky pro malé vypravěče tentokrát potěší hlavně kluky

Nové Velké knížky pro malé vypravěče tentokrát potěší hlavně kluky

Tisk

velka-knizka-muj-den-pro-male-vypravece 200Nakladatelství Presco Group přidalo v poslední době další tituly do série Velkých knih pro malé vypravěče. Po Praze, Farmě, Stavbě nebo Zvířatech jsou tady nyní Hasiči, Porsche a Můj den. Jaké tyto knihy jsou?

 

 

O Velkých knihách pro malé vypravěče už jsme na našem webu psali několikrát. Vyznačují se větším formátem, lepenkovými listy jako u leporela a především krásnými ilustracemi plnými drobností. Pokaždé se na stránkách dá najít něco nového, čtení je navíc podpořeno několika postavami, které se nachází na každé stránce. Děti se zpočátku mohou jen dívat, nebo poslouchat vyprávění rodičů a později sami přicházet s nejrůznějšími příběhy. A to za to stojí!

velka-knizka-porsche-pro-male-vypravece-1--6

HASIČI

Tato kniha má za cíl seznámit čtenáře s prací hasičů a s každodenním životem na stanici. Autorem je německý ilustrátor Max Walther, který už ilustroval Velkou knížku - STAVBA pro malé vypravěče. Na první dvojstraně jsou postavy, které čtenáři najdou na každé dvojstraně, jedná se například o policisty, hasiče, zdravotníky Adama a Evu nebo novináře Emila a Hanu. Na další straně se nachází hasičská stanice, následuje zásah v hořícím panelovém domě, likvidace dopravní nehody spojená se záchrannou zatopených prasat a vše ukončuje zábavné odpoledne pro malé a velké, kde se všichni mohou seznámit s prací hasičů, prohlédnout si záchranné vozy a vyzkoušet například zásah na cíl.

Tato kniha je klasicky hravá, plná různých detailů, od létajících papírových draků na kopcích, přes divočáka v lese až po kočky schované pod auty. Vždy je co objevovat a také se i zasmějete – mě v tomto směru učarovalo prasátko v hasičské helmě.

Pokud si myslíte, že máte doma malého budoucího hasiče, tak tohle je přesně kniha pro něj!

Velká knížka HASIČI pro malé vypravěče
Autor: Max Walther
Rok vydání: 2019
Počet stran: 12

velka-knizka-hasici-pro-male-vypravece

 

PORSCHE

S automobilkou Porsche se seznámíte díky knize od německého designéra a knižního ilustrátora Stefana Lohra, kterému v Presco Group už vyšla Velká knížka ZVÍŘATA pro malé vypravěče. Tato nabízí jiné téma, ale je neméně dobrá. Na úvodní straně je klasicky přehled postav a nově také vozů. Děti zde najdou Porsche Cayenne, Porsch Mission E, Porsche Panamera nebo kamion dopravující obchodníkům nové vozy. A k tomu všemu se přidávají pracovníci Nela, Radek a Pavel, návrháři vozů budoucnosti Ben a Filip nebo malý Eliáš. A pozor, pokud máte bystré oči, můžete v automobilce najít i poníka. Další postavy, které je možné na stránkách hledat, se nachází na poslední straně knihy – na jejím přebalu. To se mi zdá poněkud nešťastné, ale záleží na zvyku.

První stránka je z ústředí automobilky ze Stuttgartu – na obrázcích je opravdu živo a jen se to hemží postavami. Já jsem si místo našla na internetu a nevěřícně sledovala, jak je grafické ztvárnění věrné. A nechybí ani známá skulptura s automobily. Na dalších stránkách nahlédnete na okruh, do kanceláří i tam, kde se automobily kompletují nebo testují. A také do Porsche Muzea, kde se slaví 70 let sportovních vozů Porsche.

Tato kniha se mi zdá trochu odbornější než její předchůdci, ale vůbec to není na škodu a malé i větší kluky to určitě nadchne. Krásná grafika a unikátní detaily nechybí ani zde, a o to jde.

Velká knížka PORSCHE pro malé vypravěče
Autor a ilustrátor: Stefan Lohr
Rok vydání: 2019
Počet stran: 14

velka-knizka-porsche-pro-male-vypravece

MŮJ DEN

Můj den vezme malé vypravěče do města, kde se nachází například psí chůva Hanka, hasič Felix, květinářka Míla, loutkářka Lucka a spousta rodin se zvídavými dětmi. Prožijete s nimi den od rána do večera. První stránka postavy představuje většinou v jejich bytech, kde snídají, vyspávají nebo spěchají do víru města. Na ulici je pak samoobsluha, hračkářství, pekařství, květiny, ale i škola, školka nebo policejní stanice. Živo je také v parku, kde si děti hrají na pískovišti, jezdí na koloběžkách nebo různě dovádí. A dospělí se o ně starají nebo si užívají chvíle klidu. Odpoledne patří grilování, vodním radovánkám, jízdě na koni nebo hraní se zvířaty a večer se všichni zase vrací domů.

Velká knížka MŮJ DEN pro malé vypravěče představuje běžný den v životě a je plná osob a zvířat. Díky přehršli barev na mě z ní přímo sála pohoda a dobrá nálada.

Velká knížka MŮJ DEN pro malé vypravěče
Autor a ilustrátor: Caryad
Rok vydání: 2018
Počet stran: 12

velka-knizka-muj-den-pro-male-vypravece

 

Na Velké knížky pro malé vypravěče nedám dopustit a moc se těším, až budu vše znovu objevovat s dětmi. A taky smekám před nakladatelstvím, že knihy zachovávají konzistenci, a to i přesto, že jsou od jiných ilustrátorů.

Velké knížky pro malé vypravěče

Žánr: leporela pro děti (doporučeně od 3 let)
Nakladatelství: Presco Group, edice Ella & Max
Hodnocení: 98 %

Všechny knihy najdete na: https://www.presco.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Uvědomit si ty správné hodnoty

Rozhovor LUCIE NOZIZWE 200Koncert míru - pod tímto názvem proběhne 30. září v Praze v Lucerna Music baru koncert , na kterém vystoupí Zululand Gospel Choir a česká zpěvačka, která přináší na českou hudební scénu rytmy Afriky, Lucie Nozizwe. Pán...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

25 gramů štěstí: italský bestseller nejen pro milovníky ježků

25-gramu-stesti 20025 gramů štěstí s podtitulem Jak vám maličký ježek může změnit život je další knihou nakladatelství Kazda z edice Živá příroda. Ty jsou určeny všem milovníkům fauny i flory a přinášejí plno zajímavých informací.


Literatura

Syrová výpověď válečné generace

nabarvene ptace200V současné době stále vychází romány inspirované děsivými událostmi druhé světové války, na pultech knihkupectví najdete i mnoho (auto)biografií. Argo letos znovu vydalo knihu, která už desítky let vyvolává rozporuplné reakce. Nab...

Divadlo

Jak moc se může lišit subjektivní zkušenost a to, co považuje za skutečnost justice?

Na-prvni-pohled perexTessa Ensler (Marie Štípková) je elitní obhájkyní. V soudní síni se cítí jako doma a její práce ji nesmírně baví. Aby vyhrála, je ochotná udělat cokoliv. Promyslet dokonalou taktiku, pokládat správné otázky, po kterých mohou nás...

Film

Peter Gábor v jednom kole

peter gabor 200Už dvacet inscenací, pod nimiž je podepsán jako režisér, má na svém kontě v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě Peter Gábor. Jeho prozatím poslední prací je hra nizozemských autorů Hermana Kocha a Keese Prinse Večeře, jejíž česk...