Česká erotická tvorba: Hedvábná past Markéty Harasimové

Česká erotická tvorba: Hedvábná past Markéty Harasimové

Tisk

hedvabna past 200V říjnu si česká autorka románů pro ženy Markéta Harasimová vydala ve svém nakladatelství MaHa knihu Hedvábná past, která na jedné straně řeší brutální vraždy žen a na straně druhé se věnuje milostnému životu hlavní hrdinky. Ideální čtení pro odpočinek, třeba na dovolené, co říkáte?

 


Markéta Harasimová (* 1977) se literární tvorbě věnuje na plný úvazek – kromě románů píše články a povídky, stala se scenáristkou a pravidelně vystupuje se svým kulturním programem. Spolupracuje s řadou známých osobností. Je také autorkou projektu S vínem nad knihou, který kombinuje scénické čtení, hudbu a degustace moravských vín. Aktuálně založila vlastní nakladatelství MaHa. Autorčina současná tvorba je laděna eroticky a detektivně; často jde až na hranici thrilleru.

Už Prolog nám nastínil, co asi můžeme od románu čekat a že se dočkáme bohatého popisování sexuálních hrátek. Samotná obálka může na někoho působit lascivně, ale aspoň se hned pozná kniha pro ženy, kde detektivní zápletka a policejní práce hraje až druhé housle. O co že jde? Kriminálka řeší nový případ, kdy byla v parku uškrcena malá žena. Mravenčí práce kriminální policie a důkladné vyšetřování se mísí s neméně detailními popisy pikantností.

Kapitán Nina Kynclová, rusovlasá kočka, která žije se svou dcerou u rodičů a která žije svou prací, dostává nového parťáka. S kapitánem Štěpánem Seidlem si než do oka padnou do drápů. Ale co se rádo škádlívá, to se rádo mívá. Takže asi tušíte, odkud vítr fouká a jak to asi všechno dopadne. Samozřejmě, dojde ještě k několika vraždám, násilí a brutalita se stupňuje, policie má problém najít vraha.

A co myslíte, dočkáme se spravedlnosti? Dočkáme se happyendu? Jinak by to ani skončit nemohlo, ale autorka mě úplně přesladila. Taky jsem celou dobu postrádala napětí. A to je pro mě zásadní nedostatek celého příběhu. Nedržela jsem klaďasům palce, protože bylo předem dané, podle jakých klišé se postupuje a co bude dál.

Nicméně jako odpočinkovou knížku na dovolenou nebo po náročném dni knihu doporučuji ženám, které dávají přednost přímočařejším příběhům a vyžívají se v extrémně šťastných koncích.

hedvabna past

Název: Hedvábná past
Autor: Monika Harasimová
Žánr: erotická detektivka pro ženy
Nakladatelství: MaHa
Rok vydání: 2018, pevná vazba
Počet stran: 328
Hodnocení: 60 %

Knihu k recenzi poskytlo Knihcentrum.cz a vy si ji můžete koupit zde: https://www.knihcentrum.cz/hedvabna-past


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Ondřej Prosický: „Nebaví mě zpracovávat fotografie, nejraději bych byl pořád venku a fotografoval.“

prosicky 200Tentokrát nám k rozhovoru kývl fotograf Ondřej Prosický, jehož fotografie můžete znát například z časopisu Koktejl či Příroda. Jaká zvířata rád fotí, kolik si bere s sebou vybavení a co se děje na jeho workshopech?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Kniha pro diváky Zahradních proměn

miluj svou zahradu200Miluj svou zahradu: Zahrady inspirované přírodou je název knihy bratří Richových, které i český divák může znát z televizních obrazovek. Jsou totiž jedni z architektů v pořadu Zahradní proměny vysílaného na Televizi Seznam.


Literatura

Co by se lidé mohli a měli naučit o umírání a o smrti

o smrti a umirani200Dnes jsem nezvolila zrovna radostné téma, nicméně stále více lidí cítí potřebu umět si poradit v situaci, kdy se v jejich blízkém okolí nebo přímo u nich objeví závažná nemoc, navíc v terminálním stádiu. Na tuto situaci nejsme ni...

Divadlo

Na podzim do divadla: Listopad

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Tentokrát vás zveme hru s příznačným názvem Listopad v podání Šaldova divadla.

...

Film

Scampovo dobrodružství - pokračování Disneyho klasiky
ImageVydavatelská a distribuční společnost Magic Box přináší na DVD pokračování oblíbené Disneyho klasiky Lady a Tramp z roku 1955, jímž je film Lady a Tramp II: Scampovo dobrodružství, který v roce 2001 natočil režisér <...