Parkour & Freerunning láká zejména puberťáky

Parkour & Freerunning láká zejména puberťáky

Tisk

parkour-a-freerunning perexMáte doma potomka, který nemluví o ničem jiném než o parkouru a přeskakuje všechno, co mu přijde do cesty? Pak právě pro něj může být publikace s názvem Parkour & Freerunning, na které se autorsky podíleli již ostřílení skokani Milan Hybner, Tomáš “Sahir”Taran a Tomáš “Zony” Zonyga.

Nakladatelství Grada vydalo útlou knížečku, která je nabušená informacemi a návody jak správně praktikovat parkour a freerunning. Nejsem si jistá, zda doposud o parkouru vůbec existovala nějaká dostupná česká literatura. Tato knížka přináší přehledný popis jednotlivých prvků a možnosti nácviku. Samozřejmě nechybí fotografie a nákresy. Je perfektní příručkou pro všechny, kteří se o tento druh sportu aktivně zajímají, tedy nejen pro děti a dospívající, kteří se parkouru věnují, ale i jejich rodiče, učitele tělocviku nebo trenéry. Kniha je vhodná jak pro začátečníky, tak pro pokročilé traceury.

Každý prvek je popsán teoreticky, čtenář se dozví, kde jej lze bezpečně provádět a jakým způsobem, jak jej nacvičit, které nejčastější chyby se mohou vyskytnout, na co dávat pozor a též obsahuje doporučená kondiční cvičení pro snadnější zvládnutí jednotlivých prvků. Celkově si myslím, že kniha je vyvedená perfektně a ocení ji každý zájemce o parkour.

O autorech:

Milan Hybner studoval v dánsku na sportovní škole, kde absolvoval i konkrétní předmět parkour. V Praze pak dokončil učitelský obor se specializací na gymnastické sporty na Karlově Univerzitě. Působí jako metodik v Ústřední škole České obce sokolské a jako lektor parkouru.

Tomáš “Sahir” Taran rovněž studoval v Dánsku a od roku 2013 působí jako profesionální parkourista a sportovní kouč. V roce 2015 se stal zakládajícím členem České asociace parkouru v Praze a též se podílí na choreografiích skokových scén pro různé filmy.

Tomáš “Zony” Zonyga se parkouru věnuje od roku 2008. Studuje padákové sporty a lezení na Karlově Univerzitě, trénuje parkour po celém světě a je vedoucím trenérů v IM ACADEMY a hlavním vedoucím na ZOHIR CAMP.

parkour-a-freerunning

Parkour & Freerunning
Autor: kolektiv autorů
Žánr: naučná publikace o sportu
Vydáno: 2018
Stran: 128
Vydalo nakladatelství: Grada publishing s.r.o.
Hodnocení: 90 %

www.grada.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Igor Orozovič: Kdyby čeština byla mezinárodním jazykem, mohly některé české písničky být světovým hitem

IgorOrozovic 200Igor Orozovič, člen činohry Národního divadla v Praze a také zakladatel Cabaretu Calembour, uvedl na svém YouTube kanále sérii šesti videoklipů, kterou příhodně nazval Rébusongy aneb Poznávačky. Diváci mají za úkol uhodnout, o kterou če...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Muž, který nevrhá stín

muz stin 200Knihu Vadima Petrova, Muž, který nevrhá stíny, můžeme označit politickým románem na pozadí doby československé revoluce v roce 1989.

...


Literatura

Zpříjemněte si začátek školního roku Kouzelným čtením

KC hraveuceni 200Školou povinným už skončilo bezstarostné období a každý si dovede představit, že to pro ně není jednoduché. Po skvěle prožitých prázdninách najednou musí začít fungovat a přijmout do hlavy spousty vědomostí. Tento start jim pomohou usna...

Divadlo

Festival pro děti a jejich rodiče VyšeHrátky slaví 20 let

vysehratky2Divadelní představení Studia Damúza a dalších souborů. Výtvarné, pohybové a vzdělávací workshopy. Koncerty kapel Bombarďák nebo Rozbal to! Tak bude vypadat oslava 20. ročníku festivalu pro děti a jejich dospělé s názvem VyšeHrátky, který proběhne v t...

Film

Vyšly vzpomínky režiséra Juraje Herze

Herz 200Mnozí filmaři se rozhodli zanechat vzpomínky na svůj život i tvůrčí dráhu - někteří je sepisovali sami (Otakar Vávra dokonce dvakrát), jiní upřednostnili spoluúčast nějakého tazatele (například Věra Chytilová). Výpravná vzpomínková kniha Juraje Herze Au...