Mona Lisa Virus

Mona Lisa Virus

Tisk

ML virus perexV Americe náhle zmizí skupina královen krásy. Po čase se znovu objeví, ale všechny dívky jsou znetvořené po plastických operacích. V Lipsku v Staré radnici je zničena nástěnná malba Leonarda Da Vinciho. Po celém světě se šíří počítačový virus, který ničí fotografie hezkých lidí. Co mají tyhle události společného?


Vědkyně Helen Morganová, která se specializuje na lidskou krásu, musí na tuhle otázku rychle najít odpověď. Její dcera byla unesena a stopa vede do Evropy, na místo, kde byl před 500 lety namalován slavný obraz Mona Lisa. Při jejím pátrání ji doprovází Polák Patryk Weisz, který se snaží najít svého otce, bohatého podnikatele. Když Helen zjistí, že je jen lotkou v plánu Patryka a jeho otce, musí najít způsob, jak je přelstít a přitom neohrozit svou ztracenou dceru.

Napínavý thriller Mona Lisa Virus napsal německý spisovatel Tibor Rode a spojil v něm hned několik příběhů. Kromě dějové linky Helen Morganové a Weiszových sledujeme i osudy vědce, který se snaží objasnit náhlá úmrtí včel, vyšetřovatele pátrajícího po zmizelých královnách krásy, plastického chirurga provádějícího odpuzující zákroky, Heleninu zoufalou a vyděšenou dceru a taky renesančního malíře Lucu Pacioliho, spolupracovníka Leonarda da Vinciho.

Jednotlivé dějové linky na sebe hezky navazují a postupně odhalují pozadí všech něštěstí, které se udehrály.Nechybí akce, napětí, hrozící biologická katastrofa, počítačový virus, který se rozšířil po celém světě, tajemství ani nádech historie a nadpřirozena. Občas se příběh může zdát překombinovaný, ale nakonec vše do sebe hezky zapadne a vyústí do překvapivého konce.

Pokud máte rádi thrillery s mnoha dějovými zvraty, sympatickou hlavní hrdinkou a netypickou a originální zápletkou, Mona Lisa Virus vás nadchne. Jistě vás zaujme i poselství ukryté mezi řádky, které říká, že krása byla vždy spojená s pozitivními emocemi. Jak se tedy mohlo stát, že dnes slovní spojení ideal krásy vyvolává hlavně negativní reakce?

ML virus

MONA LISA VIRUS
Autor: Tibor Rode
Originální název: Mona-Lisa-Virus
Překlad: Dita Sutterová
Vydáno: Omega, 2018
Počet stran: 384

Hodnocení: 80%


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mariana Zacharová: Baví mě práce s publikem, které vám nic neodpustí, a vždycky musíte najít klíč, jak si ho získat

archiv Mariana Zacharová s rodinoumPI když pochází z umělecké rodiny, o herectví neuvažovala. V dětství ji bavil sport a po absolvování VŠE si vyzkoušela různá zaměstnání, nakonec je z ní lektorka...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Skřítkové podávají pomocnou ruku sobě i druhým

Skritkove perexPohádkový příběh Skřítkové psala autorka v posteli. Nebylo to však z pohodlnosti, ale z čiré nutnosti. Podstupovala totiž razantní chemo a radioterapii na oddělení JIP hematoonkologie Fakultní nemocnice Ostrava. Motivací pro její tvorbu b...


Literatura

Robert Rohál mapuje tvorbu českých a slovenských zpěváků i herců

Rohal Hvezdy odvedle 200Dvě publikace - Legendy československé populární hudby (podtitul: 70. a 80. léta) a Hvězdy odvedle (podtitul: a jejich stopy nejen v českém filmu) - mají leccos společného.

 

...

Divadlo

Festival Apostrof zve milovníky evropského divadla

altJiž čtrnáctý ročník divadelního festivalu nezávislé a amatérské tvorby startuje poslední červnový den. Celkem devět představení ve čtyřech dnech se odehraje v Divadle Na Zábradlí a v experimentálních prostorech NoDu. Objeví se ...

Film

Divoké Včely jsou jako ze staré české vesnice

divoke vcely plakat 200Film Divoké Včely (2001) je nadčasový a oblíbený český snímek o životu lidí kdesi na vesnici. Protože se v něm dost přehání, je vždycky čemu se zasmát. I když hlavní příběh ani tak zaj...