Zasmějte se u Deníku rostoucího bříška

Zasmějte se u Deníku rostoucího bříška

Tisk

denik rostouciho briska 200Ve vydavatelství CPress ve společnosti Albatros Media vyšla před pár dny kniha Deník rostoucího bříška od Barbory Trojanové a odstartovalo tak novou edici knih nazvanou Kamarádky kamarádkám.

 

 

Edice Kamarádky kamarádkám má přinášet knihy, díky kterým ženy získají pocit, že v dané situaci nejsou samy. Zdá se, že knihy si budou zakládat jak na barevných obálkách, tak na odlehčeném obsahu plném vtipných postřehů a tipů od zkušených žen. Kromě Deníku rostoucího bříška vyšla kniha Kláry Mandausové s názvem Puberťák. Jak se nezbláznit a přežít a Jak zhubnout těch blbých 6 kilo od Barbory Topinkové.

Já se na knihu nechala nalákat s tím, že půjde o odlehčené čtení o něčem, co mě snad brzy také čeká, a z tohoto ohledu jsem nebyla zklamaná a dostala, co jsem chtěla. Často jsem se usmívala, číst si autorčiny příhody mě docela bavilo, i když místy se mi zdálo, že je to víc o rodinných oslavách a poměrech než o těhotenství jako takovém.

„Kyvadlo nic neukázalo, zato ukázal poslední ultrazvuk Kluk váží už kilo šedesát, a protože měl právě nohy za hlavou a zadeček vystrčený „na kameru“, viděla jsem HO, tedy pintka. V obličeji je prcek podobný manželovi, ale pusu má po mně, myslím. Když jsem fotku z ultrazvuku ukázala kamarádce, sklaplo mi. Prý vypadá jako Mr. Burns ze Simpsonů. Chybí mu jen poskok Smithers.“ (str. 109)

Ačkoliv mě autorčin styl bavil, musím uznat, že fanynka edice Kamarádky kamarádkám se ze mě zatím nestane, protože se podle mě nejedná o žádný zázrak. Dala bych přednost více textu na úkor zvýrazněných hlášek a textů na jednotlivých stranách – navíc mnohdy o pár kapitol dál. Působily na mě poměrně rušivě a vystačila bych si jen s pěknými a odpovídajícími ilustracemi Barbory Balgové. Navíc jsem se nemohla ubránit dojmu, že by takovou knihu mohla napsat každá druhá žena a i jako takový osobní deníček mi to přišlo jako docela málo. I když uznávám, že jsem trochu zmlsaná Deníčky moderního fotra od Dominika Landsmana a třeba budu knihu za pár let vnímat jinak.

Barbora Trojanová nedostudovala češtinu a němčinu na FF UK, poté se věnovala tlumočení, hraní v divadle Sklep, byla redaktorkou a vedla blog Ne!dokonale.cz. Nyní se věnuje PR a marketingu pro filmovou společnost Total HelpArt a Slavonice Fest. Má manžela Ondřeje, dva dospělé syny a psa Bublinu.

denik rostouciho briska

Deník rostoucího bříška
Autor: Barbara Trojanová
Žánr: beletrie
Nakladatelství: CPress ve společnosti Albatros Media
Rok vydání: 2018
Počet stran: 144
Hodnocení: 74 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/45538237/denik-rostouciho-briska/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlady Gryc přichází s albem, na kterém se hudebně podílí exmanžel Heleny Vondráčkové Hellmut Sickel

vlady gryc perexJá svý sny mám. Tak se jmenuje debutové CD zpěváka Vladyho Gryce. Navíc jde v tomto případě o album autorské – všechny texty si zpívající textař napsal sám, zatímco hudební stránka je dílem Hellmuta Sickela. Ten všechny písničky napsa...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Román o městech na kolečkách požírajících se navzájem

smrtelne-stroje

Film Smrtelné stroje právě vstupuje do kin, ale jeho knižní předlohu si můžete přečíst už nějaký ten pátek. Autorem je britský spisovatel Philip Reeve a kniha vyšla s novou filmovou obálkou u nakladatelství Mladá Fronta.

...

Literatura

FORMULA 1 – Úplný obrazový průvodce ze světa Rivalů

formula perexPlnobarevná publikace velkého formátu FORMULA 1 je opravdu velkým obrazovým průvodcem světa formulí. Zaujme nejen kluky všech věkových kategorií, ale potěší jistě i holky. Já vím, o čem mluvím. Není to tak dávno, co mě synek ...

Divadlo

Hamlet ze Švanďáku není žádná historická plačka

hamlet perexNení Hamlet jako Hamlet. O tom ví své i Švandovo divadlo na Smíchově, které od prosince 2013 uvádí na své hlavní scéně jednu z nejhranějších Shakespearových tragédií ve zcela netradičním pojetí režiséra Daniela Špinara<...

Film

Zlín Film Festival poprvé ONLINE! Jaký bude?

zlinfest 200I když nic nemůže nahradit společné sdílení filmových zážitků v plných kinosálech, rozhodli jsme se letos čekání na klasickou podobu festivalu zkrátit online verzí Zlín Film Festival – část 1, který bude nejen ochutnávkou filmového a doprovodné...