Alchymistova šifra je zpět!

Alchymistova šifra je zpět!

Tisk

znameni moru 200Po necelém roce vydali v nakladatelství Fragment pokračování dobrodružné knihy pro děti s názvem Alchymistova šifra od Kanaďana Kevina Sandse.

 

 

 

První díl Alchymistovy šifry mě zaujal především skvělou typografií, kterou má na starosti ruská ilustrátorka Olga Zakis. Stránky jsou zdobené různými malůvkami, což skvěle dokresluje příběh. I ten je propracovaný a kromě záhad, magie a šifer plný také poučení. Na další díl s podtitulem Znamení moru jsem se moc těšila a ani jsem nemohla být zklamaná.

V příběhu je tedy hlavním tématem mor a s ním spojená panika i strach. Také se zde uplatňuje rčení, že tonoucí se stébla chytá, proto když do města přijde tajemný prorok a lékař v jednom, nemocní se k němu slepě upínají. To však neplatí o hlavním hrdinovi, lékárnickému učni Christopherovi a jeho blízkých. Christopher se snaží jít ve šlépějích svého učitele Benedikta a moc rád by v lékárně Blackthorn přišel na lék proti moru. To však není jednoduché, a navíc mu vyhrožují smrtí a atmosféra ve městě je velmi napjatá. Christophera a jeho kamarády tak čeká mnoho dobrodružství i nebezpečných situací…

Znamení moru se velmi dobře četlo, dějová linka je velmi dobře vystavěná, příběh je promyšlený, a hlavně není ani překombinovaný, ani úplně jasný. Skvěle zde funguje napětí a velmi zajímavé je také vykreslení morové atmosféry. Hlavní hrdina je velmi inteligentní a také má cit pro spravedlnost a čtenář mu hned od začátku musí fandit.

Kniha je určena čtenářům od 10 let, ale jako oddechové čtení si jej jistě užijí i dospělí. Aspoň já ji doporučuji všemi deseti, protože podle mě je ještě propracovanější než první díl a přečetla jsem ji skoro za večer. Už si říkám jen: Třetí díle, kde jsi?

Kevin Sands žije v kanadském Ontariu. Má dva tituly z teoretické fyziky a živil se jako vědecký pracovník, obchodní poradce, učitel a také profesionální hráč pokeru. Jeho série Alchymistova šifra získala 28 různých ocenění, momentálně má 3 díly a ten čtvrtý s názvem Call of the Wrathby měl v originále vyjít letos v září.

znameni moru

Alchymistova šifra: Znamení moru
Autor: Kevin Sands
Překlad: Zdík Dušek
Žánr: dobrodružná a fantasy pro děti
Nakladatelství: Fragment ve společnosti Albatros Media
Rok vydání: 2018
Počet stran: 384
Hodnocení: 90 %

http://www.albatrosmedia.cz/tituly/37981600/alchymistova-sifra-znameni-moru/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nechte se nalákat na Přehlídku netradičního filmu do Mladé Boleslavi

200fPřehlídka netradičního filmu se bude konat 26. až 28. září v Mladé Boleslavi a nabídne balkánskou kinematografii. Na naše zvídavé otázky nám u této příležitosti odpověděl Jan Černík, supervizor a vedoucí produkce festivalu a hlavní dramaturg Jan Gál.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jak vydělat na internetu? Novinka z IFP Publishing vám to shrne!

internet  perexMáte svůj sen? Chcete si vydělávat na vlastní pěst něčím, pro co hoří vaše srdce? Tak to máte půlku této praktické i motivační knihy za sebou. Nemáte-li úplně jasno, posaďte se soustředěně už k první stránce, protože autorce se podař...


Literatura

Za Josefa II. prý bylo dobře

Synove Matky terezieHistorická publikace o synech velkolepé panovnice Marie Terezie zaujme popisem nejen jejich panovnického, ale i soukromého života. Oblíbený panovník Josef II., který měl se svou matkou časté spory, nebyl sám, kdo seděl na habsbur...

Divadlo

Pérka, drátky, kolečka: Dvě sestry, jedna role, jeden muž

Pérky, drátky, kolečkaSpolečenský román o herečce, která hledá opět cestu ke své sestře, vás zatáhne do divadelního prostředí a dotkne se jak sourozenecké rivality, tak také sesterské lásky. Ústředním motivem knihy pln...

Film

TITANIC ve 3D. Překvapí nás?
ImageŽelezný obr: Už jenom ze samého jména Titanic by nás všechny mělo zamrazit. Vždyť loď nesoucí toto vystihující jméno patřila mezi nejluxusnější a největší parníky své doby. Její neuvěřitelná ...