Dokonalá kniha? Dokonalé stopy!

Dokonalá kniha? Dokonalé stopy!

Tisk

dokonale stopy 200V květnu vyšla v nakladatelství Plus neobyčejná kniha Dokonalé stopy od autorky Helen Fieldsové. Máme štěstí, že se jedná o první díl série Inspektor Luc Callanach, která nám představí dvojici vyšetřovatelů - krasavce Luca Callanacha a jeho pomocnici, svéhlavou Avu Turnerovou.

 



Helen Fieldsová třináct let pracovala jako právnička, poté si s manželem založili filmovou produkční společnost, kde se uplatnila jako scenáristka i producentka. Vlastním nákladem si vydala první dvě fantasy knihy, ale do světa velké literatury pronikla právě se sérií Inspektor Luc Callanach. Fieldsová žije s rodinou v Hamsphiru, má ráda divadlo, filmy, karate a létání ve větrném tunelu.

Do ne zrovna přívětivého Edinburgu se po patáliích v minulé práci ve slunné Francii dostává inspektor Luc Callanach. Tento napůl Francouz napůl Skot je vysoce přitažlivý muž, který si nese nejednu zátěž z minulosti, ale svou práci zvládá na jedničku. Na nové stanici potkává lidi, kteří mu házejí klacky pod nohy, ale také schopné a přemýšlivé policisty, mezi které patří i sympatická Ava Turnerová. Luc řeší případ pohřešovaných žen, kdežto Ava se soustředí na případ mrtvých novorozenců. Dokáží vyšetřovatelé chytnout pachatele, kteří unikají spravedlnosti?

Kniha Helen Fieldsové mě neskonale překvapila a zaskočila v tom smyslu, že si ani nevzpomínám, kdy jsem četla něco tak propracovaného. Psychologie postav a jejich minulost i to, co je táhne dopředu, byly tak mistrně popsané a přitom to vůbec nepůsobilo klišovitě. Vyšetřovatelům prostě fandíte a hltáte jejich další postup. A komplexní popis se nedá upřít ani antagonistovi a to je co říct: Ale byl podveden. Oklamán. Znemožněn. Překvapivě jasně si pamatoval to, jak se vzbudil a uvědomil si, že je lepší než všichni ostatní. Ukáže jim, jak výrazně je převyšuje, a všechny do jednoho pokoří svou výjimečností. Neuteče, nenechá se vyštvat, nikdy na sobě nedá poznat, jak ho ponížili. Reginald King byl muž zrozený pro to, aby byl uctíván, ba i adorován, a neustoupí, dokud toho nedosáhne. (str. 64)

Dokonalé stopy byly mimo jiné zajímavé také v tom, že jednotlivé kapitoly střídaly pohled na věc jak z Lucovy perspektivy, tak z hlediska hlavního záporáka. Nejde tedy o to, kdo je vinen, ale spíš nás zajímá psychika jednotlivých postav a často mravenčí postup vyšetřování. A tady se autorka opravdu vyřádila a předvedla, co dokáže.

Dokonalé stopy pro mě byly velmi příjemným překvapením a hned se zařadily k nejlepším detektivním příběhům, které jsem kdy četla. V nakladatelství Plus se již připravuje díl druhý s názvem Dokonalá kořist a já už se nemůžu dočkat, kam nás autorka zavede. Pokud hledáte napínavý příběh, kde se neřeší, kdo to udělal, ale důraz je kladen na vnitřní stav jak vyšetřovatele, tak viníka, tato kniha je určena právě pro vás!

dokonale stopy

Název: Dokonalé stopy
Autor: Helen Fieldsová
Žánr: detektivka
Originální název: Perfect Remains (2017)
Nakladatelství: Plus
Rok vydání: 2018, pevná
Počet stran: 352
Hodnocení: 100 %

Knihu k recenzi poskytlo Knihcentrum.cz a vy si ji můžete koupit zde: https://www.knihcentrum.cz/dokonale-stopy

logo knihcentrum bilypodklad


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Komentovanou výstavu považuji za velmi důležitou součást prezentace, tvrdí malíř Jaroslav Jerry Svoboda

svoboda 200Pražský malíř Jaroslav Jerry Svoboda má za sebou řadu výstav doma i v zahraničí. Jeho díla se nacházejí v soukromých sbírkách v Číně a Holandsku, vystavoval v Kanadě a USA. Tvoří na pomezí neosymbolismu, semifigurativního expressionismu a postmodern...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Pravda, lež, nebo něco mezi?

pravda nebo lez 200Vynikající knihu nám v červnu naservírovalo nakladatelství Ikar, konkrétně psychologicky laděný mrazivý příběh Pravda, nebo lež americké autorky Colleen Hooverové. Čtení vám bude až nepříjemné!

...

Literatura

„Sbírání bylin ve velkém není pro slabší povahy“

Do tmy 200Do tmy je název velmi zajímavé knihy o sbírání bylin, která ze všeho nejvíce připomíná staré české klasiky. Vydejte se s hlavní hrdinkou na cestu, ze které není snadné uniknout…

 

...

Divadlo

Velký bratr tě sleduje. Švandovo divadlo uvede inscenaci 1984, adaptaci slavného románu George Orwella

1984 200Jednu z nejdůležitějších knih 20. století, román 1984 George Orwella, uvede na divadelních prknech Švandovo divadlo v Praze. Adaptace a režie se ujme Dodo Gombár, který dříve u Švandů působil jako umělecký šéf. Inscenaci tak vytvořil přesně na míru smí...

Film

A JE TO TADY!!!! - Rychle a zběsile 8

RZ perexUž je to skoro šestnáct let, co vyšel první díl nejznámější a nejsledovanější filmové série Rychle a zběsile. A dnes je tady osmička - jeden z filmů, které nejrychleji vydělaly miliardu dolarů a šestý nejúspěšnější a nejpopulárnější film na pokračování ...