Zdravé sladkosti si můžete dopřát kdykoliv

Zdravé sladkosti si můžete dopřát kdykoliv

Tisk


zdrave sladkosti 200V nakladatelství Bookmedia vyšla hravá kuchařka Zdravé sladkosti po celý den obsahující 100 skvělých receptů. Neváhejte a připravte si nějakou dobrotu!

 

 

V úvodu kuchařky najdou čtenáři předmluvu, ale také tipy, jak snížit množství tuku a cukru v dezertech a čím tyto složky nahradit. Autorka zde sympaticky upozorňuje, že není potřeba shánět nedostupné náhražky nebo věnovat přípravě pokrmů zbytečně mnoho času kvůli složité přípravě. Díky tomu jsou recepty plné dostupných surovin typu med, sirupy, avokádo nebo banány.

Recepty jsou v návaznosti na dodatek názvu po celý den rozděleny na snídaně, dopolední svačinu, oběd, odpolední svačinu, něco na zub a večeři. Na snídani si můžete připravit různé kaše, koktejly nebo lívance, svačinky jsou zase v podobě různých koláčků, košíčků nebo dortíků. Obědům a večeřím vévodí palačinky, nočky nebo třeba pirohy. Mě nadchly zajímavé nápady jako třeba Šťavnatá ovesná kaše se sušenými plody zapékaná v jablkách, Energetický jogurt z manga a marakuji, Tymiánová zmrzlina nebo Ovocné gumové bonbony bez cukru a želatiny.

Díky skvělému a originálmu foodstylingu (například jogurt ve sklenici na stopce) se mi sbíhaly sliny málem na každé stránce. V receptech je také spoustu ovoce, takže působí takovým letním dojmem. Kuchařce se také nedá upřít hravost – každý list má jiné pozadí, postup je odlišně poskládaný a vše perfektně ladí a pasuje s fotografiemi daných pokrmů.

Pokud rádi mlsáte a přemýšlíte nad nějakou zdravější variantou oblíbených pochoutek, nebo hledáte inspirace na nejrůznější dobroty, pak by vám tato kuchařka rozhodně neměla uniknout. Mně se moc líbila a těším se, co z ní vyzkouším!

Katarzyna Maciejko-Zielińska je kulinární fotografka a blogerka, která zastává názor, že by si každý měl osladit život. Proto se zaměřuje především na sladkosti, které ale připravuje zdravě a z nejkvalitnějších surovin. Navíc miluje společné vaření, které podle ní upevňuje vztahy mezi lidmi a dětem přináší chvilky, na které budou s radostí vzpomínat. Vaří pro svého manžela a dcerku Sarah, ale také pro své příbuzné nebo známé. Když zrovna není v kuchyni, tráví čas aktivně jízdou na kole, na koni nebo cestováním. Rádi si taky odpočine u dobré knížky.

zdrave sladkosti

Zdravé sladkosti po celý den
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielińska
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Bookmedia
Rok vydání: 2017
Počet stran: 232
Hodnocení: 92 %

http://www.bookmedia.cz/products/zdrave-sladkosti/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Lauerová nafotila exkluzivní kalendář českého šperku, rozepsanou knihu uložila do šuplíku a chystá velké změny

SL perexFanoušci populární české spisovatelky Sylvy Lauerové jistě vědí, že se nevěnuje jen psaní knih. Její druhou doménou je móda a velkou zálibou cestování. Potěšení z práce jí však v poslední době kalí neradostná rodinná situace. Dočkají se čtenáři nového ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Rozhodni se! Jak ve správný čas najít správné řešení

rozh 200Nejen pro všechny nerozhodné lidi je určena kniha Rozhodni se! Jak se správný čas najít správné řešení, která láká už jen příjemně zeleným přebalem s hracími kostkami. Jejími autory jsou bratři Chip a Dan Heathovi, ...


Literatura

Podivuhodné příběhy z Atlantidy: Nevážná kniha o vážných věcech

Atlantida perexNakladatelství Fragment je na trhu už téměř 14 let. Za tu dobu vydalo stovky knih – především pro děti a mládež. Nad Podivuhodnými příběhy z Atlantidy se ale pobaví celá rodina.

Divadlo

Tady je svět normální

Skorapka perexDivadlo Metro v Praze na Národní třídě uvedlo jako svého hosta hru Skořápka polského autora Marcina Szczygielskiho v režii Luboše Fleischmanna a v podání Divadla Stochov.

...

Film

Yes man říká na všechno ano

yes man 200Romantická komedie Yes man (2008) pokračuje směrem, kterým se Jim Carrey vydal už kdysi dávno. Společně s krásnou Zooey Deschanel zažívá tentokrát trochu jiné dobrodružství. Učí se říkat „ano“ v...