Květinový rok

Květinový rok

Tisk

kvetinovy rok 200

V březnu vydalo nakladatelství Fragment Květinový rok – knihu, která přináší potěchu pro oko i pro duši. Nechte se hýčkat vybranými dvanácti květinami, jež nás provedou jednotlivými měsíci a nabídnou směsici informací, tipů a zajímavostí.


Pavel Taussig (*1949) je český filmový historik, scenárista, novinář a publicista. Jedná se o významného českého filmového historika, který své práce pravidelně publikuje v různých společenských, televizních, rozhlasových a filmových časopisech. Kromě toho také účinkuje v bonusových materiálech na mnoha DVD s českými filmy, kde podává svůj odborný komentář k příslušnému snímku. Autor námětu k oscarovému filmu Kolja.

Na první pohled upoutá sympatická obálka s názvem knihy a podtitulem, který vystihuje obsah knihy – Kouzelná rostlina pro každý měsíc. S ilustracemi si vyhrála a obálku i pestrobarevnou grafickou úpravu měl na starosti Jan Kafka a zhostil se jí na jedničku s hvězdičkou! V knize jsou použity texty Pavla Taussiga publikované v časopise Xantypa a texty z knihy Přírodou krok za krokem a svou troškou do mlýna přispěl i Jan Toman.

Na více než sto stranách nás čekají krásné fotografie, informace z historie i botaniky, ale třeba taky tipy a recepty na vaření s bylinkami. Výčet dvanácti zvolených květin pro tuto publikaci je zde: pampeliška, rakytník, kopřiva, máta, šalvěj, mateřídouška, levandule, měsíček, bez černý, růže šípková, lékořice a stévie.

Pokud hledáte sympatickou knihu jako dárek pro zahradníka či bylinkáře, můžete je obdarovat právě Květinovým rokem a já vám zaručuji, že tímto dárkem sklidíte úspěch. Kniha působí přívětivě a dýchne na člověka sílou a krásou přírody.

kvetinovy rok

Název: Květinový rok
Autor: Pavel Taussig
Ilustrace: Lenka Foltýnová
Žánr: encyklopedie živé přírody, zahrada
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2018, pevná vazba
Počet stran: 128
Hodnocení: 75 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Brabec: Conneryho miluju, ale naštval mě, pacholek! (2.část )

Brabec perexVyprávění Vladimíra Brabce pokračuje a vy se dozvíte, jak se stalo, že nocoval na italském hřbitově mezi nebožtíky, že chystá knihu, proč ho naštval Sir Thomas Sean Connery, o čem si popovídal s Mastroiannim a proč Jack Lemmon nepřijel do Karlo...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pes, kocour a sirotek

pes kocour a sirotek200V úterý 4. října se v Knihkupectví a kavárně Řehoře Samsy uskutečnilo autorské čtení Františka Kalendy a zároveň vernisá...


Literatura

Než si proženeš hlavou kulku, přečti si tuto knihu

nez si prozenes hlavou200Jak hluboký je svět lidských emocí, osudů a temný svět ve chvíli, kdy o všechno přijdete? Jaké to je oprášit kolena a urovnat ten pod nohama stržený koberec. Někdy vás k tomu dovede oklika, musíte opustit něco, abyst...

Divadlo

Ve zlínském divadle se za jízdu pod vlivem alkoholu musí na terapii

Rekondicni jizdy200V čase, kdy do platnosti přichází novela, která rizikovým řidičům jako podmínku k navrácení řidičského průkazu ukládá povinnost absolvovat terapeutický kurz, přichází Městské divadlo Zlín s aktuálně laděnou novinkou Utánképzés ittas v...

Film

Cinema City znovu otevírá své brány 10. června

Cinema City znovuotevreni 200Multiplexy Cinema City přivítají své diváky ve čtvrtek 10. června 2021. Na ná-vštěvníky tak opět čeká velmi pestrá filmová nabídka a intenzivní kino zážitek.

...