Domácí recepty proti nemocem

Domácí recepty proti nemocem

Tisk

domaci recepty prioti nemocem 200V prosinci vyšlo v nakladatelství Esence již sedmé vydání knihy Domácí recepty proti nemocem německé autorky Franzisky von Au. Pěkně od základů a s velkým záběrem se dozvíte o těch nejlepších přírodních prostředcích pro vaše zdraví. Abyste byli zdraví, nemusíte do sebe cpát chemii, ale vrátit se k přírodě a moudrosti našich babiček.

 

 

Franziska von Au o sobě v knize bohužel nemá žádné informace. Ale o kvalitě této knihy svědčí fakt, že u nás vychází již po tolikáté. Autorka se podílela i na knize Domácí výroba sirupů a šťáv.

Kniha má poutavý černý přebal s bylinkami, příjemný formát (155 × 233 mm) a čítá více než 320 stran. Na nich najdete celou řadu informací ale taky šikovných náčrtů nejrůznějších rostlin a bylinek. Musím pochválit chytrou sazbu, kdy text není jednolitý, ale je rozčleněn a i proto se čte jako jedna báseň.

Podíváme-li se do obsahu, tak kromě Předmluvy a závěrečného rejstříku je kniha přehledně rozdělena do šesti kapitol: Jak mohou domácí prostředky pomoci; Léčivé byliny a koření od A do Z; Správně sbírat, sušit a skladovat; Choroby a potíže od A do Z; Domácí prostředky pro krásu a Osvědčené recepty pro krásu. Kapitoly se dále větví na podkapitolky a praktické uspořádání je velkým kladem knihy. Prostě si zde rychle dokážete najít to, co zrovna potřebujete.

Domácí recepty proti nemocem mě velmi mile překvapily jak svou formou, tak obsahem. Autorka jde k úplným základům a čtenářům osvětlí třeba i to, jak sbírat bylinky a jak se o ně dále starat, jak je využít při konkrétním neduhu. Vřele doporučuji všem, kteří se vrací k přírodě a chtějí poznat přírodní formu léčby mnoha potíží. Kniha by měla být základem rodinné „lékárničky“.

domaci recepty prioti nemocem 200

Název: Domácí recepty proti nemocem
Autor: Franziska von Au
Žánr: naučná literatura
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2017, pevná vazba
Počet stran: 112
Hodnocení: 95 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jsem občas tvrdohlavý a rád jdu proti proudu, říká Pavel Oparty

pave l oparty perexMalíř, grafik, fotograf a nyní i autor oděvní kolekce. To všechno je Pavel Oparty, který žije kousek od Ostravy. Má za sebou několik výstav, kde se prezentuje nápaditými variacemi svého výtvarného talentu. Známá je jeho voln...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Matka Elona Muska má plán

Kdyz ma zena plan 200Matka Elona Muska je supermodelkou od útlého mládí, ale nejvíc zakázek má nyní, po sedmdesátce. Věděla jsem, že je to žena, která se před ničím nezastaví, a něco málo jsem se o ní dozvěděla už v knize o Elonu Muskovi. Ale drtivá většina infor...


Literatura

Satya Singh: Kundaliní jóga

kundalini joga 200Páteř se stane vaším milovaným místem. Jak živá a pohyblivá je, jak moc nám dokáže změnit život, když ucítíme a budeme kultivovat, vyživovat energii, která v ní je schovaná? Kniha je prvotně věnována psychosomatice páteře, takže tu n...

Divadlo

Petr a Lucie: Štěstí je tu a všechno ostatní je tam

petr a lucie 200Městské divadlo Zlín převedlo na velkou scénu novelu Romaina Rollanda, a to v muzikálové podobě. Za jejím vznikem stojí zajímavý příběh, protože toto dílo vzniklo díky náhodně objevené nahrávce slovenského muzikanta Deža Ursinyho a na je...