Zábavná poučná kniha pro děti? Bojovníci od Jany Sedláčkové!

Zábavná poučná kniha pro děti? Bojovníci od Jany Sedláčkové!

Tisk

bojovnici200V listopadu nám nakladatelství B4U Publishing ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros poskytlo výborný tip na vánoční dárek! Nádherně ilustrovanou knihu Bojovníci od Jany Sedláčkové. Pokud hledáte pro děti poučné čtení s úžasnými obrázky, u kterých se nebudou nudit ani děti ani dospělí, vřele vám doporučuji právě tuto knihu!

 

Jana Sedláčková vystudovala Mendelovu zemědělskou a lesnickou univerzitu v Brně. V současnosti působí na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně jako odborná asistentka. Podílela se na knihách První pomoc I a První pomoc II, Škodliví a obtížní živočichové kolem nás, a samostatně napsala Letem módním světem.

Kniha zaujme na první pohled jak příjemným větším formátem, tak hlavně nápaditě seskládanou obálkou. A bohatých ilustrací se dočkáte samozřejmě i uvnitř! Nudit se rozhodně nebudete. Autorka si pro vás připravila celkem 21 kapitol, které jdou chronologicky a nabízejí opravdu zevrubné informace (Lovci mamutů, Egypťané, Řekové, Římané, Hunové, Keltové, Vikingové, Číňané, Nindžové a samurajové, Rytíři, Lukostřelba a sokolnictví, Aztékové a Španělé, Piráti, Tři mušketýři, Velká francouzská revoluce, Americká občanská válka, Kovbojové a Indiáni, 1. světová válka, 2. světová válka, Válka v Koreji a ve Vietnamu, Bojovníci dneška).

bojovnici nahled

Nechybí ani velká kapitola Přehledy, kde najdeme Vývoj vojenské výstroje, Helmy, Chladné zbraně/štíty, Střelné zbraně/kyje a kladiva/sečné zbraně, Střelné zbraně, Výbušniny, Vývoj dopravních prostředků a Slavné generály. Všechno si tak můžeme osvěžit a podívat, jak se vyvíjelo umění války.

Kniha je určena primárně pro čtenáře od 8 let, ale jistě zaujme i mladší děti a ani dospělým neuškodí, když si zábavnou formou zopakují historii. Jako velké plus hodnotím atraktivní obrázky, které autoři vymazlili. Janě Sedláčkové se povedlo záživnou formou podat řadu historických faktů a zvláštností a za to jí tleskám!

bojovnici cover

Název: Bojovníci
Autor: Jana Sedláčková
Ilustrace: Kateřina Hikadová, Ondřej Dolejší, Tomáš Pernický
Obálka: Adéla Imreczeová
Žánr: naučná literatura pro mládež
Nakladatelství: B4U Publishing pro Albatros
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 80
Hodnocení: 95 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů : Knihovny pro K21, Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem

brezen-mesic-ctenaru 200V ústecké knihovně je vždy živo nejen v březnu, měsíci, který je již po několikáté měsícem čtenářů. Nějaký ten týden napřed totiž ústečtí knihovníci pro své čtenáře i návštěvníky připravují program, kter...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Expanze na Mars aneb výprava do hlubin duše Marťanů
ImageAlex a Eva, dvě vysokoškolské studentky a kamarádky (nebo mladé intelektuálky?) usoudily, že jejich zážitky s bytostmi z Marsu – nebo-li s muži – jsou natolik nevšední a pozoruhodné, že by z nich měla ...

Literatura

Kouzelná Kytice Františka Bartoše

kytice 200U příležitosti realizace projektu Pocta Františku Bartošovi 2016 – 2017, který realizuje Krajská knihovna Františka Bartoše společně s Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně, vydalo zmíněné muzeum reprint publikace Kytice, kterou z lidového básnictva n...

Divadlo

Manželské vraždění jako dárek k výročí

manzelske vrazdeni perexNelekejte se, krev v tomto článku nepoteče. Řeč je o divadelní hře Manželské vraždění francouzského dramatika Erika-Emmanuela Schmitta, kterou si přidalo do repertoáru Městské divadlo Z...

Film

3Kino nám zpřístupní středoevropské filmy, které bychom jinak sotva spatřili

3Kino perexKaždoročně se v listopadu pořádává rozsáhlá přehlídka 3KINO a ani letošek není výjimkou. Zájemci, kteří si musí vyčlenit volný čas na období mezi 3. až 12. listopadem, se mohou těšit na filmy vzniklé na teritoriu střední Evropy, kromě Česka ta...