Vařte s Nejsnadnější kuchařkou na světě

Kultura21.cz

Vařte s Nejsnadnější kuchařkou na světě

Email Tisk

nejsnadnejsi kucharka perexV dnešní době se stává trendem odklon k jednoduchosti a důkazem je i tato nová kuchařka Simplissime s podtitulem Nejsnadnější kuchařka na světě, kterou vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

 

V čem tedy spočívá ta jednoduchost? Především v počtu surovin, kterých je v průměru kolem šesti a jsou navíc vyobrazeny na fotografiích, a také v krátké době přípravy. Sám autor k tomu v úvodu kuchařky dodává: „Tato kniha je stejně jednoduchá jako návod k sestavení švédského nábytku.“ Nemusíte se však bát, že by jednotlivé chutě k sobě neladily, nebo že by postupy nebyly dostatečné, právě naopak.

V Simplissime najdete přes 200 receptů, a to na předkrmy, malá jídla, hlavní jídla a moučníky. Jídla navíc následují tematicky za sebou (například pizzy, saláty nebo jehněčí). Co se týče pokrmů, najdete zde tradiční recepty typu chilli con carne nebo hovězí po burgundsku, ale také velmi zajímavé dobroty s netradičními kombinacemi chutí. Například Fusilli se sardinkami, které doplňují mandarinky a rozinky, Vepřové na třešních nebo Carpaccio z mořského okouna s malinami a citrony. Díky tomu je kuchařka jak pro začínající kuchaře, tak opravdu pro ty, kteří rádi experimentují a mají dost neustálého vymýšlení co vařit.

Autor knihy je Francouz a není tedy divu, že se v mnoha receptech nachází spousta ryb a velmi často také foie gras, se kterými v našich kuchyních příliš nepracujeme. V tomto ohledu mě velmi překvapil rejnok na estragonu.

Pokud hledáte nějaký dárek pro nadšeného kuchaře, určitě s touto knihou nešlápnete vedle. Recepty jsou velmi zajímavé, postupy jednoduché a díky málu ingrediencí v pokrmech pořádně vynikne chuť. My jsme se tím doma přesvědčili u zapečené cukety pouze se strouhaným sýrem a máme v plánu ještě kuřecí paličky s perníkem.

Jean-Francois Mallet vystudoval kulinářskou školu École Grégoire-Ferrandi, pracoval jako kuchař s velkými kuchařskými jmény jako je Joël Robuchon nebo Gaston Lenôtre a jeho druhou vášní je fotografování. Také díky tomu se vrhl na psaní pro gastronomické časopisy a je autorem mnoha kuchařek, například Recipes from the Woods: The Book of Game and Forage, Beef and Potatoes nebo odlehčenou verzi této kuchařky Simplissime Light The Easiest Cookbook in the World.

nejsnadnejsi kucharka

Simplissime: Nejsnadnější kuchařka na světě
Autor: Jean-Francois Mallet
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2017
Počet stran: 384
Hodnocení: 86 %


 




Přihlášení



Anketa


Partneři

Hledat

Příběhy Elišky, Vítka a Čenišky (9)

Z archivu...

Čtěte také...

Autor s cenou za nejlepší detektivku roku přichází s novinkou Polednice

polednice200Talentovaný mladý spisovatel Jiří Březina se vrací se svojí třetí detektivkou pojmenovanou Polednice. Samotný název napovídá, že se bude jednat o děsivou krimi.

...

Literatura

Ukázka z knihy nakladatelství Epocha Anita Blakeová, lovkyně upírů 13: Micah

200souNakladatelství Epocha vydalo nový titul z edice Fantastická Epocha autorky Laurell K. Hamiltonové „Oživovat mrtvé je snadné. S láskou je to těžší...“ Třinácté pokračování dobrodružství neohrožené lovkyně upírů a nekromantky Anity Blakeové. Přinášíme vám z n...

Divadlo

Vyhynutí včelstev – naše smrt

altFalešní proroci hlásali konec světa už sice bezpočtukrát, zatím to chválabohu nikdy nevyšlo, na druhé straně nemusí být takováto představa totálního zániku planety Země pouhopouhou utopií. Naplnit ji mohou, ač se to na první pohled může zdát nereálné, i

Film

Najděte si cestu k filmu! - Uzávěrka soutěže krátkých filmů My Street Films je již 15. září

MSF200Projekt My Street Films od roku 2014 podporuje amatérské filmaře v jejich tvorbě a ty nejlepší oceňuje v soutěži o nejlepší krátký dokument. Letošní uzávěrka je již 15. září, přihlaste svůj film i vy a vyhrajte kameru a cestujte na festivaly!