Vařte s Nejsnadnější kuchařkou na světě
Banner

Vařte s Nejsnadnější kuchařkou na světě

Email Tisk

nejsnadnejsi kucharka perexV dnešní době se stává trendem odklon k jednoduchosti a důkazem je i tato nová kuchařka Simplissime s podtitulem Nejsnadnější kuchařka na světě, kterou vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

 

V čem tedy spočívá ta jednoduchost? Především v počtu surovin, kterých je v průměru kolem šesti a jsou navíc vyobrazeny na fotografiích, a také v krátké době přípravy. Sám autor k tomu v úvodu kuchařky dodává: „Tato kniha je stejně jednoduchá jako návod k sestavení švédského nábytku.“ Nemusíte se však bát, že by jednotlivé chutě k sobě neladily, nebo že by postupy nebyly dostatečné, právě naopak.

V Simplissime najdete přes 200 receptů, a to na předkrmy, malá jídla, hlavní jídla a moučníky. Jídla navíc následují tematicky za sebou (například pizzy, saláty nebo jehněčí). Co se týče pokrmů, najdete zde tradiční recepty typu chilli con carne nebo hovězí po burgundsku, ale také velmi zajímavé dobroty s netradičními kombinacemi chutí. Například Fusilli se sardinkami, které doplňují mandarinky a rozinky, Vepřové na třešních nebo Carpaccio z mořského okouna s malinami a citrony. Díky tomu je kuchařka jak pro začínající kuchaře, tak opravdu pro ty, kteří rádi experimentují a mají dost neustálého vymýšlení co vařit.

Autor knihy je Francouz a není tedy divu, že se v mnoha receptech nachází spousta ryb a velmi často také foie gras, se kterými v našich kuchyních příliš nepracujeme. V tomto ohledu mě velmi překvapil rejnok na estragonu.

Pokud hledáte nějaký dárek pro nadšeného kuchaře, určitě s touto knihou nešlápnete vedle. Recepty jsou velmi zajímavé, postupy jednoduché a díky málu ingrediencí v pokrmech pořádně vynikne chuť. My jsme se tím doma přesvědčili u zapečené cukety pouze se strouhaným sýrem a máme v plánu ještě kuřecí paličky s perníkem.

Jean-Francois Mallet vystudoval kulinářskou školu École Grégoire-Ferrandi, pracoval jako kuchař s velkými kuchařskými jmény jako je Joël Robuchon nebo Gaston Lenôtre a jeho druhou vášní je fotografování. Také díky tomu se vrhl na psaní pro gastronomické časopisy a je autorem mnoha kuchařek, například Recipes from the Woods: The Book of Game and Forage, Beef and Potatoes nebo odlehčenou verzi této kuchařky Simplissime Light The Easiest Cookbook in the World.

nejsnadnejsi kucharka

Simplissime: Nejsnadnější kuchařka na světě
Autor: Jean-Francois Mallet
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2017
Počet stran: 384
Hodnocení: 86 %



Související články:
Nejnovější články:
Starší články:

 

Rozhovor

Turistický seriál K21: Svojanov

svojanov 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chybět ani tipy n...

Hledat

Chaty s osobností

Z archivu...

Čtěte také...

Povinnost pro příznivce konspirací: Utajené dějiny Spojených států

Utajene dejiny USA perexNakladatelství CPRESS vydalo faktografickou knihu o historii Spojených států amerických kritickým pohledem historika Kuznicka a režiséra Stonea. Ohlédneme se do minulosti až k první světové válce a s knihou skončíme v...


Literatura

Co by se lidé mohli a měli naučit o umírání a o smrti

o smrti a umirani200Dnes jsem nezvolila zrovna radostné téma, nicméně stále více lidí cítí potřebu umět si poradit v situaci, kdy se v jejich blízkém okolí nebo přímo u nich objeví závažná nemoc, navíc v terminálním stádiu. Na tuto situaci nejsme ni...

Divadlo

Vrací se Romeo a Julie s Terezou Voříškovou a Janem Sklenářem!

romeo 200Premiéra nejslavnějšího milostného příběhu všech dob, Romea a Julie, se loni stala hitem Letních shakespearovských slavností. Vzhledem k obrovskému zájmu, který u diváků vyvolala, se nyní na program Slavností vrací. Letos se mimořádná inscenace rež...

Film

Antropologický výzkum v kuchyních starých mládenců

kitchen 200Nedávno jsem se přesvědčila o tom, že inspirace může přijít opravdu kdekoliv a kdykoliv. Na přednášce o antropologii nám byl v rámci metod zkoumání doporučen norsko-švédský film Povídky z kuchyně. A jako správný zapálený fanoušek antropologick...