Vařte s Nejsnadnější kuchařkou na světě

Vařte s Nejsnadnější kuchařkou na světě

Tisk

nejsnadnejsi kucharka perexV dnešní době se stává trendem odklon k jednoduchosti a důkazem je i tato nová kuchařka Simplissime s podtitulem Nejsnadnější kuchařka na světě, kterou vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

 

V čem tedy spočívá ta jednoduchost? Především v počtu surovin, kterých je v průměru kolem šesti a jsou navíc vyobrazeny na fotografiích, a také v krátké době přípravy. Sám autor k tomu v úvodu kuchařky dodává: „Tato kniha je stejně jednoduchá jako návod k sestavení švédského nábytku.“ Nemusíte se však bát, že by jednotlivé chutě k sobě neladily, nebo že by postupy nebyly dostatečné, právě naopak.

V Simplissime najdete přes 200 receptů, a to na předkrmy, malá jídla, hlavní jídla a moučníky. Jídla navíc následují tematicky za sebou (například pizzy, saláty nebo jehněčí). Co se týče pokrmů, najdete zde tradiční recepty typu chilli con carne nebo hovězí po burgundsku, ale také velmi zajímavé dobroty s netradičními kombinacemi chutí. Například Fusilli se sardinkami, které doplňují mandarinky a rozinky, Vepřové na třešních nebo Carpaccio z mořského okouna s malinami a citrony. Díky tomu je kuchařka jak pro začínající kuchaře, tak opravdu pro ty, kteří rádi experimentují a mají dost neustálého vymýšlení co vařit.

Autor knihy je Francouz a není tedy divu, že se v mnoha receptech nachází spousta ryb a velmi často také foie gras, se kterými v našich kuchyních příliš nepracujeme. V tomto ohledu mě velmi překvapil rejnok na estragonu.

Pokud hledáte nějaký dárek pro nadšeného kuchaře, určitě s touto knihou nešlápnete vedle. Recepty jsou velmi zajímavé, postupy jednoduché a díky málu ingrediencí v pokrmech pořádně vynikne chuť. My jsme se tím doma přesvědčili u zapečené cukety pouze se strouhaným sýrem a máme v plánu ještě kuřecí paličky s perníkem.

Jean-Francois Mallet vystudoval kulinářskou školu École Grégoire-Ferrandi, pracoval jako kuchař s velkými kuchařskými jmény jako je Joël Robuchon nebo Gaston Lenôtre a jeho druhou vášní je fotografování. Také díky tomu se vrhl na psaní pro gastronomické časopisy a je autorem mnoha kuchařek, například Recipes from the Woods: The Book of Game and Forage, Beef and Potatoes nebo odlehčenou verzi této kuchařky Simplissime Light The Easiest Cookbook in the World.

nejsnadnejsi kucharka

Simplissime: Nejsnadnější kuchařka na světě
Autor: Jean-Francois Mallet
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2017
Počet stran: 384
Hodnocení: 86 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Honza Jareš: „Je pro mě důležité, aby mě lidé vnímali jako umělce, nikoliv jako člověka, který nevidí a má to těžké.“

honza jares 200Honza Jareš se narodil v roce 1981 v Hradci Králové, své dětství prožil v Brně. Zde absolvoval základní školu pro nevidomé a souběžně Základní uměleckou školu Vítězslavy Kaprálové, obor zpěv a klavír. Poté se přestěhoval do Prahy a po něk...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Rodinné recepty mohou představovat soukromý poklad

Moje recepty 200V záplavě kuchařek, které se v poslední době objevují na našem knižním trhu, je obtížné přijít s něčím originálním, co by mohlo zaujmout čtenáře a potenciální laické kuchaře. Nakladatelství Fragment nabídlo jedno řešení: napište si svoj...


Literatura

Jak se zbavit Mstivý Soni

jak se zbavit mstivy soni200V listopadu 2016 vydalo JaS nakladatelství šikovnou knížečku Jiřího Holuba s kouzelnými ilustracemi Juraje Martišky Jak se zbavit Mstivý Soni. Pokud hledáte vtipnou knihu pro děti, u které se zasmějí i dospělí, mu...

Divadlo

Komedie Poslední ze žhavých milenců se Simonou Stašovou má za sebou skoro 12 sezón

posledni ze zhavych milencu 200Komedie Poslední ze žhavých milenců, patří mezi nejúspěšnější díla známého amerického autora Neila Simona. Řadu sezón se těšila velké divácké přízni na Broadwayi. Skvělá je již svým námětem a přímo dokonalá dí...

Film

Podívejte se na fotky z natáčení nového filmu Láska na zakázku

laska na zakazku200Po dotočení celovečerního filmu Superžena začala režisérka Eva Toulová natáčet novou romantickou komedii s názvem LÁSKA NA ZAKÁZKU. Snímek nám představí příběhy několika hlavních hrdinů, kterým se hned v úvodu splní sen a získa...