Žhavý led – další oddechovka od královny červené knihovny

Žhavý led – další oddechovka od královny červené knihovny

Tisk

zhavy led 200V říjnu vydalo nakladatelství Motto knihu žádané americké autorky Nory Robertsové Žhavý led. Pokud máte náladu na oddechové čtení s pořádnou dávkou romantiky, kde ale nechybí i akce, napětí a exotika, máme tu knihu přesně pro vás!

 

 

Nora Robertsová (1950) po studiích pracovala patnáct let v reklamě a public relations. Potom se rozhodla věnovat se psaní, a to jí přineslo ohromný úspěch. Tato vynikající spisovatelka je laureátkou mnoha literárních ocenění a autorkou řady světových bestsellerů. Žije v Marylandu.

Na první pohled jistě zaujme exoticky laděná obálka s horoucím nádechem romance. Rovněž název, Žhavý led, který je vlastně protimluvem, nabízí možné nastínění děje. A ne, nemýlíte se, v této knize najdeme dva mladé lidi, muže a ženu, z naprosto odlišných světů. Jak to asi dopadne? Jsme v žánru červené knihovny, takže otázkou nebude, zda se dají dohromady, ale kdy a jak.

Douglas Lord je šarmantní zlodějíček, který při útěku před svými bývalými komplici narazí na Whitney McAllisterovou, krásnou a bohatou slečnu z vyšší společnosti. Ti dva by snad nemohli být rozdílnější, ale přesto se nakonec společně vydávají na cestu za pokladem, která je dovede až na cizokrajný Madagaskar. Budou muset čelit nástrahám cizí země, ale taky partě zabijáků. Jak to asi všechno dopadne?

A pak, Whitney vždycky věřila, že člověk má využít toho, v čem vyniká. Doug rozhodně tu svou „práci“ dělal dobře. Sukničkář? To možná byl. Ale takový roztomilý amatér. To jí vrásky nedělalo. Přitahoval ji tím, zvlášť když se s ní právě nehádal. Tělesnou schránku věci dokázala zvládnout. Ale přece… Když si vzpomněla, jak dráždivě na dosah měla tehdy ráno jeho rty. Jak je zatoužila ochutnat… (str. 71)

Žhavý led nepatří mezi typické knížky Robertsové a nedokážu přesně určit, čím to je, ale je to tak. Nicméně to nic neubírá na faktu, že jde o pohodové romantické čtení s neuvěřitelnou akční zápletkou, které přečtete klidně na jeden zátah. A určitě si u toho odpočinete a pročistíte hlavu. A o to přeci jde!

zhavy led

Název: Žhavý led
Autor: Nora Robertsová
Žánr: červená knihovna
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 300
Hodnocení: 80 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Simona Šašková: Předmluva ke knize byla dokonalou zakázkou

Saskova perexSimona Šašková napsala předmluvu ke knize Melindy Folse: Konečně mám koně. Vzdala se úspěšné manažerské kariéry a šla za svým snem. Dnes je koučkou, lektorkou, kdy nejdůležitějším partnerem jsou koně. Klienty velmi vyhledávané koučování s kon...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Jasná mysl za tři týdny

jasna mysl200Knihu jsem napsal pro takové lidi, jako je moje přítelkyně Jane. Obecně se považuje za šťastného člověka, ale nechápe, proč je neustále tak náladová. Napsal jsem ji také pro pacientku, kterou jsem nedávno léčil. Neustále ji svíral stres, ale n...


Literatura

Hostina pro vrány – pokračování příběhu Písně ledu a ohně


hostina pro vrany perexV pořadí už čtvrté pokračování ságy nás přenese do světa George R. R. Martina.  Západozemí je ve válce, celé království je na kusy a o Železný trůn se uchází čím dál více uchazečů, kteří by na něj rádi dosedli. Je...

Divadlo

Kočkožrout kašle na zažitá pravidla... a to se neodpouští

Kockozrout 2Lidé v malém bavorském městečku žijí svůj obyčejný život. Ze všeho nejradši se setkávají v místní hospodě, kde probírají nejnovější drby a popíjí pivo. Jejich dalšími zálibami jsou sex a věčné snění o novém začátku a lepším životě. Jejich životní...

Film

Recenze: Prázdniny v Provence

prazdniny v provence200Tento film vypráví o trojici muzikantů, již znechucených povinností ustavičně vystupovat, kteří se jednoho dne sbalí a prchnou do slunné Provence k tetě jednoho z nich. Záhy vplují do malé české komunity, která se ve francou...