Ví o tobě: Milostný trojúhelník, jaký si nedovedete představit

Ví o tobě: Milostný trojúhelník, jaký si nedovedete představit

Tisk

vi-o-tobe 200Pokud hledáte na poslech něco originálního, netradičního a přitom řízlého i trochou mystiky, sáhněte po této audioknize Ví o tobě, kterou vydala Audiotéka a Bookmedia. Těšit se můžete na několik výborných interpretů a velmi zajímavý trhiller.

 

 

 Autorkou Ví o tobě je Sarah Pinborough, milovnice koček a výherkyně British Fantasy Awards za rok 2009 v kategorii nejlepších krátkých příběhů. Tuto cenu si odnesla i v letech 2010 a 2014, a to za nejlepší román. Dodnes vydala přes 20 románů v několika zemích světa, a když nepíše knihy, pracuje jako scénáristka pro BBC.

Ví o tobě je psychologický román o vztahovém trojúhelníku, ale ani náhodou se nemusíte bát nějaké slaďárny, právě naopak. Seznámíte se se svobodnou matkou Louise, které se do cesty připlete úspěšný a okouzlující David. První komplikace je v tom, že je to zároveň její šéf a pak je tu také jeho manželka Adele. Ta je sama o sobě velmi zajímavou postavou a celkově věci nejsou takové, jaké se na první pohled zdají. Ví o tobě není ani zdaleka jen o lásce, nebo vztazích - je v tom mnohem více a čeká vás spousta tajemství a odhalení, o které vás v této recenzi nesmím připravit.

Jak už tak bývá u děl, kde je více dějových linek a postav, zpočátku jsem měla trochu chaos ve jménech a dělalo mi problém se zorientovat, ale i díky jednotlivým interpretacím jsem se do díla brzy zakousla. A čím jsem poslouchala déle, tím jsem byla napjatější a nedokázala se odtrhnout. A i když jsem neposlouchala, měla jsem příběh v hlavě a přemýšlela nad ním. Jestli toto byl záměr autorky, tak smekám klobouk.

Tleskám vydavatelství za výběr interpretek, protože ty byly opravdu jedinečné. Dokázaly totiž přesně vystihnout jak ženské pocity, tak nejistotu nebo i jakousi zákeřnost. Navíc se mi jejich hlasy místy vrývaly až pod kůži a i jejich ztvárnění může za to, že na mě dílo tak zapůsobilo. Simona Postlerová se pro mě stává number one v oblasti ženských interpretek, vyprávění jí opravdu jde a vždy si ji dokážu ztotožnit s hrdinkou. Sekundovaly jí neméně dobré Helena Dvořáková a Ivana Jirešová. Co se týče Jakuba Hejdánka, tak ten se také skvěle zhostil své role, ale uznávám, že kdybych měla poslouchat celou audioknihu s takto nabubřelým a nadřazeným mužským projevem, odložím ji po pár minutách. Ale zde se to opravdu hodí. Audiokniha má také skvělou hudbu, je dramatická a hodně dobře podepírá děj.

Ví o tobě byl pro mě opravdu netradiční román – uznávám, že trochu přitažený za vlasy, ale rozhodně propracovaný a velmi zajímavý. Ne každému tak zřejmě sedne, ale za mě ji rozhodně doporučuji.

vi-o-tobe

Ví o tobě
Autor: Sarah Pinborough
Interpreti: Helena Dvořáková, Simona Postlerová, Jakub Hejdánek, Ivana Jirešová
Vydavatelství: Audiotéka, Bookmedia
Délka: 12 hodin 1 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 95 %

https://audioteka.cz/vi-o-tobe

Zdroj foto: audioteka.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Josef Melen: „Zatoužil jsem znovu vstoupit na jeviště. Jako frontman kapely.“

josef melenUž je to dávno. V osmdesátých letech byl součástí vysmívaného středního proudu a mnozí si ho pamatují jako dětskou hvězdu. Zbavit se této zátěže nebylo jednoduché. Po jaké cestě se Josef Melen vydal po sametové revoluci? Jaký j...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Když kvůli péči o bratra musíte podvádět a krást

Vzdycky prijde noc perexVe svém šestém románu Willy Vlautin vypráví příběh třicetileté Lynette, žijící se svou matkou a mentálně postiženým bratrem v Portlandu. Hrdinka pracuje do roztrhání těla, chce ušetřit dost peněz, aby rodina získal...


Literatura

Pejskaři, zbystřete: Jak to ten pes myslí?

jak to ten pes mysli200Mladá fronta zacílila na velký a zarputilý segment trhu, a to na pejskaře! V září totiž vydala příručku Jak to ten pes myslí? s podtitulem Vizuální průvodce „psí řečí“. Jako milovnice psů a majitelka je...

Divadlo

Unikátní akce: Festival Tanec Ostrava

festival tanec ostravaLetos se již po 12. uskuteční jediná přehlídka soudobého tance, fyzického a pohybového divadla v Ostravě. Unikátní akce zve příznivce ladného i nekonvenčního umění, kde schopnost ‚čtení mezi řádky‘ je více než vítanou. O čem, že j...

Film

Intelektuální masakr
ImageFilmová adaptace divadelní hry Yasminy Rezy je uváděna jako drama/komedie, což si vlastně naprosto protiřečí. Je to ale nejvýstižnější určení žánru a zároveň hlavní zápletky filmu.
...