Udělejte si Nakládačku na věčné časy

Udělejte si Nakládačku na věčné časy

Tisk

nakladacka200Nakladatelství Esence vydalo knihu Nakládačka na věčné časy od Daniely Turecké, která už má za sebou kuchařku Nalož to - Kujme pi(c)kle v kuchyni, jež vyšla v nakladatelství Došel karamel. Pokud si potrpíte na nakládané pokrmy, tak si tuto svěží kuchařku rozhodně nenechte ujít!

 

 

Nakládačka na věčné časy nejprve čtenáře seznamuje s autorčinou vášní spojenou s nakládaným hermelínem, poté stručně radí, jak zacházet s knihou a přidává také popis ideálních zavařovacích sklenic, víček a pomůcek. A pak už čtenáře čekají recepty rozdělené do těchto kategorií: Zpátky nejen k naloženým kořenům, V nakládaném sýru najdeš sílu, Z květináče i z balkonu, co se do sklenice vejde, Zdravěji v oleji, Nálož i pro ty nejmenší, (Roz)máznutej, Dochucujeme ze skla, Babiččin špajz, V lihu, Vyprosti se ze sklenice a závěrečná Se sklenicí v kuchyni.

Recepty mají trefné a originální názvy (Maminčino sladké mámení, Řekni „ř“: Ředkvičky a ředkve s řeřichou, Pan Cuketka, co se do lahve naložil), nechybí jim kratičká předmluva, samozřejmostí je seznam ingrediencí a srozumitelný postup. Mnohdy si můžete přečíst také zajímavý tip nebo doporučení. Receptů je opravdu hodně a jeden vypadá lákavě než druhý. Udělat si můžete například naložený romadúr, výhonky nebo například ořechovou lihovinu.

Autorem fotografií je manžel autorky, David Turecký. Oba chválím především za foodstyling a za to, že jsou obrázky „různorodé“ – rozhodně nejde jen o zavařovací sklenice z různých úhlů. Fotky jsou pěkné a plné barev a skvěle korespondují s obsahem kuchařky a dodávají jí svěží a moderní nádech.

Pokud si potřebujete zaplnit regály ve spíži a hledáte k tomu nějakou inspiraci, Nakládačka na věčné časy je jasnou volbou a určitě potěší vaše blízké i jako dárek.

nakladacka

Nakládačka na věčné časy
Autor: Daniela Turecká
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2017
Počet stran: 168
Hodnocení: 94 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zdenka Chocholoušová: Pigy je pro nejmenší děti opravdovým parťákem

chocho200Zdenko, vítám vás u našeho rozhovoru. Jste duchovní matkou prasátka Pigyho. Co bylo impulsem k jeho vzniku?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nechte GPS doma a orientujte se pomocí přírody

orientace v prirode 200Nakladatelství Grada vydalo knihu zakladatele školy orientace v přírodě Tristana Gooleyho Orientace v přírodě s podtitulem znovuobjevené umění, jak se nechat vést přírodou. Objevte ho i vy.

...

Literatura

Vyrazte si s klokanem do Cannes

klok 200Jede jede klokan je prý kniha veršů pro neukázněné děti. Alespoň tak se to uvádí na obálce. Povedené básničky napsal Jiří Dědeček. Nutno podotknout, že jsou rozverné a rozpustilé, ale netuším, proč by j...

Divadlo

Ve Švandově divadle přistane Spitfire Company. Společná inscenace prozkoumá genderovou rovnoprávnost

svandovo divadlo 200Jedinečné spojení kamenného a nezávislého divadla nabídne nový titul Švandova divadla. Pro smíchovskou scénu ho připravuje autorská a režijní dvojice Petr Boháč a Miřenka Čechová, vůdčí osobnosti umělecké skupiny Spitfire Com...

Film

SVĚTY NA POKRAČOVÁNÍ

svety na pokrac 200Pětatřicetiletý badatel v audiovizi Radomír D. Kokeš, spjatý s brněnskou univerzitou, se čtenáři komunikuje už déle než celé desetiletí (hlavně skrze časopis Cinepur).  Nedávno se představil knihou Rozbor filmu, shrnující výsledky p...