Zaklínač 3: Prokletí vran

Zaklínač 3: Prokletí vran

Tisk

zaklinac200Příběhy o Zaklínači zná v naší zemi snad každý fanda fantasy- jedná se přece o kultovní sérii polského autora Andrzeje Sapkowského. Díky komiksovému nakladatelství Crew si je můžeme vychutnat i ve formě grafického románu, tentokráte s poetickým názvem Zaklínač 3: Prokletí vran.

 

 

Tento grafický román obsahuje uzavřený příběh z čísel 1-5 původní série vydavatelství Dark Horse Digital: Zaklínač: Prokletí vran. A velkým lákadlem bude jistě fakt, který přitahuje potenciální čtenáře již na obálce – „Z pera autorů příběhu hry Zaklínač 3: Divoký hon.“ A když už jsme zmínili obálku, za ní, stejně jako za předěly kapitol, stojí Grzesiek Przybyś. Nemůžu říct, že bych z ní byla nějak nadšena, spíš jsem měla pocit silného déjà vu.

zaklinac3 cover

Kdo četl předešlé příběhy, tedy Skleněný dům a Liščí děti, bude jistě zaskočen kresbou, jež má na svědomí varšavský rodák Piotr Kowalski (* 1973). Opustíme tedy mignolovskou kresbu Joea Queria a zaměříme se na magií políbený život zaklínačů jako takový. Ostatně i scénáristu Paula Tobina doplnil polský tým. A vznikl tak příjemně dobrodružný příběh s pohádkovou atmosférou, která evokuje hru Zaklínač.

Náš hrdina Geralt společně s Ciri přijme práci od kněžky Maerliny z minerálních lázní. Mají najít a zabít strigu, která řádí a rozsévá spoušť v Novigradu. Ne vše je ale takové, jak se na první pohled může zdát. Dočkáme se poutavého příběhu o pomstě, o síle rodiny a hlavně uvidíme každodenní život zaklínačů.

zaklinac3 a

Prokletí vran bylo rozhodně jiné, než jsem očekávala. Ale myslím to v dobrém slova smyslu. Kresba Kowalskiho mě jednoduše nadchla a užití barev v kombinaci s emocemi bylo prvotřídní. Potěšilo mě, že do příběhu zakomponovali i Yennefer, ačkoliv její zobrazení bylo spíše na ozdobu než pro cokoliv jiného. Autoři se taky nebáli krve, násilí a rozhodně ani nahoty či explicitních scén.

zaklinac3 b

Pokud vás na několik hodin pohltila Hra roku 2015, tedy Zaklínač 3, je přímo vaší povinností věnovat čas i tomuto grafickému románu. Nejen proto, že si dává záležet na lokacích, má logický příběh, ale hlavně ukazuje celou Geraltovu rodinu, Ciri a Yennefer a jejich nelehký úděl.

Název: Zaklínač 3: Prokletí vran
Scénář: Borys Pugacz-Muraszkiewicz, Karolina Stachyrová, Paul Tobin
Kresba: Piotr Kowalski
Lettering: Josef Ládek
Překlad: Martin D. Antonín
Žánr: fantasy komiks
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2017, paperback
Počet stran: 128
Hodnocení: 95 %
Web: www.crew.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Procházka: „Kluci z Dymytry jsou strašně pohodoví“

martin prochazka 200Jaké je jezdit celou tour s Dymytry a dělat jim neoficiálního fotografa? Jak se k tomu může člověk dostat? To vše a mnohem víc nám pověděl Martin Procházka, který má vášeň a cit pro focení i rockovou muziku jednoduše v genech. Po...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vytváření nepřítele a jiných fikcí, které se mohou stát Skutečností

eco vytvareni nepritele 200Italský estetik, literární vědec a spisovatel Umberto Eco patří u nás nejznámějším osobnostem, většina jeho knih, zvláště pak románů, vyšla v českém překladu - naposledy Pražský hřbitov. Nejnověj...


Literatura

Tajemný dům

tajemny dum 200Na knihu Marian Keyesové Tajemný dům jsem se těšila. Ráda čtu o prázdninách nenáročné zábavné příběhy včetně detektivek a tahle měla na obalu vzadu napsáno: „…podobně jímavou a přitom opravdu veselou knihu jste snad je...

Divadlo

Divotvorný vstup zlínského Městského divadla do sezóny 2013/2014

200divV sobotu 21. září uvedlo Městské divadlo ve Zlíně první večerní premiéru právě se rozbíhající divadelní sezóny. Pocty „být první v nové sezóně“ se dostalo muzikálu Divotvorný hrnec v režii umělecké šéfky zlínského divadla Hany Mikoláškové.

...

Film

Film - náš pomocník

film200V posledních letech byly několikrát zveřejněny soubory filmů, sjednocených autory (cestopisy Hanzelky a Zikmunda), případně výrobcem (zlínské reklamy). Nyní Národní filmový ústav ve spolupráci s Filmexportem vydal záslužný komplet krátkých filmů z 50. ...