Zvířata v kostce – barevná encyklopedie, kterou prostě musíte mít!

Zvířata v kostce – barevná encyklopedie, kterou prostě musíte mít!

Tisk

zvirata v kostce200V srpnu vydalo nakladatelství Universum další ze svých skvělých encyklopedií, tentokráte se zaměřili na živočichy a přinesli nám knihu plnou barevných fotografií a zajímavých informací s názvem Zvířata v kostce. Tato bichle bude studnicí informací ze zvířecí říše nejen pro děti, ale i pro zvídavé dospělé!

 

 

Zvířata v kostce nabízejí nejnovější poznatky, jelikož originál, Knowledge Encyclopedia Animal! vyšel teprve vloni v Londýně. Svým rozsahem, 288 stran o rozměrech 260 × 306 mm a úctyhodnou váhou 1496 g nabízí vše, co si od encyklopedie jen můžete přát. Samozřejmostí jsou vyčerpávající informace a nádherné barevné fotografie a přehlednost.

Co všechno najdeme v obsahu? Nejdříve nám vysvětlí, Co je to živočich?, podíváme se do minulosti na Evoluci a vymírání, vezmeme to přes Dějiny živočichů až k Živočišné říši. Samotné tělo knihy tvoří sekce Bezobratlí, Ryby, Obojživelníci, Plazi, Ptáci, Savci. Na závěr nesmí chybět části Zoologie, Slovníček, Rejstřík a Poděkování.

Zaujala mě část nazvaná Zoologie, kde se dovídáme víc o přírodním výběru, o rozmanitosti živočichů, o komunikaci nebo třeba rozmnožování. Informace jsou opravdu aktuální a upozorňují mimo jiné i na živočichy v ohrožení nebo na boj s pytláctvím. Vše je doplněno nádhernými fotografiemi, případně grafy či jinými popisky.

Pokud hledáte zdroj informací o zvířatech, který je aktuální, tak jste jej v této encyklopedii našli. Nebo pokud chcete svému dítku nadělit něco jak poučného, tak zábavného, opět není co řešit. Zvířata v kostce překonala mé očekávání, i když už bych měla vědět, že encyklopedie od nakladatelství Universum prostě vždycky stojí za to!

zvirata v kostce

Název: Zvířata v kostce
Autor: Tom Jackson, Tim Harris
Žánr: encyklopedie
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 288
Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dům na samotě Michaely Klevisové míří na obrazovky České televize

Klevisova200Jedna z nejprodávanějších spisovatelek současnosti Michaela Klevisová obdržela v roce 2012 za román Dům na samotě Cenu Jiřího Marka za nejlepší českou detektivku. A právě touto knihou se Česká televize nechala inspirovat a natočila stejnojmenný fil...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Chcete se bát? Povídky Dauphne du Maurier vám to umožní

ptaci a jine povidky 200V únoru vydalo nakladatelství Motto povídkovou knihu britské autorky Dauphne du Maurier s názvem Ptáci a jiné povídky. Ano, ti slavní Ptáci, kteří tak proslavili jejího krajana, režiséra Alfreda Hitchcocka. Takže asi tu...


Literatura

Napínavá zamotaná detektivka: Bez viny

bez viny 200V září vydalo nakladatelství Ikar další knihu nejúspěšnější německé autorky Charlotte Linkové. Detektivní příběh Bez viny je třetím dílem knižní série Kate Linvillová a Caleb Hale a přinese nám pořádně zamotaný případ.

...

Divadlo

Antonius a Kleopatra – premiéra slavného dramatu v Brně

Antonius a Kleopatra perexPandemie a divadelní představení se velmi v lásce nemají. Ale Městské divadlo v Brně již v červnu odehrálo venku, na nádvoří Biskupského dvora, ve své premiéře pohádku O statečném kováři. První skutečnou premiér...

Film

V zajetí tradic a pravidel

norsko 200Na devátém ročníku festivalu Severský filmový podzim nabídnou v sedmnácti českých městech to nejlepší ze severské a pobaltské filmografie. Letošní ročník je plný snímků se sportovní tématikou. My se ale dnes podíváme na film norské autorky Iram ...