Girl Online už jde svou cestou

Girl Online už jde svou cestou

Tisk


Girl Online Jdesvoucestou200Nakladatelství JOTA vydalo do letních dní závěrečný díl trilogie o Girl Online od populární blogerky a Youtuberky Zoe Sugg. Jak se bude tentokrát Penny dařit?

 

 

 

Pochvalu si nejprve zaslouží přebal, se kerým si JOTA jako obvykle vyhrála – vycházela z poutavého uvolněného originálu, ale co se týče fotek, dala šanci uživatelkám jejich Instagramu. Masky, kytičky, srdíčko, to vše dodává knize požadovaný šmrnc, takže dávám zasloužený palec nahoru.

S hlavní hrdinkou Penny se čtenáři potkávají ve chvíli, kdy je šokovaná chováním Noaha, Kluka z Brooklynu, který se rozhodl ukončit předčasně turné a vůbec se neozývá. Penny tak o něm nic neví a snaží se oprostit od myšlenek na něj. Tomu napomáhá její návštěva umělecké školy v Londýně a také to, že potká nový objekt zájmu – studenta fotografie Calluma. K tomu nechybí ani její stará parta přátel v čele s Elliotem a o zábavu je postaráno…

Girl Online je nenáročná young adult série zaměřená na lásku a také na různé pocity dospívajících. Ti se v tom rozhodně najdou a starší čtenáři zase nepřehlédnou spousty ponaučení, která do knihy Zoe Sugg vždycky propašuje. Tentokrát jde o trému nebo například problémy doma. V tomto závěrečném dílu mi to nepřišlo tak hrozné. Co se dále nedá Zoe Sugg upřít je rozhodně aktuálnost, zde například zašitá do krádeže hudební nahrávky a její následné zveřejnění na internetu.

Girl Online je příjemná jednohubka do letních dní, u které se nemusíte příliš soustředit, hltáte stránku za stránkou, fandíte mladičké Penny a jste zvědaví, co ji čeká a jak se se vším popere.

Zoe Sugg (Zoella) se narodila 28. března 1990 a dnes žije v Brightonu. Svůj videokanál má od roku 2009 a zabývá se módou, kosmetikou, životním stylem i dospíváním obecně. Její starší sestra Joe Sugg je také takzvanou vloggerkou (ThatcherJo). Zoe pracovala jako učeň ve společnosti pro interiérový design, kde vytvořila svůj blog, který vyústil v populární YouTube kanál.

Girl Online Jdesvoucestou

Girl Online jde svou cestou
Autor: Zoe Sugg
Překlad: Vanda Senko Ohnisková
Žánr: román
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2017
Počet stran: 359
Hodnocení: 88 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudba je důležitá pro každého z nás, jen tomu občas nedáváme takovou váhu

archiv Markéta Fassati 5„Patřím k těm šťastným lidem na světě, pro které je práce zábavou i posláním,“ přiznává sopranista Markéta Fassati, která zpívala na mnoha světových pódiích snad ve všech evropských jazycích a ráda zpívá široký hudební...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Klejinčino tajemství

 

Klejinka 200Klejinka. Krásná, tajuplná vila z počátku 20. století, projektována slavným Aloisem Fousem jako jeho prvotina, pro zámožnou rodinu továrníka Kleina. Po něm je i vila pojmenována.

...

Literatura

Seznamte se s Eliškou Krausovou

letenka-do-neznama 200Letenka do neznáma aneb Rozhovory přes oceán je kniha, která vyšla v nakladatelství Prostor a dal ji dohromady novinář Vladimír Kroc společně s Eliškou Krausovou.

...

Divadlo

„Psaní je líbání v hlavě“

dobry proti severaku200Únor začal v Městském divadle Zlín premiérou půvabného díla Dobrý proti severáku od Daniela Glattauera. Já jsem se do Dílny vydala hned na první reprízu, protože mě tato kniha dostala a byla jsem moc zvědavá, jak se s ní di...

Film

Složité romantické vztahy ve válce

tmavomodry svet 200Vážný romantický film Tmavomodrý svět (2001) je jedním z nejnákladnějších Českých filmů současnosti. Díky dobrému jménu tvůrců Jana a Zdeňka Svěráka do něj vlož...