Wendy Kennedy, Tom Kenyon: Velký experiment

Wendy Kennedy, Tom Kenyon: Velký experiment

Tisk

 

veČerví díry existují? Jak je doopravdy silná naše vůle? Jsme opravdu šlechtitelským pokusem mimozemských civilizací? No, připravte si k této knize velkou zvědavost a sem tam ochotu něco odložit stranou, abyste se k tomu možná po přečtení dalších stránek zase vrátili. Autoři mají s tímto typem knih a informací bohaté zkušenosti a Velký experiment mi přijde jako velmi ucelená publikace, ve které je výtah toho nejlepšího. Velký experiment je knihou o velkém experimentu vnějším (kdoví, odkud vlastně pocházíme), i vnitřním (doslova lexikon našich vnitřních dovedností, intuice, vůle – který naplno nevyužíváme).

 


Po této knize už slovo „experiment“ nevnímám jako pokus s nejistým výsledkem, ale jako cílené a řízené a důmyslně propracované testování teoretických poznatků v praxi.

Je to kniha „na podruhé“
Zrovna toto je jedna z knih, které si musíte napoprvé přečíst tak nějak načisto a nechat ji chvíli odležet. Týden, dva… měsíc, rok, deset let. Zejména na ten dojem za deset let, kdy už se ukáže, kolik toho zde řečeného byla fikce a kolik se doopravdy potvrdilo v převratných objevech, si ráda počkám. Je to prostě kniha druhého čtení, na což myslím upozorňují autoři už na začátku s tím, že doporučují čtenářům udělat si v sobě nějakou „fiktivní schránku“, do které budou průběžně odkládat věci, které se jim nezdají, nelíbí, nesouhlasí s nimi, nedávají jim smysl. Prostě si knihu rozdělit na to, co je možné, a na to, co je sci-fi.


Při druhém čtení, nebo už v průběhu toho prvního, můžete začít brát zkoumavě do ruky to, co bylo do fiktivní schránky odloženo a zkoumat znovu, jestli na tom není opravdu kus pravdy.
První, co mne zarazilo, byla část o hubnutí – protože ta mi přijde velmi logická, ale málokoho napadne… Podívejme se na ukázku:
Pokud tedy nejste prozatím citově připraveni na to, abyste se od jistých témat osvobodili, může být pro vás – i přes vaše nejlepší úmysly – velmi těžké začít se stravovat zdravě. Máte-li nižší hmotnost, máte rovněž mnohem intenzivnější kontakt se svým tělem i emocemi; jestliže však nejste na určité emoce připraveni, pak pravděpodobně nedovolíte svému fyzickému tělu, aby zhublo, neboť se s nimi prostě nechcete vypořádat!
V takových případech jde o to všimnout si toho, co se děje na emoční úrovni. Nemusí se to týkat jídla ani stravovacích návyků. Může jít o cokoliv jiného: o vaše vztahy, o to, jak vnímáte sebe samé i to, co ve svém životě děláte. Tyhle věci nelze oddělit. A to je další velmi důležitý bod, kterým vám chceme předat…
…Jakmile jste připraveni posunout se dále a zbavit se nějakého emocionálního tématu, začnete se intuitivně i zdravěji stravovat. Budete jíst zdravější jídla, protože se ve vaší mysli nebo emočním vzorci něco změnilo. Vaše tělo se začne zbavovat toho, čeho se doposud drželo, a tím se zvýší frekvence jeho buněk. V případě, že to provádíte na podvědomé úrovni, existuje ve vás část, která vám řekne: Víš co? Jsem připravený se pohnout dopředu.
Začnete jíst menší porce jídla a stravovat se zdravěji. A hádejte, co se stane?  Vaše emoce začnou vyplouvat na povrch, takže se s nimi můžeme postupně vypořádat… drží-li se ve vašem energetickém poli negativní emoce nebo je vaše tělo zatíženo toxiny, vibrujete na mnohem nižší úrovni.“


Náš potenciál je obrovský, ale…
A začnu tím ale. Jsme přízemní bytosti, jsme zatíženi gravitací, tíhou pozemského žití, tíhou života, který je obrovským darem, ale je velmi těžké tu jaksi konat dobro, docházet do stavu laskavosti a milosti a míru. Přesto – zdá se i přes všechno to, co se na světě nyní děje – je právě to naším úkolem. A k tomu všemu pochopení vede mnoho kapitol, které zaujmou úplně každého. O čakrách, o červích dírách, o Atlantidě, o změně vibrací, síle vůle, najdete tu různá cvičení, takže rovnou budete moci své pocity na těle vyzkoušet, naučíte se dívat se na svět a svůj život z mnoharozměrného úhlu pohledu.
A znovu končím u zvědavé myšlenky, jak asi tahle kniha bude působit na čtenáře za deset, dvacet let? Sci-fi, nebo nadčasová kniha, která půjde z ruky do ruky?


O autorech:
Wendy Kennedy – channelingu se věnuje přes patnáct let a pracuje s bytostmi z nejrůznějších hvězdných systémů i dimenzí. Na počátku devadesátých let začala mít vize, kterým jako většina lidí nerozuměla, ale jež ji inspirovaly. Začala je zkoumat a dostala se právě k channelingu. Ve skutečnosti netušila, co to je, a ani neznala nikoho, kdo by se této disciplíně věnoval. Pouze věděla, že se má channelingu věnovat.
Jedním z nejdůležitějších zdrojů se pro nni stali Plejáďané z deváté dimenze – Wendy skrze komunikaci s nimi pokračuje v rozšiřování řady jejich lekcí. Dnes vede channeling pro klienty na celém světě a pořádá soukromá i skupinová sezení.


Tom Kenyon – je jeden z nejuznávanějších léčitelů zvukem na světě. Několik desetiletí studoval vědomosti a zkušenosti z reinkarnací, sám se umí přesouvat mezi dimenzemi a stává se tak poslem informací. Zjišťuje, že spolu souvisí moudra buddhismu, egyptské vysoké magie, hinduismu, taoismu – to vše studuje s nesmírnou pečlivostí a o své poznatky se dělí  nejen v knihách, ale i na workshopech a zvukových CD.

ve

Název: Velký experiment (The Great Human Potential)
Autor: Wendy Kennedy a Tom Kenyon
Překlad: Lenka Heczková
Žánr: psychologie, esoterika
Nakladatelství:  Anch Books
Rok vydání: 2016
Počet stran: 260
Hodnocení: 80 %            
Odkaz na web: www.anch-books.eu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Žáček a Born – tandem, ktorý nám závidia nielen v Čechách, alebo o Adolfovi Bornovi s Jiřim Žáčekom

zacek perexIch knihy stoja za to, aby boli v našej knihovničke. Upútajú prostým a krásnym literárnym obsahom a rovnako skvelou ilustráciou, ktorými nás očaria už od prvej stránky. Pre deti páčivé a nadčasové pre dospelých. Obsahovo vždy reflektujú prejav a k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mistr thrilleru opět boduje

cizi200Harlan Coben patří dlouhodobě mezi moje nejoblíbenější autory. Každý nový přírůstek v jeho biografii oslavuju šampaňským. Proto mě samozřejmě nemohl minout ani Cizinec, kterého v nedávné době vydalo nakladatelství Knižní klub.

...

Literatura

Čertova kuchyně – pověsti a vyprávění z města Jičína a okolí

cert200Tahle silná kniha velkého formátu má obálku potaženou textilií a je moc příjemná do ruky. Kromě toho, že je tak trochu neskladná a nevejde se mi ani do mojí velké kabelky, jsem z ní nadšená. 408 stran – to je pěkná tloušťka. Papír je na omak hrubší, což j...

Divadlo

Národní divadlo slavnostně zahájilo svou již 132. sezonu módní přehlídkou pro veřejnost

nd 200Při příležitosti otevření již „více než stoleté“ sezóny Národního divadla, byla pro veřejnost připravena akce módní přehlídky protagonistů čtyř odvětví Národního divadla - baletu, činohry, opery a Laterna Magiky. Moderace mó...

Film

Hořící keř zaplál

Hoorici ker 200Jen na HBO spatříme nový český film Hořící keř, který se vrací k tragickému, ale nikoli marnému protestu Jana Palacha proti posrpnové okupaci Československa. Řadí se mezi početné výpovědi ...