Pojďte se naučit cvičit! Malá škola Pilates

Pojďte se naučit cvičit! Malá škola Pilates

Tisk
skolaV červnu vyšla pod hlavičkou nakladatelství Esence příručka s příznačným názvem Malá škola Pilates. Britská autorka Anya Hayesová nás uvede do tohoto typu cvičení, naučí nás základy, ale i složitější cviky a sestavy. Hlavně je vše srozumitelně popsáno a doplněno o celou řadu barevných fotografií, aby se mohli rozhýbat a podlehnout pilates i naprostí laici. Jdete do toho?
 
 
Autorka knihy Anya Hayesová je instruktorka pilates, žije s rodinou v Londýně a tomuto cvičení se věnuje více než 10 let. Napsala též knihu My Pilates Guru a můžete si vyhledat rovněž její blog.Nemohu nezmínit popisné a poučné barevné fotografie, které mají na svědomí Peter Anderson a Dave King.
 
Malá škola Pilates má šikovný formát, disponuje celou řadou fotografií, které se postarají, abyste cviky prováděli správně, a hlavně jde opravdu do hloubky a neopomene žádný základní kámen cvičení. Kniha je pečlivě rozdělena do několika kapitol a kvituji s povděkem, že se věnuje naprostým začátkům, například má menší kapitoly na začátku jako Kurz na míru, Zásady pilates, Výhody pilates, Nezbytné pomůcky. Nabízí ale i Pár odborných slov, kde se dozvíme něco o anatomii, správném držení těla a správném dýchání. Což je důležité při jakémkoliv cvičení a u mě má autorka plusový bodík za to, že na tyto důležité věci nezapomněla.
 
Samotné jádro knihy se dělí na 3 části: 1 – Začněte jednoduše, 2 – Máte na čem stavět, 3 – Rozjeďte to naplno. Jak jistě tušíte, zde jsou vysvětleny a popsány jednotlivé cviky. To vše zaštitují fotografie s popisky, které budou při cvičení vaším rádcem. Navíc tu máme i Hlavní techniky, Zahřívací cviky a pak taky 15-45 minutové sestavy. Prostě vyčerpávající sonda do hlubin pilates.
 
Pokud byste rádi udělali něco pro sebe a své zdraví, ale nedokážete se rozkývat k činu a/nebo nevíte, kde začít, s klidem v duši vám doporučuji, abyste směle sáhli po tomto průvodci cvičením. Troufám si říci, že ani ti nejneohrabanější či nejlínější nebudou litovat!
 skola


Název: Malá škola Pilates
Autor: Anya Hayesová
Žánr: příručka
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 192
Hodnocení: 100 %

 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yvona Žertová nerada štípá dříví a luxuje

Yvona-Zertova 200Dne 20. 11. 2012 vyšla kniha Cibulka v pyžamu. S Alešem Cibulkou ji napsala Yvona Žertová, režisérka legendárního rozhlasového pořadu Tobogan. Je spoluautorkou již ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Louise L. Hay: Miluj svůj život

Zivot 200S pokorou a tušením rozechvělého požitku jsem otvírala tento kalendář pro rok 2016. Přesně před dvěma lety jsem s podobným strávila celý rok a byla jsem nesmírně spokojená. Nástěnný kalendář se ukázal jako velice výhodný nejen ve své praktičnosti, ale...


Literatura

Zrození vrány: Čtyři nárazy na tvrdou zem spojuje jedna záhadná postava…

Jiri vitovecperex

Debutová kniha Jiřího Vítovce je souborem čtyř mystických novel – někdy low-key a někdy otevřeně temných. Jak tyto příběhy spolu souvisí? Po přečtení všech vám to docvakne. Stále však bude půlka vesmíru volného prostoru pro hledá...

Divadlo

Zábavný kabaret o božské Marilyn

200divZnámé iniciály MM byly zárukou kasovního trháku i přesto, že jejich samotná majitelka a platinová kráska Marilyn Monroe byla velice nespolehlivá a svou image vystavěla na svém největším nešvaru - nedochvilnosti. Snad se i právem domnívala, že na hvězdu její...

Film

Udeľovanie cien Slnko v sieti za rok 2019: Sú to skvosty, ktoré nie sú jednoducho dosiahnuteľné

slnko v sieti 200Slávnostné odovzdávanie cien Slnko v sieti za rok 2019 sa uskutočnilo 9. septembra v priestoroch bratislavskej Starej tržnice. Tohtoročný jubilejný desiaty ročník ponúkol pohľad režisérov aj na rúškom zahalenú smrť, či nedostatok pozor...