Jde to i bez pšenice!

Jde to i bez pšenice!

Tisk

Zivot bez psenice perexVe své knize Život bez pšenice odhaluje autor řadu skutečností týkající se škodlivosti pšenice na lidský organismus. Zní vám to jako nesmysl? Začtěte se a zjistíte, že to dává nejen smysl, ale že to velice rychle pocítíte i vy!

 

Život bez pšenice představuje ucelený soubor vědecky podložených informací, které W. Davis nashromáždil a čtenářům předložil tak, aby byly srozumitelné a čtivé. Pokud patříte mezi příznivce zdravého stravování, možná jste se i vy už setkali s argumenty týkající se obdobných stravovacích návyků v minulých dobách. I v tomto případě platí jedno velké ALE, které je tentokrát velice prosté – pšenice, která je dnes tak hojně využívána a přidávána i tam, kde byste jí vůbec nečekali, je geneticky upravována. Autor tento fakt poměrně vtipně demonstruje následující větou: „Moderní pšenice má k pravé pšenici asi stejně blízko jako šimpanz k člověku. Zatímco náš chlupatý příbuzný má 99 procent všech genů společných s člověkem, podíváte-li se na jeho dlouhé ruce, ochlupení po celém těle a menší šanci vyhrát jackpot v televizním kvízu, určitě byste mi hned řekli, v čem tenhle jednoprocentní rozdíl spočívá.“ (str. 10) Právě to je její velká nevýhoda a důvod, proč s sebou přináší řadu nepříjemností pro náš organismus.


W. Davis je kardiolog a během mnoha let své praxe se potýkal s obezitou svých pacientů a se všemi problémy, kterou jim přinášela. Vysvětluje, že právě pšenice má na obezitě velký podíl, ale zříci se jí není až tak snadné, neboť v mozku aktivuje jisté části, které přináší pocit uspokojení a při dlouhodobé konzumaci vytváří závislost. Možná vám to bude znít neuvěřitelně, ale důkazem je nespočet případů, kdy vynechání pšenice vedlo k rapidnímu zlepšení zdravotního stavu a úbytku váhy.


Ve třech kapitolách autor popisuje obecné účinky pšenice a srovnává ji s obilovinami, které byly používány ještě poměrně nedávno, zaměřuje se na destruktivní vliv na zdraví člověka a uvádí informace o tom, jak se pšenice vyvarovat a čím ji nahradit. Všechna fakta jsou vědecky podložena a čtenáři vysvětlena. A já věřím, že si každý, kdo pšenici pravidelně konzumuje, začne všímat, že mnoho z těchto věcí je mu velmi známých. A jestli máte stále pochybnosti, řekněte si, co vlastně můžete krom velkého břicha, mužských prsou, vysokého krevního tlaku a akné ztratit?

Zivot bez psenice


Život bez pšenice
Autor: William Davis, MD.
Překlad: Jak Kozák
Odpovědná redakce: Eva Strnadová
Obálka a sazba: Veronika Cágová
Technická redakce: Petr Kovář
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2013
Počet stran: 336
Celkové hodnocení: 100 %


Zdroj foto: jota.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Komentovanou výstavu považuji za velmi důležitou součást prezentace, tvrdí malíř Jaroslav Jerry Svoboda

svoboda 200Pražský malíř Jaroslav Jerry Svoboda má za sebou řadu výstav doma i v zahraničí. Jeho díla se nacházejí v soukromých sbírkách v Číně a Holandsku, vystavoval v Kanadě a USA. Tvoří na pomezí neosymbolismu, semifigurativního expressionismu a postmodern...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Její nevlastní dcera zmizela. Má s tím něco společného?

Nevlastni dcera perexTřináctiletá Mia zmizela v době, kdy v sousedství hořelo. Mohou tyto dvě události spolu souviset nebo jde o náhodu? Poslední, kdo dívku viděl, je Vanessa, její nevlastní matka. Ona i Tripp, její manžel a otec Mii, jsou ...


Literatura

Hana, román, který opravdu stojí za pozornost

Hana perexBez dechu, doslova přes noc jsem si přečetla román Aleny Mornštajnové s názvem Hana. Příběh dívky Miry, její tety Hany a dalších příbuzných židovského původu z malého městečka Valašské Meziříčí je velmi dojemný a vtáhne čtenáře okamžitě do děje.

Divadlo

Pejsek a kočička bavili děti první festivalové odpoledne

altDivadelní přehlídka Setkání 2012 Stretnutie není jen o věhlasných divadelních souborech a profláklých tvářích prken, která znamenají svět. Není ani o výhradně dospělém divákovi. Děti jsou ve zlínském divadle vítány, a tak hned první od...

Film

Vánoce, Vánoce přicházejí, radujme se...

dvanact mesicku majkusova vojtekTelevizní vánoční programy spoléhají na jistotu: zejména každoroční opakování pohádek vytváří jakousi jistotu, že vše zůstává při starém - nic z toho, nač ...