Konečně mám koně

Konečně mám koně

Tisk

Konecne mam kone perexNajít svůj sen nebo se k němu vrátit v pozdějším období života vám může přinést úplně jiný druh užitku, než jaký vám připadal důležitý v mládí. Torresová mluví o tom, že plavání ji naučilo, jak „ovládnout své myšlenky, vrátit se do přítomnosti a zaměřit na podrobnosti“. Stejnou soustředěnost na přítomný okamžik vyžadují i koně, a právě z ní pramení bohatství  života, po němž tolik toužíme, ale které nám utíkalo během let, kdy jsme se neustále věnovaly jen potřebám ostatních a dalším závazkům, kterých je život zaměstnané ženy plný.

 


Tak takhle nějak to je. Knihu lze vnímat dvěma způsoby. Jako praktickou příručku pro každého, kdo má koně, uvažuje o jeho pořízení, nebo si právě tento velký koňský sen plní. Nebojte se zahraniční autorky, vše je tu redakčně upraveno tak, že sedí do českých poměrů. Plus navíc ještě důležité a zajímavé odkazy a kontakty.


Nebo ji můžete pojmout jako průvodce splněním si jakéhokoliv snu, na který došlo až když vám je pokročilých -cet nebo -sát. Nejen jezdectví v tu dobu už je spíše duchovní cestou než sportem.  Koňská duše je obrovská, rozlehlá a je v ní každá buňka naladěna na člověka. Znáte-li už nějaké knihy od Lindy Kohanov, pak tato nebude překvapením, protože Melida Folse jde v jejích šlépějích. Milovníci koní budou fascinováni krásou jejich duše, jejich vnímáním, ženy v nich naleznou i kus sebe samých, terapeutické a analytické schopnosti koně jsou fascinující. Pevné, jasně dané. Koně nikdy neobelžete, a to ani ve chvíli, kdy jste sami sebou dokonale obelháni.


Více praktických informací, které rozhodně využijete pro své všední dny
Souhlasím s autorkou, že tato kniha vás naučí poznat svůj životní směr a udělat si na něj čas. Bez toho to nejde. Také nic nepřijde bez práce. Ano, dřiny a odříkání tady bude právě tolik, kolik toho všeho vždy při práci s koňmi bylo. Najdete také přesný návod, jak ze svého života vyřadit zbytečné věci, jak pochopit své tělo a jeho potřeby. A věřte mi, pro vlastní tělesné cvičení a kritické shlédnutí svého těla v zrcadle není nic lepšího, než se postavit vedle toho dokonalého a silného koňského těla. Ó, jak je člověk v porovnání s ním zanedbaný! Neříkám, že se nebudete čas od času u této knihy stydět za svou liknavost v přístupu k životu, ale to k pořádnému namotivování je také potřeba. A co si budeme povídat, v této knize a v životním stylu, jehož součástí je kůň, je právě všednodenní dřina na sobě, na svém těle, duši i svém okolí, tím nejdůležitějším.


Krůček po krůčku, kopyto za kopytem
Možná vám nebude jednoho dne stát ve stáji kůň. Váš vlastní kůň. Ale pořád ještě je dost času, aby vám ve stáji stál váš vlastní ztělesněný sen, ať je jakýkoliv. Každý krok vyžaduje odvahu, vyžaduje námahu. Koňský krok vyžaduje lehkost, sem tam možná podkovu dobře ukovanou, sem tam možná přijdou chvíle, kdy je třeba jít i naboso, s tím, že vás žádná podkova ani obuv nechrání. Autorka mne přesvědčila, že i ve středním věku se vyplatí jít za svými sny, protože když ne teď, tak už nikdy.


Protože pořád ještě na to máte!
Jsem si jistá, že každého na této knize – kromě koňského tématu – osloví něco jiného. Touha splynout s přírodou, touha splynout s živou spřízněnou duší, nadšení z nalezení sebe samého, nadšení z nalezení svého schopného a zdravého těla, může to být cokoliv. Cokoliv, co po přečtení může zůstat ještě mlhavé, ale časem… časem…


Kniha si zaslouží 100 % v hodnocení, protože je plná jak praktických informací, tak výborně zaobalena v duchovním a seberozvojovém obalu – a to je kombinace, která zaslouží ocenit!


Myslím, že pro přemýšlivého čtenáře, tím více čtenářku, ženu, je to kniha naprosto ideální, protože když poodkryjete všechny skryté významy, vyloupne se příběh vám samotným psaný na míru.

Konecne mam kone


Konečně mám koně (The Smart Woman´s Guide to Midlife Horses)
Autor: Melinda Folse
Žánr: hipologie, psychologie, motivační
Nakladatelství: Synergie Publishing SE
Rok vydání: 2017
Počet stran: 302
Hodnocení: 100 %

Zdroj foto: Synergie
www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Umění by nemělo být tvořeno jen v ukradených chvílích

Veronika perexVeronika Opatřilová, autorka úspěšného románu Počkej na moře, se stala patronkou naší literární soutěže Nejkrásnější milostný příběh. Slíbili jsme vám s ní rozhovor, tak tady je. Veronika na sebe prozradí, jakou literaturu má ráda, kdy začala p...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Kniha krve je autofikční román, který zraje do několika dimenzí a ocení jej náročnější čtenáři

Kniha krve

V debutovém románu Kniha krve jde o mix rodinné historie, pátrání v rodokmenu, kus botanické exkurze, trocha popisného sexu, vše dohromady proplétá fluidní genderové vytváření sebe sama v lingvistickém experimentování. Pravděpodobně ne...


Literatura

Neobvykle nudný typ

neobvykly - CopyKdyž k nám do Česka doputovala senzační zpráva, že oblíbený herec Tom Hanks ke svému hereckému umu přidá i ten literární, byla jsem napjatá, co v jeho povídkové knize najdeme. Po přečtení mám však pocit, že marketing byl dost přebuj...

Divadlo

Zničující a krutá láska na Větrné Hůrce

Vetrna hurka perexKdyž Kateřina a Heathcliff společně vyrůstali, slíbili si na svobodných úpětích Větrné Hůrky věčnou lásku. I když byl Heathcliff jen nalezenec, kterého do domu přivedl Kateřinin otec, aby se o něj postaral, Kateřina v tom nevid...

Film

Festival Jeden svět 2021: Filmy, které rozhodně nevypadnou

jeden svet 200Přesun do digitálního světa a výzvy i hrozby, které s sebou tato transformace přináší – to je téma, které akcentuje letošní ročník festivalu Jeden svět pod hláškou „Vypadáváš“. Hlavní tematická filmová kategorie se zaměřuje na technologie a...