Příliš krátký provaz se smyčkou

Příliš krátký provaz se smyčkou

Tisk

prilis kratky provaz perexV knižním klubu nyní vyšel detektivní politický thriller s názvem Příliš krátký provaz, který byl v roce 2015 vyhlášen nejlepší knihou měsíce na Amazonu a také sociální síti Goodreads.com. Jak se kniha ujme u nás?

 

 

Děj knihy Příliš krátký provaz se točí kolem vyšetřování zmizení čtrnáctileté dcery známého politika Benjamina Lombarda. Je to už deset let a stále se nic nepohnulo, což se má změnit díky spolupráci se schopným hackerem a především rodinným známým Suzanne  - Gibsonem Vaugnem. Ten pracuje společně s osobitými vyšetřovateli Danem Hendricksem a Jenn Charlesovou. V příběhu nechybí akce, napětí ani nečekané zvraty.

Opravdu vyvedená je obálka titulu, na které se v pozadí nachází zelené jedničky a nuly ve stylu grafik filmu Matrix a v popředí zelená smyčka. Kniha tak působí velmi lákavě a určitě o ni pohledem zavadí nejeden počítačový nadšenec. Nicméně právě ten může být zklamán, protože ač je hlavní hrdina Gibson hackerem, příliš kousků s počítačem nepředvede.

Zpočátku jsem měla těžké se začíst, v ději se objevovala spousta postav a bylo těžké se v tom všem zorientovat. Pak to však najednou začalo odsýpat a dokázala jsem u knihy bez přestávky vydržet dlouho. S hrdiny jsem se nějak nedokázala sblížit a mít k nim nějaké (a)sympatie, tak kdo ví, co přinesou další díly z této série.

Kniha Příliš krátký provaz se četla dobře, styl byl srozumitelný a místy jsem se i zasmála. Hlavním plusem je, že rozuzlení nebylo jasné na první ani na druhý pohled a celkově jde o dobře napsanou klasickou detektivní knihu se zajímavými politickými motivy.

Matthew FitzSimmons se narodil v Illionis, ale vyrůstal v Londýně.  Ve Spojených státech pak vystudoval psychologii - namísto ní se však věnoval především divadlu. Po několika letech strávených v New Yorku „prchl“ do Číny, kde také napsal svůj první román. Momentálně žije ve Washingtonu a vyučuje literaturu a divadlo.

prilis kratky provaz


Příliš krátký provaz
Autor: Matthew FitzSimmons
Překlad: Richard Olehla
Žánr: beletrie
Nakladatelství: Euromedia
Rok vydání: 2017
Počet stran: 400
Hodnocení: 80 %

Zdroj foto: Euromedia.cz

https://www.knizniklub.cz/knihy/208635-prilis-kratky-provaz.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Příroda je krásná v každém časovém okamžiku a počasí

Miroslav SanigaVědec, popularizátor vědy, velký milovník přírody, vysokoškolský pedagog a publicista, Miroslav Saniga, svůj život zasvětil přírodě a právě přírodě věnuje také své knihy. Píše jak pro malé čtenáře, ta...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Aktuální náhledy na fenomén bolesti a její léčbu

Obalka lecba bolesti200Akutní bolest provází člověka jako nepříjemná, ale upřímná kamarádka, která Vám sděluje, že právě v tomto okamžiku neděláte dobře, když děláte, co děláte. Když ji poslechneme, zmizí, není jí totiž zapotřebí. Neposlechneme...


Literatura

Opravdu existuje Dvojí život?

dvoji zivot200V listopadu vyšla u nakladatelství Jota druhá kniha Američanky Flynn Berryové Dvojí život. Psychologický román s prvky thrilleru vás vtáhne a na necelých tři sta stranách vás bude šponovat, jak to asi dopadne…

Divadlo

Festival Apostrof zve milovníky evropského divadla

altJiž čtrnáctý ročník divadelního festivalu nezávislé a amatérské tvorby startuje poslední červnový den. Celkem devět představení ve čtyřech dnech se odehraje v Divadle Na Zábradlí a v experimentálních prostorech NoDu. Objeví se ...

Film

Prima love přinese divákům hned tři novinky

prima Nespoutany andel200Prima love se rozhodla zakončit leden velkolepě, a to třemi novými pořady. Milovníci seriálů se mohou těšit na telenovelu Nespoutaný anděl mysteriózní drama Pomsta. Na ...