Komiks Živí mrtví se dočkal dvacátého svazku!

Komiks Živí mrtví se dočkal dvacátého svazku!

Tisk
zm20 coverMáme tu velké jubileum, neboť v únoru vyšlo v nakladatelství Crew již dvacáté číslo populární série Živí mrtví. A oslava je velkolepá, bouřlivá, vždyť dvacítka nese název Totální válka. A napne nás o to víc, že příběh je rozdělen na dvě části a na tu druhou si budeme muset počkat. Takže fanoušci pozor - konflikt Rick versus Negan je tady!
 
 


Robert Kirkman (*1978) je americkým komiksovým scénáristou a největší slávu získal právě za sérii Živí mrtví, která světla světa spatřila v roce 2003 a zatím čítá 27 svazků. Do češtiny se začala překládat v roce 2009.


Kdo čekal, že sérii dojde dech a přijde o své momentum, nebo bude jen neustále recyklovat staré nápady a náměty, ten se spletl. Živým mrtvým ani s dvacítkou nechybí napětí, akce a překvapivé momenty. Už nějakou dobu se mi u komiksu nestalo, že bych ho přečetla na jeden zátah a o dva dny později udělala repete. Ale Totální válka mě dostala. A myslím, že podle kladných ohlasů rozhodně nebudu sama.

 
zm20 1
Za geniální musím označit tah autora, kdy ten nejzajímavější a nejnapínavější okamžik války utnul a rozdělil na dvě části knihy. A my se zatím můžeme jen dohadovat, co nám přinese část druhá, která má vyjít v květnu.
zm20 2Název hovoří za vše, po umírněnějších dílech, které by se daly označit za klid před bouří, stojíme před vyhroceným konfliktem, válkou. Rick a jeho lidé, naši hrdinové, proti Neganovi a jeho bandě Zachránců. Rick vše dopodrobna naplánoval a promyslel, ale člověk míní a život mění a svět je plný překvapení. Nechte se překvapit i vy a podlehněte kouzlu světa Živých mrtvých.
 
zm20 3

Název: Totální válka (první část)
Autor námětu a scénáře: Robert Kirkman
Kresba: Charlie Adlard
Stínování: Cliff Rathburn
Obálka: Charlie Adlard
Překlad: Martin D. Antonín
Žánr: komiks, 20. díl (část první) série Živí mrtví
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2017, brožované
Počet stran: 136
Hodnocení:  100 %
Zdroj: www.crew.cz

 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Osmy: Podepsal. Za nás za všechny. Režisér Jiří Strach: Co jsem chtěl, to jsem také natočil

osmy 200Příběh jednoho dne ze života Richarda, až nudně obyčejného socialistického úředníka, kterému se sesype na hlavu hromada katastrof, která z něj nechtěně udělá hrdinu. Děsivé trhání osmiček, prozrazená vdavekchtivá milenka, vyhazov z práce, vytopený byt,...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Margaret Ann Lembo: Andělé drahých kamenů

andele drahych kamenu na webSpojení energie drahých kamenů a andělů, tedy spíše symboliky obou dvou ezotericky velmi silných záležitostí, je něčím, co rozhodně upoutá pozornost. Jala jsem se pátrat po tom, s čím vším lze takový křišťál, citrí...


Literatura

RECENZE: Můj psí život – Martin Čáp

psi zivot200Dlouho jsem přemýšlela nad nějakým oddechovým čtením, až se mi do rukou dostala kniha Můj psí život od českého autora Martina Čápa. Pokusím se vám knihu přiblížit, aniž bych vyzradila něco podstatného. Vlastně jeden spoiler tu bude a to hned, pro...

Divadlo

Helenku Součkovou stíhá jedna darda za druhou

darda 200Žákyně 2. a posléze 3. třídy Helenka Součková zvaná též Moby-Dick už dávno odrostla dětským střevíčkům. Místo nich teď v dramatizaci románu Darda spisovatelky Ireny Douskové<...

Film

Vlci na hranicích jdou do kin!

Vlci na hranicich - PLAKAT (2)Vlci jsou zpět! Před více než dvěma staletími byli vlci na Broumovsku vyhubeni, teď se do přírody pomalu vracejí, a mění tak životy mnoha lidí. Dokument Vlci na hranicích portrétuje jejich problematické...