Dámy, slečny, paní, zbystřete! Ikona glamour vydala knížku v češtině!

Dámy, slečny, paní, zbystřete! Ikona glamour vydala knížku v češtině!

Tisk


znamenko krasy 200Vaše znaménko krásy, takový je název nejnovější extravagantní příručky o módě a kráse od světoznámé modelky a propagátorky burleskního stylu, nádherné Dity Von Teese. Tuto bibli nám přináší nakladatelství Jota, a pokud se zajímáte o módu, trendy, kouzlo osobnosti, líčení, pak zde naleznete vše a mnohem víc.



Dota Von Teese (* 1972) je americká modelka, burleskní tanečnice, návrhářka kostýmů a parfémů. Propaguje burleskní styl, zbožňuje vintage věci a inspiruje se zlatou érou Hollywoodu. Pokud vám ani toto nic neříká, pak vězte, že byla vdaná za provokativního zpěváka Marilyna Mansona.
Se psaním této knihy jí vypomohla Rose Apodaca, která píše o stylu a kultuře a je také návrhářkou a podnikatelkou. A že je to pořádná bichle – čítá 400 stran, má větší formát (255 × 285 mm) a váží úctyhodných 2,2 kilogramů! Můžete se těšit na spoustu celostránkových fotek, fotopostupy a vyfotografovány jsou i nejrůznější vychytávky a triky, které Dita používá dennodenně.
Kniha je přehledně rozdělena na čtyři části: Pod tím vším, S kosmetikou a láskou, Krása na vlásku, Krása na vystavení. Popisuje, jak můžeme zdůraznit ženskou krásu a jak bychom se měly starat o své tělo.  Jak ho zkrášlovat, pečovat o něj každý den i při slavnostnějších příležitostech a jak působit půvabně.
Kniha vás přenese do světa půvabu, do světa ideálu krásy let minulých, přesto nabídne pravdy o kráse a jejím udržování, které jsou neměnné. Dozvíme se, jak Dita pečuje o svou tvář i o své tělo. Překvapilo mě, jakou péči věnuje vlasům a jaká kouzla s nimi dovede, i to, co doporučuje. Nabídne nám exkurzi do svého šatníku, poví, jaké vůně a kosmetické přípravky preferuje. Představí nám i svůj jídelníček a osvětlí svůj cvičící režim – a to i na řadě fotografií s popisky. Zabrousí i ke svým idolům a ikonám z oblasti módy a filmu. A je toho ještě mnohem víc!
Vaše znaménko krásy má být příručkou o kráse a stylu a to se povedlo.  Osobně jsem čekala více informací ze života Dity, například jak se protloukala jako mladá, jaká zaměstnání vystřídala a co ji vedlo k touze stát se tím, čím je dnes. Částečně to zodpověděla, ale nebylo to chronologicky ani do hloubky, a informace z jejího soukromí a zákulisí jejího života působily poněkud chaoticky. Každopádně si myslím, že každá žena uvítá finty a fígle k tomu, jak působit zdravěji, krásněji, jednoduše přitažlivěji. Jak se líbit nejen druhým, ale hlavně sama sobě. A to Dita vystihla skvěle, i vy přece máte své znaménko krásy!

znamenko krasy

Název: Vaše znaménko krásy
Autor: Dita Von Teese, Rose Apodaca
Žánr: průvodce světem krásy
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2016, pevná vazba
Počet stran: 400
Hodnocení:  90 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hana Hindráková přináší další napínavý příběh z exotického prostředí

hindrakova perexSe spisovatelkou Hanou Hindrákovou už jsme na našich stránkách hovořili v září loňského roku. Nyní se znovu setkáváme u příležitosti vydání její další knihy s názvem Dobrovolnice, který se odehrává v Keni....

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Už se nikdy nevrátí - mrazivý švédský thriller

uz se nikdy nevrat perexTahle knížka má v podtitulku napsáno „Mrazivý švédský thriller“. A to tedy opravdu je! DAST MAGAZINE ji zhodnotil takto: „Je to napínavé od první až do poslední stránky. Spisovatel stupňuje ďábelské drama, při kterém ...


Literatura

Román pro ženy (nejen) o víně aneb Láskobraní z nakladatelství Jota

brani200Blanka Hošková ve světě spisovatelů není žádným nováčkem. Rodačka z Brna a zkušená maminka má na svém kontě už desítky časopiseckých článků a čtyři knihy. Ta nejnovější (v pořadí pátá) vyšla před několika dny v nakladatelství Jota a jmenuje se Láskob...

Divadlo

Talentovaní ochotníci si dali dostaveníčko na kroměřížském divadelním festivalu

divadlo200Celkem sedm inscenací se představilo ve dnech 18. - 21. května v rámci 16. ročníku Divadelního festivalu Ludmily Cápkové v Kroměříži. Vedle toho proběhlo pár doprovodných akcí – křest knižní publikace 70 let divadelního spolku v Kroměříži, koncert sk...

Film

DONT STOP

altKontroverzní snímek DONT STOP, mající sotva čtrnáct dní po premiéře, rozdělil filmové kritiky i veřejnost na dva tábory. Jedni ho považují za kouzlem dobovosti ověnčené retro, druzí za hořkou plytkost. Neznámá jména, oblak poloamatérského díla...