Deadpool opět zasahuje, spaste svoje duše!

Deadpool opět zasahuje, spaste svoje duše!

Tisk

Deadpool 200Poslední měsíc roku 2016 vyšel v češtině pod taktovkou nakladatelství Crew další díl o nezbedném hláškujícím žoldákovi Wadeu Wilsonovi, který je širší - a nejen čtenářské – obci známý jako Deadpool. Na pultech knihkupectví ho najdete pod názvem Deadpool: Lovec duší od proslulé dvojky scenáristů Gerryho Duggana a Briana Posehna. Pokud hledáte nenáročnou zábavu, Deadpool vás jistě nezklame.

 

Po Draculovi, který nás netradiční cestou seznámil s Deadpoolem a Mrtvými prezidenty, což bylo něco na pomezí lekce z dějepisu a krvavých jatek, nám Lovci duší (obsahuje sešity Deadpool č. 7 – 12) přinášejí propracovanější příběh s jasným cílem. Neustále laškující a hláškující Deadpool se svými nepravděpodobnými sidekicky proti velkému zlounovi, Vetisovi. Toho ostatně známe již z minulého dílu, neboť on byl strůjcem toho, že mrtví američtí prezidenti obživli.

deadpool1

Hlášky lítají vzduchem skoro s takovou razancí, jako kolem stříká krev. I za to musíme poděkovat překladateli Darku Šmídovi, který výchozí text upravil na míru českého jazyka a hlavně naší kultury (asi začnu taky používat „Dobrou s kobrou.“ nebo „Fofroš proměňoš.“). Našlo by se zde spousta ukázek, jak si jde s naší mateřštinou hrát a jak jde překlad vymazlit.

A proč Lovec duší stojí za to? Pokud vám nestačí nezničitelný žoldák, co si nebere servítky a dělá si věci po svém, tak vás třeba zlákají další postavy z univerza Avengerů. Zažijeme týmovky - možná spíše bojovky - se Spidermanem a Daredevilem, ale taky zjistíme, že New York nikdy nespí a natrefíme i na Lukea Cage a Jessicu Jones. A o dalším zástupu hrdinů uslyšíme nejednu vtipnou narážku.

Lovec duší se nebere tak vážně jako jeho předchůdce a netrpí suchopárností kvůli odbočkám do historie. Možná tu neteče tolik červené a všude nevisí rozlámané údy, ale vypravování koluje v žilách nová krev a příběh má správně nakopnuto i do budoucna. Tak se pohodlně usaďte a vychutnejte si Deadpoola!

 

deadpool2

Název: Deadpool 2: Lovec duší

Autor scénáře: Gerry Duggan, Brian Posehn

Kresba: Scott Koblish, MikeHawthorne

Obálka: Geoff Darrow

Překlad: Darek Šmíd

Žánr: akční komiks

Nakladatelství: Crew

Rok vydání: 2016, brožované

Počet stran: 136

Hodnocení:  95 %

www.crew.cz

deadpool3


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Urban: „Humor je vždycky dobrý společník a odbourá mantinely“

petr urban 200Přečtěte si rozhovor s Petrem Urbanem, otcem legendárního Čecha Rudy Pivrnce. Řeč bude nejen o této značce, produktech a úskalích, ale i o jeho dětech nebo výtvarné výchově.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nejvtipnější český důchodce internetu?

ledaze-se-spletu trestik 200V listopadu vydalo nakladatelství Motto humornou knihu glos údajně nejvtipnějšího českého důchodce internetu, který svými facebookovými statusy baví široké okolí. Ledaže se spletu je knihou úvah a postřehů pana M...


Literatura

Modré stíny – druhý detektivní román Michala Sýkory

200stinyPoslední dobou se zdá, že autoři ze severu Evropy umí napsat správný detektivní román. Michal Sýkora dokazuje už druhou knihou, že umí napsat napínavý a spletitý příběh, který přesahuje přes mez žánru. To, co je přínosem severských autorů. A tady navíc,...

Divadlo

Městské divadlo Zlín rozjíždí divadelní sezónu s Řidičem slečny Daisy

ridic slecny daisy 200„Předskokanem“ nové sezóny v Městském divadle Zlín bude komedie Řidič slečny Daisy v režii Petra Akimova. Premiéru bude mít v divadelním klubu Dílna už 26. srpna. Hlavní roli Daisy dostala jako dárek za věrnost zlínskému div...

Film

Televizní archiv tají netušené poklady

CT poklady perexBlížící se vánoční čas přeje pohádkám, a pokud si vybavíme nabídku televizních stanic, vytanou nám na mysli hlavně pohádky původně filmové. Jenže daleko bohatší pohádková pokladnice patří televizi - za bezmála sedm desetiletí své e...