Přirozená cesta ke zdraví: Léčivé obklady a zábaly

Přirozená cesta ke zdraví: Léčivé obklady a zábaly

Tisk

lecive obklady 200Máte dost chemie a potřebujete zmírnit bolesti nejrůznějšího původu? Mladá fronta vydala knihu ideální pro vaše potřeby - Léčivé obklady a zábaly nejen z bylinek a tvarohu. Přírodní medicína zabírá často mnohem lépe, než kupa prášků a problematiku zábalů a obkladů nám navíc přiblíží odbornice na tuto tématiku.

 

Nejprve pár slov k autorkám: Bernadette Bächle-Heldeová je dětská zdravotní sestra, odbornice na zábaly a léčivé rostliny a učitelka oboru ošetřovatelství. Ursel Bühringová (*1950) je německá léčitelka, zdravotní sestra a učitelka přírodních věd a ekologie. V češtině jí vyšly už dvě knihy, které se věnují přírodnímu léčitelství.
Věřím, že každý z nás se v dětství nejednou důvěrně seznámil s nějakými obklady, které mu maminka nebo babička přikládaly na tělo na zmírnění nejrůznějších bolístek. Při četbě této knížky jsem si na tu dobu zavzpomínala a žasla nad tím, jaká je to věda; jak by zábal nebo obklad měl správně vypadat a taky z čeho všeho se dá taková zdravá pomůcka vytvořit.
Autorky nám připomínají, že pro svou šetrnost jsou obklady i zábaly ideální pro děti i pro starší lidi a i tak je částečně dělena kniha. Oddíl pro děti sestává ze sekcí, které se zabývají různými neduhy (např. bolení v krku, bolení oušek, horečka); v oddílu Pro seniory máme pomoc pro revmatické potíže, ale třeba i pro napětí a těžké nohy. Pak tu máme ještě úsek Pro rychlé uvolnění s podsekcemi pohmožděniny nebo svalové napětí.
Čekala jsem něco z dob dávno minulých, ale opak byl pravdou a já byla mile překvapena na jednu stranu vědeckým přístupem, na stranu druhou selským rozumem, které autorky použily při tvorbě knihy. Je neskutečně zajímavé, jak si od drobných strastí, které nám často znepříjemňují život, můžete rychle a jednoduše ulevit díky obkladu či zábalu. To vás tato kniha naučí a pomůže vám i lépe porozumět vlastnímu tělu. Nejen zastánci přírodní medicíny by si ji měli alespoň jednou prolistovat!

lecive obklady

 

Název: Léčivé obklady a zábaly nejen z bylinek a tvarohu
Autor: Ursel Bühringová a Bernadette Bächle-Heldeová
Žánr: příručka
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2016, pevná
Počet stran: 144
Hodnocení: 85 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Jiřím Danielom, bývalým vedúcim redaktorom Dikobrazu o legendárnom karikaturistovi Jiří Winterovi Nepraktovi (1924-2011)

Neprakta perexV tomto roku si kultúrna verejnosť v Čechách pripomína nedožité deväťdesiate narodeniny výtvarníka, ilustrátora a karikaturistu Jiřího Wintera Nepraktu. Známy karikaturista bol vedúcou výtvarn...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Zasmějte se u příběhů z venkova

vidlakbuuk200Vidlákbůůk má podtitul Úsměvné venkovské počtení do podivně zajímavých časů o tom, co mi zrovna od vidlí odpadlo a jedná se o knihu Nely Kyselové, kterou byste si neměli nechat ujít.

 

...

Literatura

Marie Terezie slovem i obrazem

marie terezie perexŽivot velké panovnice přitahuje řadu historiků i zvídavých čtenářů. Jednou z nově vydaných knih je bohatě ilustrovaná publikace s názvem Marie Terezie: Život císařovny slovem i obrazem od rakouské autorky Juliany Weitlaner...

Divadlo

Komedie Davida Gieselmanna poukazuje vtipným ironickým tónem i na problematiku chování dnešních mladých

kuchta 200Na jevišti Divadla U22 v Praze 10 – Uhříněves proběhne v pátek 11. října v 19.30 hodin premiéra inscenace O klucích aneb Jsem kuchta! Hru německého autora Davida Giesselmanna přeložila Anežka Rusevová a v dramaturgii Fillipa Bařiny režíruje Roman U...

Film

Hádkovi: Když se pohádat, tak s vlastníma

Hadkovi200Komedie režiséra Vojtěcha Moravce o rodině, která se pořád hádá. Ať dělají Hádkovi, co mohou, nikdy se na ničem neshodnou a každý z nich si nakonec myslí to svoje. Ve vzduchu teď navíc visí rozepře o dědictví po dědovi a o jeho posledním přání vyje...