Nevěř nikomu! Britský thriller může způsobit několikadenní paranoiu…

Nevěř nikomu! Britský thriller může způsobit několikadenní paranoiu…

Tisk

k21 200Po závalu severských detektivek se na české pulty dostává i novinka z Británie. O partě holek, které se vydají na cestu po Nepálu. A to víte, že se to pěkně zvrtne. Kniha, kterou slupnete jako malinu odehrávající se pro thriller na netradičním místě.

 

Jane Hughesová nebyla vždycky Jane Hughesová. Ještě než se pohroužíte do poznávání její osoby, může se zdát, že je to spokojená třicátnice, která pracuje v místním útulku, má přítele Willa, který je místní učitel a stará se příkladně o svou dceru Chloe.
Jenže po tom, co Jane dostane anonymní zprávy, roztočí se kolotoč nepříjemných a děsivých událostí a ona bude muset s pravdou ven. Ještě před pěti lety totiž byla Emma. Měla kamarádky řešící každá nějaký problém nebo bolístku, a tak se rozhodly odjet ze země na nejlepší dovolenou jejich života.
Dívky doputují na nepálskou základnu Ekantra Jatra, která má být meditačním místem plným pohody, kde máte čas přemýšlet nad životem a dát si dohromady své priority. Aspoň tak se místo prezentuje v propagačních materiálech. Na začátku pobytu tak také působí. Ale noví obyvatelé si začnou všímat různých podivností. Především zdejšího vůdce Isaaca, který má své prazvláštní vidění reality.
Emmu budete mít asi rádi, Daisy budete z duše nesnášet a kroutit hlavou, jak může být tak hloupá. Leanne vám bude líto – zvlášť proto, jak se nechá lehce ovlivňovat a jak své nevyřešené bolesti hází na jiné. S Al budete jistě soucítit. Ženám z Ekantra Jatra asi nebudete rozumět – jak to, že tam zůstávají, i když znají fungování spolku dopodrobna? A kde se bere síla v Johanovi se celému systému vzepřít?
Pobyt zamíchá vztahy mezi kamarádkami až do té míry, že jim jde o život. S čím se musejí vyrovnat po návratu domů? A kdo poslal Emmě po pěti letech od pobytu v Nepálu anonymní vzkazy?
Thriller Lež vrhá ponurý stín na jinak mírumilovné místo. Možná by zasloužil o pár stupňů více napětí. Na začátku jsem také měla problém se vyznat ve čtyřech kamarádkách – zvlášť proto, jakým bleskovým tempem se dá příběh číst. S přehledem se dá zvládnout za dva až tři dny. C. L. Taylor ukazuje, že se thriller dá napsat svěže bez milionů odboček a vedlejších epizod a přesto budete otáčet stránky jako diví.

k21

Lež/The Lie
Autor: C. L. Taylor
Žánr: psychothriller
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2016
Počet stran: 392
Hodnocení: 90 %
Zdroj foto: www.dominoknihy.cz
http://www.dominoknihy.cz/napeti/lez


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Extrémní a tápající postavy v chytrém divadle, které občas bolí

200 tvarPřinášíme vám rozhovory se třemi členy souboru OLDstars, složeného ze studentů pražských uměleckých škol, kteří ztvárňují hlavní role v představení TVÁŘ V OHNI (Feuergesicht) Maria von Mayenburga – Annou Peřinovou (Olga), Jeníkem Tylem (Pavel) a Ma...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

V čem spočívalo tajemství vztahu Hitlera s Evou Braunovou?
ImageCo vlastně Evu Braunovou s Hitlerem spojovalo? Co mělo společného mladé, na začátku vztahu ještě dosti naivní děvče, děvče, které milovalo módu, film a hudbu, rádo sportovalo a o politické d...

Literatura

Životní příběh hrdinky druhé světové války

kryci jmeno helena perexNancy Wakeová, slavná špionka a odbojářka, používala během války hned několik krycích jmen. Jako Lucienne Carlier pašovala lidi a dokumenty přes hranice ke Spojencům.

...

Divadlo

Sportu zdar a divadlu zvlášť! Slavná komedie z Dejvického divadla nebo perfektní Pavla Tomicová na Dramox.cz

dramox 200Komedie ze sportovního prostředí, které musíte vidět i bez sportovních předsevzetí! Divadelní platforma Dramox má skvělá sportovní představení – například skandální příběh známé atletky Koule, vyprávění věčně naštvaného správce stadionu Politika správ...

Film

Vykutálená parta z Madagaskaru je zpět

altČtveřice zvířecích uprchlíků z newyorské ZOO se k nám vrací ve svém třetím dobrodružství. Tentokrát je osud zavede do kasina v Monte Carlu, stanou se součástí bankrotujícího cirkusu doufajíce, že s jeho pomocí se dostanou nazpět do své milované domoviny, broo...