Deníček moderního fotra 2

Deníček moderního fotra 2

Tisk

denicek 200Po úspěchu prvního dílu přineslo vydavatelství OneHotBook Deníček moderního fotra 2 od autora Dominika Landsmana. Tomuto tatínkovi na rodičovské dovolené opět propůjčil hlas Filip Švarc a stojí to za to.

 

 

Předchůdcem obou Deníčků moderního fotra je blog http://fotruv-denik.blog.cz/, kde Dominik Landsam vtipně, osobitě a s jistou nadsázkou popisoval radosti a strasti otce na rodičovské dovolené. Jakkoliv se u čtení pobavíte, tak audiokniha je ještě mnohem lepší. Filip Švarc je totiž výborný, jde mu věřit veškerá ironie i nadsázka a prostě ho v daných situacích vidíte.

Příběhy s Čeňkem, ale také jeho mámou Natašou jsou opět hodně ze života, leckdo se v tom může najít a i kdyby ne, tak se může od srdce zasmát cizímu neštěstí. Oproti prvnímu dílu se mi zde zdá více obecných kapitol, například Deset nejčastějších vět moderního fotra nebo Pozitiva rodičovství aneb světlo na konci tunelu. Ty doplňují různé příběhy samozřejmě s Čeňkem v hlavní roli – Čeněk na farmě, Čeněk ve školce nebo v obchoďáku a více prostoru zde dostává i Nataša.

Druhé díly většinou nebývají tak dobré jako ty první, tady to však neplatí. Čeněk je větší, ale o to více ho baví objevovat svět a dělat různé vylomeniny a Filip Švarc drží vysoce nastavenou laťku. Necelých šest hodin s audioknihou uteče jak nic a vy máte najednou pocit, jak vám tyto chvíle s Deníčkem moderního fotra 2 chybí.

Filip Švarc se narodil 1. dubna 1975 v Praze, v dětských rolích hostoval v Divadle na Vinohradech a v Divadle E. F. Buriana. V roce 1989 nastoupil na Státní konzervatoř v Praze, kde po šesti letech úspěšně absolvoval obor herectví. Jako host hrával v pražském Divadle ABC, dlouho moderoval ve Fajn Rádiu a v současné době se věnuje hlavně dabingu.

denicek

Deníček moderního fotra 2
Autor: Dominik Landsman
Interpret: Filip Švarc
Vydavatelství: OneHotBook
Délka:  5 hodin 48 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 100 %
Zdroj foto: www.onehotbook.cz   


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Barbara Semenov by si přála, aby byl čtenář knihou inspirován a motivován, že nic není nemožné, když se chce, když je vůle.

barbara semenov 200Barbara Semenov je novinářka, publicistka, básnířka a producentka, která vystudovala Fakultu žurnalistiky UK a v letech 1975 až 1981 působila jako redaktorka v Televizních novinách Československé televize. Pod tlakem odporu k t...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Jiří Anderle – Láska za lásku

laskazalasku perexBohumil Hrabal řekl:
Vzpomínka je druhá přítomnost.
A někdo jiný řekl:


Literatura

SVĚŽÍ MADAME CHIC

MadameChic perexPoodhalit život Francouzek, jejich neopakovatelné chování, kterým působí navenek, se snaží mnoho lidí. Co způsobuje jejich sebevědomé a vyrovnané chování, proč jejich oblečení má vždy „šmrnc“ a nosí se jako královny, proč jsou trochu zá...

Divadlo

„Jsme citoví analfabeti”

sceny200Měsíc po premiéře nové inscenace Švandova divadla Scény z manželského života, jsem i já vyrazila na představení. Inscenace vychází ze slavného stejnojmenného filmu Ingmara Bergmana, který napsal pro svou bývalou lásku Liv Ullmann a vycházel ve scénáři ...

Film

Příběh ze současného Egypta

YOMEDDINE perexBešaj (Rady Gamal) žije v koptské kolonii pro leprotiky, kam ho jako dítě umístila jeho rodina. Našel si tu manželku, kterou má rád, a taky práci – sbírá věci na smetišti. Když jeho manželka zemře, pocítí stárnoucí muž naléhavou potřebu ně...